Γιατί τώρα και όχι πέρυσι;

0Απρόσμενα μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει ένα δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας XANTHINEWS αναφορικά με τα κοριτσάκια ενός μειονοτικού σχολείου που κατά την 98η επέτειο της απελευθέρωσης της Ξάνθης έκαναν παρέλαση με μαντίλα. Όλοι όμως στέκονται σε αυτό μας δείχνει η ίδια η εικόνα, κανένας δεν τολμά ή δε μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα.

Τι μας δείχνει λοιπόν η εικόνα; Κορίτσια ενεός μειονοτικού σχολείου που ναι μεν είναι ελληνόπουλα αλλά δεν παύουν να είναι και μουσουλμανόπαιδα κι άρα είναι πολύ λογικό να φοράνε μαντίλα; Τι το παράξενο; Επίσης στην ίδια εικόνα βλέπουμε αυτά τα παιδιά να τιμούν όπως και οι μαθητές των υπόλοιπων σχολείων την ελληνική σημαία κάτι που δεν είδα να το αναφέρει κανένα δημοσίευμα.

Κι όμως υπάρχει κάτι το παράξενο, κάτι που δεν το αναφέρει κανένας. Γιατί το συγκεκριμένο σχολείο επέλεξε να επιβάλει τη μαντίλα στη φετινή παρέλαση; Γιατί δεν το έκανε πέρυσι, πριν 5, πριν 10 χρόνια;

Μήπως το όλο θέμα σχετίζεται με την τροπολογία Κοντόνη και την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης; Μήπως είναι ένα μήνυμα ορισμένων μειονοτικών κύκλων προς το ελληνικό κράτος; Μήνυμα τύπου «κάνουμε ότι γουστάρουμε στη Θράκη»; Μήπως με λίγα λόγια εφαρμόστηκε στην πράξη η παροιμία «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι»;

Προσωπική μου άποψη είναι πως η χρονική στιγμή που επέλεξαν να βάλουν αυτά τα κοριτσάκια να κάνουν παρέλαση με μαντίλα μόνο τυχαία δεν είναι αν και αυτό θα φανεί καλύτερα στο μέλλον. Και πέρυσι μουσουλμανόπαιδα ήταν αυτές οι μαθήτριες αλλά δεν τις είδαμε σε καμία παρέλαση με μαντίλα.

Ασφαλώς έχουμε και τις πομακοπούλες της ορεινής Ξάνθης οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια φοράνε μαντίλα σε κάθε παρέλαση. Ωστόσο εκεί μιλάμε για την παραδοσιακή πομάκικη φορεσιά η οποία όπως οι περισσότερες παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μα συνοδεύεται από τη αντίστοιχη παραδοσιακή μαντίλα.

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι. Όσο η ελληνική κυβέρνηση υποχωρεί και δέχεται τα αιτήματα της Άγκυρας στη Θράκη τόσο περισσότερα τέτοια μηνύματα θα λαμβάνουμε. Αυτή είναι μόνο η αρχή.

Σ. Καραχότζα
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 06, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γιατί τώρα και όχι πέρυσι;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator