Οδεύει προς... μεγάλο σκάνδαλο το Ελληνικό;

0Ας υποθέσουμε ότι στην περίπτωση του Ελληνικού ο επενδυτής, δηλαδή η εταιρεία του Λάτση που κέρδισε τον διαγωνισμό, μελετά την απόφαση του ΣτΕ και κρίνει ασύμφορη την επένδυση.

Ας πούμε ότι παίρνει χάρακες, βάζει κάτω αριθμούς και διαπιστώνει πως δεν βγαίνει το έργο γιατί το ΚΑΣ μπλοκάρει την κατασκευή εμπορικού κέντρου και πολυτελών κατοικιών. Κάποιοι λένε ότι η απόφαση να κηρυχθεί αρχαιολογικός ο συγκεκριμένος χώρος ήταν πονηρή με την έννοια ότι δίνει το πράσινο φως για το έργο αλλά χτυπά στην καρδιά του masterplan.

Αν λοιπόν η εταιρεία πει ότι δεν μπορεί να γίνει η επένδυση και αποχωρήσει ζητώντας μάλιστα και τεράστιες αποζημιώσεις τότε τι θα γίνει; Τι θα κάνει η κυβέρνηση;

Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο, δηλαδή να αποχωρήσει η Lamda, να απαιτήσει ένα μεγάλο ποσό και το έργο να τιναχθεί στον αέρα. Λογικά η κυβέρνηση θα πάει σε νέο διαγωνισμό βάζοντας στο τραπέζι τα νέα δεδομένα. Δεν μπορούμε καν να υπολογίσουμε την καθυστέρηση που θα υπάρξει αλλά και το ενδεχόμενο να μη γίνει ποτέ η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη, στο μεγαλύτερο οικόπεδο της χώρας.

Θα δικαιωθούν έτσι όσοι θέλουν το χώρο τσιμέντο και λαχανόκηπους, όσοι εδώ και χρόνια αναζητούσαν έναν κορμοράνο για να μπλοκάρουν το έργο. Θα δικαιωθεί ο… βαθύς ΣΥΡΙΖΑ και όλη η αριστερή καφρίλα που δεν θέλει κάτι καλό να γίνεται στη χώρα.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μα γιατί πίσω από την απόφαση του ΚΑΣ, που χαιρέτησε και η κυβέρνηση, κρύβεται ένα πολύ βρόμικο παρασκήνιο. Κρύβεται ένας επιχειρηματικός πόλεμος που δεν έχει προηγούμενο. Ονόματα δεν θα πούμε, αλλά μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται. Δείτε μόνο ποιοι «ξαναγύρισαν» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν μέσω συγκεκριμένων media την κυβέρνηση.

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Θέλουν μερίδιο από την τεράστια πίτα του Ελληνικού. Εδώ και χρόνια την πολέμησαν αυτήν την επένδυση. Όταν ο διαγωνισμός προχώρησε δεν είχαν να κάνουν τίποτε άλλο από το να την σαμποτάρουν. Βρήκαν πρόθυμους στην κυβέρνηση για να την μπλοκάρουν και τώρα κάνουν νταραβέρια.

Δύο είναι πλέον τα ενδεχόμενα. Είτε θα σπάσει ο διαγωνισμός ώστε να μπουν κι άλλοι… πρόθυμοι επιχειρηματίες στο παιχνίδι. Είτε θα προχωρήσει ο διαγωνισμός αλλά θα έχουν γίνει διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι.

Με μίζες, με πολιτική στήριξη ως αντάλλαγμα το έργο, με μοίρασμα της πίτας. Και ο νοών νοείτω.

Η υπόθεση του Ελληνικού, έτσι όπως εξελίσσεται, θα μπορούσε να είναι μεγάλο οικονομικό, αλλά κυρίως πολιτικό σκάνδαλο. Μακάρι να διαψευστούμε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 12, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οδεύει προς... μεγάλο σκάνδαλο το Ελληνικό;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator