Αρνείται τώρα ο Ραγκούσης να δώσει στοιχεία για ομοφυλόφιλους ιεράρχες

0Αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας μετά το εξώδικο

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει να συνεχιστεί η τακτική «πετάω λάσπη στον ανεμιστήρα» με αήθεις και αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος του κύρους της ως θεσμού, αλλά και των προσώπων που απαρτίζουν τη διοίκησή της, είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, με αφορμή τις απίστευτες δηλώσεις Ραγκούση περί ομοφυλοφιλίας μητροπολιτών.

Η Ιερά Σύνοδος έδωσε το βράδυ του Σαββάτου στη δημοσιότητα το κείμενο της εξώδικης πρόσκλησής της προς τον πρώην υπουργό και υποψήφιο πρόεδρο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννη Ραγκούση, καλώντας τον να καταθέσει έως την προσεχή Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος όχι μόνο δεν σας λογοκρίνει, αλλά σας καλεί να κάνετε ακόμα μεγαλύτερη χρήση της ελευθερίας του λόγου σας, και ειδικότερα σας καλεί: α. να δηλώσετε ποιοι είναι αυτοί οι κληρικοί “σε ανώτατα κλιμάκια” και μάλιστα “Μητροπολίτες” με ομοφυλοφιλική ζωή [...] τους οποίους γνωρίζει και προστατεύει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά τους ισχυρισμούς σας [...] ώστε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) να κινήσει εναντίον τους την προβλεπόμενη διαδικασία πειθαρχικής - κανονικής δίωξης κατά το ορθόδοξο Κανονικό Δίκαιο και τους Νόμους 590/1977 και 5383/1932».

Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου του εξωδίκου δεν φάνηκε να... συγκινεί τον Γιάννη Ραγκούση. Ο πρώην υπουργός απάντησε με επιθετικότητα και χωρίς να αναιρέσει όσα υποστήριξε στην πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι «η διοίκηση της Εκκλησίας, αντί να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, προτίμησε να απειλήσει διώξεις εις βάρος μου». Ο Γιάννης Ραγκούσης απορρίπτει το εξώδικο της Εκκλησίας λέγοντας ότι «δεν αρμόζει στο κύρος καθώς και στον σύγχρονο ρόλο της Εκκλησίας» και ανακοίνωσε ότι «δεν προτίθεμαι να δώσω οποιαδήποτε απάντηση στην ατυχή αυτή εξώδικη δήλωση.

Οι θέσεις μου αφορούν καταστάσεις και είναι δημόσιες, σαφείς και δεδομένες. Ολα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν τον σεβασμό μου. Η διοίκηση της Εκκλησίας ας πράξει όπως κρίνει καλύτερα». Με ενδιαφέρον αναμένονται τώρα η απάντηση της Εκκλησίας και η συνέχεια στο σίριαλ...

Τον «καρφώνει» και ο συνυποψήφιος Πόντας

«Καρφώνει» τον Γιάννη Ραγκούση ο -επίσης υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης- Απόστολος Πόντας για την απαράδεκτη δήλωση περί ομοφυλόφιλων μητροπολιτών. Συγκεκριμένα, τη χαρακτήρισε «άστοχη» για λόγους, όπως άφησε να εννοηθεί, εντυπωσιασμού. «Σε καμία περίπτωση η σεξουαλική προτίμηση οποιουδήποτε δεν μπορεί να αποτελέσει στίγμα, αλλά ούτε και να χαρακτηρίσει συλλήβδην τους συναδέλφους τους ή τους ομοϊδεάτες του» σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Πόντας και προσθέτει: «Ως εκ τούτου, είναι εντελώς άστοχη η δήλωση του κ. Ραγκούση, όπως και η στιγμή που επέλεξε να την κάνει, καθώς περιέχει σεξιστικό και ρατσιστικό σχόλιο και επί της ουσίας εκτρέπει τον νέο φορέα από τον κύριο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την ενεργοποίηση στην πολιτική όλων των πολιτών».

"Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 21, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αρνείται τώρα ο Ραγκούσης να δώσει στοιχεία για ομοφυλόφιλους ιεράρχες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator