Σε δίκη ο Μαρινάκης και 27 ακόμη του ποδοσφαίρου για στημένα και σύσταση συμμορίας - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

0



Την παραπομπή σε δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη και ακόμη 27 παραγόντων, διαιτητών και ποδοσφαιριστών για στημένους αγώνες και σύσταση συμμορίας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με σχετικό βούλευμα.

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι που κάθονται στο σκαμνί για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, είναι: Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η παραπομπή έγινε κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους. Το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 από τους κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας. Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου. Για την απόφαση «βόμβα» που αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενημερώθηκε άμεσα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, συμμετείχε σε εκδήλωση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου για τη διαφθορά στον αθλητισμό στην Ευρωβουλή, και μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών δήλωσε σχετικά: «Ο νόμος είναι σαφής και ισχύει για όλους. Εφόσον υπάρχει αυτή η παραπομπή προβλέπεται η αυτοδίκαιη έκπτωση από όποιοδήποτε άξίωμα για όποιον εκπλέκεται και αυτόματη μεταβίβαση των μετοχών εντός 15 ημερών. Διαφορετικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα εκδώσει σχετική διαπιστωτική πράξη. Η κυβέρνηση αυτή έδωσε μάχη και φρόντισε να προβλεφθούν όλα αυτά στο καταστατικό της ΕΠΟ, αυτή είναι η πρωτοτυπία της κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων παραπέμπονται:
Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός)
Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός)
Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος)
Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια)
Γιώργος Λαναρής (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια)
Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος)
Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
Αρης Σταθόπουλος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
Νίκος Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)
Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ)
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (διαιτητής Super League)
Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Super League)
Ιωάννης Κάμπαξης (διαιτητής Super League)
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Super League)
Αθανάσιος Γιάχος (διαιτητής Super League)
Ηλίας Σπάθας (διαιτητής Super League)
Χαράλαμπος Παυλίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Κώστας Μπάρμπας (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Ηλίας Ιωάννου (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Δημήτρης Αμαραντίδης (ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Δημήτρης Μάνος (ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Γιώργος Σκαθαρούδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Αλέξανδρος Καλογέρης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)
Γκιγιέρμο Πέρεθ (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας).

Για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας παραπέμπονται:
Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός)
Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
Αρης Σταθόπουλος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
Νίκος Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)
Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ).

Το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος προσωρινής κράτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ παράλληλα με ομόφωνη απόφαση τον απαλλάσσει από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη, για την υπόθεση του εμπρησμού στον φούρνο του πρώην διαιτητή και νυν βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα. Επιπλέον απαλλάσσονται κάθε κατηγορίας οι: Παυσανίας Παπανικολάου ( πρώην εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Χρήστος Υφαντής (πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ), Γιώργος Βλάσσης (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Μαρία Αναστασάκη (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Χαρίλαος Ζυγογιάννης (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής Football League), Ιωάννα Παντελοπούλου (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής Football League) και ο πρώην πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Ελευθέριο Ζάμπρα, που δεν βρίσκεται εν ζωή.

Πηγή: tvxs.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 08, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σε δίκη ο Μαρινάκης και 27 ακόμη του ποδοσφαίρου για στημένα και σύσταση συμμορίας - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator