Έξω πάει καλά, μέσα τρώει σφαλιάρες...

0




Του Strange Attractor

Όπως όλα δείχνουν, ο Τραμπ έξω πάει καλά, αλλά μέσα είναι για να τον κλαίνε οι ρέγκες. Έτσι, μπορεί να παίρνει πόντους όταν τα βάζει με την Βόρεια Κορέα ή τον Πούτιν ή τον ISIS ή όταν καταφέρνει να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον δικό μας τον Αλέξη που πήγε να τον επισκεφτεί ντυμένος λιμενεργάτης-τραγουδιστής, αποδεικνύοντας ότι αλλού τρώει, αλλού πίνει κι αλλού πάει και τον δίνει.

Ωστόσο, όσον αφορά το ζήτημα της πολυδιαφημισμένης απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες κάποιων μουσουλμανικών χωρών (και όχι μόνο), τρώει το ένα χαστούκι μετά το άλλο.

Η πιο πρόσφατη ήττα του ήταν αυτή που κατάφερε χθες ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Χαβάη, ο οποίος «μπλόκαρε» την εφαρμογή της ταξιδιωτικής απαγόρευσης λίγες μόνο ώρες πριν αυτή τεθεί σε ισχύ, λέγοντας πως αν και τροποποιημένη η προεδρική απόφαση πάσχει νομικά, όπως και οι ανάλογες προηγούμενες. Ο δικαστής πήρε την απόφασή του μετά από έφεση που υπέβαλλε η Πολιτεία της Χαβάης κατά της απαγόρευσης, με το επιχείρημα ότι οι εν λόγω περιορισμοί θα «χώριζαν οικογένειες και θα απέτρεπαν την προσέλευση νέων φοιτητών από άλλες χώρες».

Πρόκειται για την τρίτη φορά που μια απόφαση του Τραμπ σχετικά με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανατρέπεται συνολικά ή εν μέρει από τα δικαστήρια.

Από πλευράς Λευκού Οίκου, η εκπρόσωπος Sarah Huckabee Sanders χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστή «επικίνδυνα ελαττωματική», προσθέτοντας πως «υπονομεύει τις προσπάθειες που κάνει ο πρόεδρος για να κρατήσει τον λαό της Αμερικής ασφαλή». Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπός του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε πως θα ασκηθεί έφεση το συντομότερο δυνατόν.

Ο δικαστής Watson της Χαβάης που «τα έβαλε» με τον Τραμπ, είχε διοριστεί στη θέση του από τον πρόεδρο Ομπάμα και όπως υποστηρίζει στην απόφασή του οι απαγορεύσεις που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση Τραμπ είναι «ξεκάθαρα μεροληπτικές απέναντι σε εθνικότητες, άρα αντιτίθενται στις ιδρυτικές αρχές των ΗΠΑ».

Η Πολιτεία της Χαβάης που άσκησε την έφεση στην προεδρική απόφαση, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την συνέχιση των αρχικών απαγορεύσεων εισόδου στη χώρα υπηκόων Μουσουλμανικών χωρών, παρά το γεγονός ότι σε πρόσφατη τροποποίησή της συμπεριλήφθηκαν στις «απαγορευμένες» χώρες προέλευσης η Βενεζουέλα και η Βόρεια Κορέα.

Να θυμίσουμε ότι ανάλογες δικαστικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν και σε άλλες Πολιτείες, με τα εκεί δικαστήρια ήδη να μελετούν εφέσεις που έχουν υποβληθεί από Πολιτείες όπως είναι η Washington, η Massachusetts, η California, το Oregon και το Maryland. Μάλιστα, την έφεση της Νέας Υόρκης την εξετάζει ο ίδιος ομοσπονδιακός δικαστής που απέρριψε την αρχική απόφαση του Τραμπ τον περασμένο Ιανουάριο.

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση ρίχνει τον Τραμπ στο καναβάτσο, ενώ αναλυτές πιστεύουν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές παρόμοιες, καθώς οι νομικές προκλήσεις και τα νομικά ελαττώματα της προεδρικής απόφασης είναι ακόμη πάρα πολλά. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι προκειμένου να αποφευχθούν οι σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν πέρσι στα αμερικανικά αεροδρόμια και σε όλα τα σημεία εισόδου στη χώρα, οι ειδικοί προεδρικοί σύμβουλοι, σε συνεργασία με πλήθος νομικών, αξιωματούχων και μη, εργάστηκαν, όπως λένε, μήνες ολόκληρους, συνεργαζόμενοι ακόμη και με ξένες κυβερνήσεις προκειμένου να μην σημειωθούν εκ νέου τα ίδια προβλήματα. Να όμως που σημειώθηκαν…
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έξω πάει καλά, μέσα τρώει σφαλιάρες..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator