Έχει καταλάβει ο λαός πως θα τον σώσει ο Μητσοτάκης;

0




Του Αδέξιου Δεξιού

Διαβάζουμε την εξής είδηση, η οποία είναι προφανώς φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί απολύτως θετικό κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία:

«Στις Βρυξέλλεςβρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ε.Λ.Κ., είχε σήμερα γεύμα εργασίας με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έξι Επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε μια ασυνήθιστα θερμή υποδοχή από τόσο μεγάλο αριθμό Επιτρόπων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, που εστιάζει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση, σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, σ’ ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα δώσει τα εφόδια στους πολίτες του αύριο και στην υιοθέτηση μιας σειράς καλών ευρωπαϊκών πρακτικών. Μεταρρυθμίσεις που δεν σημαίνουν απολύσεις και αυξήσεις φόρων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχέδιο που θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης ως αυριανός πρωθυπουργός. Οι Επίτροποι τον υποδέχτηκαν ως τον πολιτικό που θα κερδίσει τις εκλογές και αυτόν που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών χωρίς να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει».

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο Κυριάκος πήγε στις Βρυξέλλες παρουσίασε το κυβερνητικό του πρόγραμμα και ως εν δυνάμει πρωθυπουργός οι ξένοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Όλα καλά μέχρι εδώ και μακάρι να είναι έτσι. Μακάρι να βλέπουν τον Μητσοτάκη έτσι και να ξεχάσουν το αριστερό έκτρωμα.

Αν, όμως, είναι έτσι τότε γιατί αυτό το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν περνάει στην ελληνική κοινωνία; Και πολύ περισσότερο: Μπορεί να απαντήσει έστω κι ένας Έλληνας που έχει πέντε δράμια μυαλό ποιο είναι αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ; Τι ξέρουμε για βασικά ζητήματα της οικονομίας, τι γνωρίζουμε για το όραμα μιας διαφορετικής Ελλάδας; Πέραν των αφορισμών, των γενικόλογων διατυπώσεων και μιας προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται όλα τα ζητήματα, που είναι οι καίριες τοποθετήσεις, οι θέσεις που θα ανατρέψουν τη σημερινή στασιμομιζέρια;

Διότι είναι πολύ καλό να λες «θέλουμε επενδύσεις», το λέει και ο Τσίπρας άλλωστε. Όμως, πώς θα το κάνεις αυτό; Έχει προβλέψει η ΝΔ λύσεις π.χ. για την απίστευτη κωλυσιεργία στα ελληνικά δικαστήρια; Έχει προβλέψει τι θα γίνει με την τεράστια γραφειοκρατία που χρειάζεσαι 100 δικαιολογητικά για να στήσεις μια εταιρεία;

Μιλάνε για μειώσεις φόρων στην Πειραιώς και καλά κάνουν. Να μειωθούν οι φόροι για όσους βαρύνονται απίστευτα αλλά και για τις επιχειρήσεις μήπως και δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Πώς θα γίνει όμως η μείωση της φορολογίας όταν υπάρχει τεράστια φοροδιαφυγή; Έχει κάποιο σχέδιο η ΝΔ ή απλά θα εξαγγέλλει μέτρα πάταξής της, όπως ο Τσίπρας, και στη συνέχεια θα επιβάλλει κι άλλους φόρους;

Τι λέει το πρόγραμμα της ΝΔ για την αξιολόγηση στο δημόσιο όταν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ εμπόδισαν μεταξύ άλλων την πρόσφατη προσπάθεια;

Λέει θα τα βάλει με τις συντεχνίες αλλά δε λέει πώς θα τις παρακάμψει. Δε λέει, επίσης, με πoιο τρόπο θα στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό όταν γίνει κυβέρνηση. Υπάρχει κάποιο σχέδιο αξιοκρατίας; Υπάρχει κάποια σκέψη να διώξει όλους όσοι από τώρα ονειρεύονται κρατικές καρέκλες; Μπορεί με λίγα λόγια να πολεμήσει τον κρατισμό, την οικογενειοκρατία και το ρουσφέτι; Για όλα αυτά δεν ακούμε τίποτε και είναι ανησυχητικό.

Όπως ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι η ΝΔ πάσχει από καταρτισμένα στελέχη που θα υπηρετήσουν την οικονομία με τρόπο εντελώς διαφορετικό από τον σημερινό. Με διάφορους συμβούλους που δεν γνωρίζουν βασικά οικονομικά και με τα στελέχη που βγήκαν από το Μητρώο για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους δεν μπορείς να κυβερνήσεις. Το πολύ - πολύ να κάνεις διαχείριση της χώρας, όπως έκαναν και προηγούμενες κυβερνήσεις, γι’ αυτό και βουλιάξαμε.

Καλά τα εύσημα, λοιπόν, από τους Ευρωπαίους του λαϊκού κόμματος, καλά τα δελτία τύπου από το γραφείο της κ. Σπυράκη, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Κι αν δεν ανασκουμπωθούν στην Πειραιώς και δεν βγάλουν ένα κανονικό πρόγραμμα το οποίο θα μπορεί να περάσει και στη βάση της κοινωνίας, τότε μην αποκλείσετε ντέρμπι με τον… Αλέξη τον αμερικανοφάγο.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έχει καταλάβει ο λαός πως θα τον σώσει ο Μητσοτάκης;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator