Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

0


Η αντίδραση στην απαξίωση του Ξυλοκάστρου, της χρήσης του ως σκουπιδότοπο βρίσκει μια πλατιά υποστήριξη όσο κι αν επιχειρείται να μην γνωστοποιηθεί.

Την περασμένη Τετάρτη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος υποσχέθηκε νομικές απαντήσεις. Την ταχύτητα των ανακλαστικών του την γνωρίζουμε. Η μειοψηφία του Β. Τσιώτου έκανε κριτική και εμπιστεύθηκε και πάλι την δραστικότητα και τις υποσχέσεις του Ανδρικόπουλου. Από την παράταξη του Α. Ζάρρου με μόνο παρόντα τον κ. Ψυχογιό σιωπή. Σιωπή και από τον Φ. Μπρακούλια. Αποδεδειγμένα με επίσημα στοιχεία το Ξυλόκαστρο γίνεται σκουπιδότοπος επιβαρύνεται από το δήμο Σικυωνίων με διπλάσια ποσότητα της επιτρεπόμενης, χάνει το προτέρημα που έχει, να έχει μόνος στην Πελοπόννησο δικό του ΧΥΤΑ, οι του δημοτικού συμβουλίου σιωπούν ή κάνουν πως τους ενδιαφέρουν άλλα «σπουδαιότερα».

Θυμίζω ότι η όρεξη του δημάρχου Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλου να φέρνει σκουπίδια του δήμου του στο Ξυλόκαστρο άνοιξε, όταν σε σύσκεψη με όλες τις δημοτικές παρατάξεις στο γραφείο του δημάρχου Ξυλοκάστρου συμμετείχε κι αυτός, στο τέλος Μαρτίου του 14 και η οποία σύσκεψη κρατήθηκε μυστική. Σήμερα ο δήμαρχος Σικυωνίων θεωρεί ότι μπορεί να ξεφορτώνει στο Ξυλόκαστρο τα σκουπίδια του. Και οι δικοί μας αφού δώσαν χώρο στον χωριάτη ν΄ ανεβεί στο κρεββάτι, σιωπούν. Ενοχές, δεσμεύσεις, άγνοια;

Όπως γενικά, έτσι και στα τοπικά η αυτοδιοίκησή μας έχει αποστασιοποιηθεί από την κοινωνία. Λίγη σε δυνατότητες, μικρή για να αντιμετωπίσει και τα μικρά προβλήματα. Πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα, όπως τα σκουπίδια που δέχονται στο Ξυλόκαστρο πέρα από κάθε νομιμότητα, ηθική και επαρκείς συνθήκες υγιεινής ζωής.

Για τους Ξυλοκαστρίτες, τους Ευρωστίνιους και τους Φενεάτες που έχουν δικαιώματα στον ΧΥΤΑ είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και ποιότητας ζωής. Άλλωστε, για την υπεραξία της ποιοτικής ζωής έμεινε το όνομά τους.

Γρηγόρης Κλαδούχος - 2 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 03, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ - ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator