Παραγράφονται οι τυχόν ποινικές ευθύνες του Γ. Βαρουφάκη και της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα

0



Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σήμερα στη Βουλή θα διεξαχθεί ο καθιερωμένος (για την περίσταση) αγιασμός. Κι αυτό διότι την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε η Β’ Σύνοδος της τρέχουσας Κοινοβουλευτικής Περιόδου και ξεκινά η Γ΄Συνόδου της ΙΖ΄Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων. Τα χαμόγελα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται δεδομένο ότι θα περισσέψουν, ωστόσο ένα πρώην στέλεχος του κόμματος θα είναι αυτό που θα… χαμογελάει περισσότερο. Μα φυσικά ο Γιάννης Βαρουφάκης και μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς με βάση το Σύνταγμα εκπνέει η προθεσμία της Βουλής να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Δηλαδή του πρώτου οκταμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της περήφανης διαπραγμάτευσης, του Plax X, του δημοψηφίσματος και όλων των υπολοίπων «εμπνεύσεων» της κυβέρνησης Τσίπρα, τα οποία τελικά μας οδήγησαν (με μαθηματική ακρίβεια) στην επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των υποθέσεων, οι οποίες οδηγούνται στην παραγραφή, είναι και το σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο, το οποίο φέρεται να σχεδίαζαν πρώην υπουργοί που με την σειρά τους διαγράφηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρακτικά η εκκίνηση της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου σημαίνει ότι δεν θα έχει καμία ποινική αξία η αντιπολίτευση να κινήσει διαδικασίες σύστασης εξεταστικής (ή προανακριτικής) επιτροπής, αφού έχουν παραγραφεί οι ευθύνες του Γ.  Βαρουφάκη, του Αλ. Τσίπρα αλλά και των υπόλοιπων υπουργών εκείνης της περιόδου. Μονάχα πολιτικές ευθύνες θα μπορούν να αποδοθούν, αλλά γι’ αυτές δεν αποκλείεται να έχει φροντίσει ο Ελληνικός λαός, μέχρι τουλάχιστον κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης να γίνει κυβέρνηση. 

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη προαναγγείλει (και καταθέσει) πρόταση για την σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η παραγραφή μπορεί να δημιουργεί δυσκολίες, ωστόσο το ζήτημα μπορεί να ανοίξει με δεδομένο ότι οι ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων γύρω από την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών παραμένουν ενεργές. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ανακεφαλαιοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, υπόθεση που θα παραγραφεί την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι άνευ ουσίας θα είναι και οι (πληθώρα) δικογραφιών κατά του Αλέξη Τσίπρα, που αφορούν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας σχετικά με τη σύναψη της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

Συνεπώς, ο Αλέξης Τσίπρας «ξεφεύγει» σίγουρα από έναν ακόμη σκόπελο, ήσυχος ότι όποιες και να είναι η προθέσεις της επόμενης κυβέρνησης, ο ίδιος θα την έχει βγάλει… καθαρή.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παραγράφονται οι τυχόν ποινικές ευθύνες του Γ. Βαρουφάκη και της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator