Ένταξη της Πράξης «Ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας»,στο Ε.Π. "Πελοπόννησος 2014-2020" από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

0Ένταξη της Πράξης «Ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας»
στο Ε.Π. "Πελοπόννησος 2014-2020" από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την ανέγερση ενός σύγχρονου Δημοτικού Σχολείου στα Ίσθμια πέτυχε ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών σε σχολικές υποδομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας στο Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2Β με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 3.739.677,01 € από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Η Ανέγερση του σύγχρονου Νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίων στη θέση "Κυρά Βρύση" συνολικού εμβαδού 2030,6m2 θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Στο υπόγειο θα περιλαμβάνεται αίθουσα γυμναστικής, αποθήκες και οι λοιποί αποθηκευτικοί χώροι. Στα δύο επίπεδα θα στεγαστούν έντεκα (11) αίθουσες διδασκαλίας, επτά (7) εξειδικευμένες αίθουσες διδασκαλίας (υπολογιστών, φυσικής, ξένων γλωσσών κ.λπ.), βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο εστίασης, κυλικείο, χώρους εισόδου και χώρους αναμονής, καθώς επίσης, W.C. μαθητών, καθηγητών και Α.Με.Α. Στην αυλή του σχολείου έχουν προβλεφθεί χώροι διαλείμματος, ημιυπαίθριος χώρος γυμναστικής και χώρος για προσωρινή στάθμευση οχημάτων ή λεωφορείου.
Στα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας και της επιδίωξης για τη δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), θα τοποθετηθεί φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελούμενο από 130 panels με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 270 wp.
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή της Περιφερειακής Αρχής και εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουν δημόσια στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη που στέκεται αρωγός και υποστηρικτής σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση και βελτίωση υποδομών. 
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 20, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένταξη της Πράξης «Ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας»,στο Ε.Π. "Πελοπόννησος 2014-2020" από την Περιφέρεια Πελοποννήσου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator