Εκεί έχουν φιλότιμο και παραιτούνται, αλλού είναι “χοντρόπετσοι”…

0



Η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας, Ζανίν Χένις υπέβαλε την παραίτησή της αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για λάθη που έγιναν από το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας τα οποία οδήγησαν στην απώλεια τριών Ολλανδών στρατιωτών που υπηρετούσαν στο πλαίσιο της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Μάλι.

Η Χένις παραιτήθηκε μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων έρευνας που διεξήγαγε το Ολλανδικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια (DBS: Dutch Safety Board) για επεισόδιο στις 6 Ιουνίου 2016 στο Μάλι, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο Ολλανδοί στρατιώτες από επίθεση μαχητών με όλμους, ενώ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ένας τρίτος.

Σύμφωνα με το πόρισμα του DBS, το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας έδωσε προτεραιότητα στην επιδίωξη στρατηγικών στόχων έναντι της γενικότερης ασφάλειας του προσωπικού. Μαζί με την υπουργό αναμένεται να παραιτηθεί και ο αρχηγός των ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τομ Μίντεντορπ.

Η παραίτηση έρχεται βέβαια λίγες ημέρες πριν αναλάβει νέα συμμαχική κυβέρνηση στην Ολλανδία, υπό τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, κάτι το οποίο ουδόλως μειώνει την πολιτική σημασία της ενέργειας, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν χώρες στις οποίες οι πολιτικοί τους (sσκόπιμος ο πληθυντικός) είναι «χοντρόπετσοι», κάνουν πολύ χειρότερα, αλλά παραμένουν «βιδωμένοι» στις καρέκλες.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 21, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκεί έχουν φιλότιμο και παραιτούνται, αλλού είναι “χοντρόπετσοι”…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator