Η σχολή που εξαφάνισε αφίσες και τραπεζάκια φοιτητικών παρατάξεων

0Οι αντιδράσεις από τις παρατάξεις και το τρικ για να παραμείνει καθαρός ο χώρος

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε την εικόνα των πανεπιστημίων με αφίσες και τραπεζάκια φοιτητικών παρατάξεων ωστόσο υπάρχει μια σχολή για την οποία το συγκεκριμένο σκηνικό αποτελεί παρελθόν.

Ο λόγος για τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή η οποία όσο κι αν ακούγεται περίεργο λάμπει από καθαριότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» πριν από λίγες μέρες απομακρύνθηκαν τα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων, ενώ από πέρυσι έχουν εξαφανιστεί και οι αφίσες.

«Με μικρές δράσεις προσπαθούμε να φέρουμε τη σχολή μας πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Θέλουμε ένα καθαρό και περιποιημένο Πανεπιστήμιο. Δηλαδή, διεκδικούμε τα αυτονόητα», τονίζει η εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Νομικής Κίνησης, Βασιλική Τάτση.

Η συγκεκριμένη κίνηση των φοιτητών της Νομικής, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των αφισών και των τραπεζιών έχοντας στο πλευρό της τις αρχές της Κοσμητείας και της Πρυτανείας του ΔΠΘ.

Οι αντιδράσεις από τις άλλες φοιτητικές παρατάξεις ήταν ποικίλες. Κάποιες δήλωσαν ικανοποιημένες από τις εξελίξεις αλλά κάποιες άλλες αντέδρασαν απειλώντας πως θα επαναφέρουν τραπεζάκια κι αφίσες.

Η Ανεξάρτητη Νομική Κίνηση, αν και δεν αυτοπροσδιορίζεται ως παράταξη, συμμετείχε στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, επιχειρώντας μέσα από τη διαδικασία τη νομιμοποίησή της.

Μάλιστα κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσοστό του 37% καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Τάτση, κάποιες από τις  παρατάξεις δεν σεβάστηκαν την απόφαση και συνέχισαν την αφισοκόλληση.

«Μετά από συνεννόηση με την Κοσμητεία και την Πρυτανεία, ήρθαμε σε επαφή με τη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Ζητήσαμε από τους φοιτητές της να βάψουν και να “κοσμήσουν” το φουαγιέ. Οι αφίσες απομακρύνθηκαν και πλέον οι παρατάξεις δεν είχαν το… πάτημα να λερώσουν τους πανέμορφους τοίχους», είπε.

Με παρόμοιο τρόπο η ΑΝΟΚ και η Κοσμητεία κατάφεραν να απομακρύνουν φέτος το καλοκαίρι και τα τραπεζάκια. Η Κοσμητεία τα μετέφερε στις αποθήκες με τη δικαιολογία ότι θα κάνει απογραφή αλλά και θα συνεχίσει το βάψιμο και τον εξωραϊσμό του φουαγιέ.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 01, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η σχολή που εξαφάνισε αφίσες και τραπεζάκια φοιτητικών παρατάξεων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator