Η κολυμπήθρα του ψεύτη

0



Το γεγονός και μόνον ότι αρχηγός κόμματος και δη πρωθυπουργός μπαίνει στον κόπο να παρέμβει σε ιστορική επέτειο αντιπάλου κόμματος για να συγκρίνει το μέγεθος της ψευτιάς ανάμεσα στον ίδιο και τον ιστορικό ηγέτη του άλλου, δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό προεκλογικό πρόβλημα.

Δείχνει με δυο λόγια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοεί ότι αυτή τη στιγμή έχει χάσει την πρωτιά. Και το πρόβλημά του είναι αν θα βρει εκείνο το ισχυρό δεκανίκι (στα μέτρα του) που θα του επιτρέψει να μη χάσει την εξουσία , σχηματίζοντας κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές, καταδικάζοντας την κεντροδεξιά παράταξη σε μόνιμη, φθίνουσα αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική ομάδα του παίζουν το εκκρεμές. Στην πρώτη κυβέρνηση, εύκολα και γρήγορα συμμάχησαν με ακραίο πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο, τους ΑΝΕΛ, για να διαφοροποιηθούν από «το παλιό καθεστώς» και να φέρουν «το καινούργιο» και το «τέλος των Μνημονίων».
Τίποτα από αυτά δεν έφεραν.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να σταματήσει εγκαίρως το εκκρεμές της εξουσίας από την άλλη του άκρη, προσπαθώντας να εξασφαλίσει τη συνεργασία με τον υπό διαμόρφωση (παλιό χώρο) του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι τώρα τον έφτυνε μετά βδελυγμίας.

Βεβαίως για όλα υπάρχει και μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Στην παρούσα περίπτωση, πρόκειται για την κολυμβήθρα του ψεύτη.

Είναι κωμικοτραγικός ο τρόπος με τον οποίο πρωθυπουργός χώρας αναζητεί «τα κοινά σημεία του» με ιστορικό ηγέτη της χώρας με βάση τα ψέματα που είπαν στον λαό.

Και η σύγκριση κατατροπώνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι ο Α. Παπανδρέου μπορεί να μην έβγαλε τη χώρα από την ΕΟΚ, αλλά σε αντάλλαγμα έφερε τα ΜΟΠ. Μπορεί να μη βγήκε από το ΝΑΤΟ, αλλά το 1996 για πρώτη και τελευταία φορά έγινε στην Ελλάδα νατοϊκή πολυεθνική άσκηση, με την Τουρκία να εφαρμόζει κατά γράμμα τις ελληνικές θέσεις. Μπορεί να μην έκλεισε τις βάσεις ( σ.σ.: τις έκλεισαν μόνοι τους οι Αμερικανοί), αλλά ισχυροποίησε το χαρτί της Σούδας. Μπορεί να υπήρξε η κρίση του 1987, αλλά εφαρμόστηκε (το ελλειμματικό) Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ, που επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ κατήντησε κυριολεκτικώς κουρελόχαρτο. Κ.λπ. κλπ.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ηρέσκετο στις μεγαλοστομίες. Ηξερε όμως να διαπραγματεύεται για να παίρνει η χώρα -έστω και μικρά- ανταλλάγματα.
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει να διαπραγματεύεται, δεν έχει πάρει πίσω τίποτα καλό για τη χώρα. Παραδέχεται όμως ότι ξέρει να λέει ψέματα.

Πηγή "Παραπολιτικά"
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 12, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η κολυμπήθρα του ψεύτη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator