Ανθολόγιο ελληνικής κοινοβουλευτικής ιστορίας: Δύο γνωστά μπουμπούκια σε ενσταντανέ ανθοδετικής υπερβατικότητας

0Ανθολόγιο ελληνικής κοινοβουλευτικής ιστορίας: δύο γνωστά μπουμπούκια σε ενσταντανέ ανθοδετικής υπερβατικότητας. Ο θεούσος ακροδεξιός Μπαλτάκος και η θεούσα ακροαριστερή Γαρουφαλλιάνα. Η κυρία Λουκά του αριστερισμού κρατάει περιχαρής το βιβλίο του φίλου της, στην παρουσίαση του οποίου μόλις είχε συμμετάσχει. Ερμοκοπίδες ο τίτλος. Πρόκειται για ξεκαρδιστική κωμωδία την οποία ο κολλητός του Σαμαρά (και "γέφυρα" προς την ΧΑ) συνέγραψε ως σοβαρό μυθιστόρημα ιστορικής (όπως λέμε επιστημονικής) φαντασίας με θέμα τον έρωτα μιας Αθηναίας εταίρας προς έναν Σπαρτιάτη. Έχουν πολλά σημεία σύμπτωσης (με την ετυμολογική σημασία) τα δυό τους, πέραν της πολιτικής ακρότητας και της συστημικής ενδοτικότητας. Να, κι η Γαρουφαλλιάνα γράφει ξεκαρδιστικά πολιτικά κείμενα που τα θεωρεί σοβαρά. Εμφανίζεται και σε εκπομπές κάνοντας ξεκαρδιστικές θεατρικές μούτες, κάτι ανάμεσα σε Συνοδινού και Λουί ντε Φινές, τις οποίες και η ίδια και οι αυτιάδες με τους οποίους συνομιλεί θεωρούν σοβαρές. Ένας κακεντρεχής θα έλεγε ότι η συνεύρεση (φωτογραφική, φυσικά) της επαναστάτριας της Εκάλης (που πολεμάει το κεφάλαιο από την πισίνα της ξεπαραδιάζοντάς το ως υψηλόμισθη στη δούλεψη των εφοπλιστών) με τον ακροδεξιό Πελοποννήσιο είναι μία σύγχρονη εκδοχή του story.

Θάνος Τζήμερος
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανθολόγιο ελληνικής κοινοβουλευτικής ιστορίας: Δύο γνωστά μπουμπούκια σε ενσταντανέ ανθοδετικής υπερβατικότητας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator