Βασίλης Νανόπουλος: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

0


Η θέση της «Συμμαχίας Πολιτών» όπως διατυπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 04.09.2017, έχει ως εξής:

Θέλουμε να επισκευαστεί, να ανακαινιστεί και να λειτουργήσει ξανά η δημοτική αγορά της Κορίνθου και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Την πάγια αυτή θέση μας, την έχουμε επαναλάβει πολλές φορές καθώς και το ότι ήταν ανεπίτρεπτο λάθος της δημοτικής αρχής που την κρατούσε κλειστή για πολλά χρόνια επειδή δεν είχε ούτε σχέδιο ούτε και την βούληση να την ξαναλειτουργήσει, ερημώνοντας έτσι το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Η δημοτική αγορά πρέπει να επισκευαστεί και να ανακαινιστεί από το δήμο Κορινθίων και τα καταστήματα που θα προκύψουν να ενοικιαστούν από τον δήμο σε πολλούς ιδιώτες και όχι σε έναν ο οποίος θα υποκαταστήσει το δήμο και θα υπενοικιάσει σε άλλους το χώρο σύμφωνα, προφανώς, με τα δικά του οικονομικά συμφέροντα. Διότι αυτό είναι ο ορισμός του πολυκαταστήματος.

Πιστεύουμε ότι ο δήμος πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο της διαχείρισης της δημοτικής αγοράς και μέσω αυτής να διαμορφώσει πολιτική για το πώς θέλει να λειτουργήσει το κέντρο της πόλης, να διαμορφώνει το ύψος των ενοικίων επηρεάζοντας και τα ενοίκια των γειτονικών καταστημάτων, να επιλέγει το είδος των καταστημάτων και θα διαθέτει μέρος του χώρου για εστίαση και τουριστική προβολή ώστε να γίνει πόλος έλξης κατοίκων και επισκεπτών το κέντρο της πόλης της Κορίνθου. Επίσης, προτείναμε, σε μέρος του χώρου -σε ένα από τα 22 καταστήματα - να τοποθετηθεί ομοίωμα της Κορινθιακής Τριήρεως όπως έχει γίνει με το πλοίο της Αργούς στο Βόλο κ.λ.π.

Η ομολογία της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου ότι απέτυχε διαχρονικά ο δήμος στη διαχείριση της δημοτικής αγοράς και χρειάζεται ιδιώτης <<μεσολαβητής > να την αναλάβει , δεν αποτελεί για μας σοβαρό επιχείρημα. Ο δήμος οφείλει να διορθώσει τα διαχειριστικά προβλήματά του και να λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών.

Ο δήμος έχει ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ σε άλλα έργα και την δημοτική αγορά την έχει αφήσει στο έλεος της εγκατάλειψης. Αλήθεια γιατί δεν χρησιμοποιεί την αναπτυξιακή ΔΑΕΚ (Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Κορίνθου) στο εγχείρημα της αναβίωσης του κτιρίου της δημοτικής αγοράς; Εκτός εάν την διατηρεί απλά για να καλύπτει εκλογικές ή άλλες ανάγκες.

Το επιχείρημα ότι θα μπουν περιοριστικοί όροι σε ότι αφορά την εμφάνιση και την χρήση του κτιρίου δεν είναι ικανά να πείσουν κανέναν, διότι είναι πιθανόν στην βασική επισκευή του κτιρίου να γίνει μια προχειροδουλειά από τον ιδιώτη επενδυτή ή δεν θα υπάρξει επενδυτής και μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς το έργο να δοθεί με ανάθεση. Εκτός και αν είναι αυτός ο απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής.!!! Αν ο ανάδοχος δεν συμμορφώνεται με το πλαίσιο της σύμβασης όλοι ξέρουμε πόσα χρόνια διαρκεί η συμμόρφωση του μέσω της δικαστικής οδού .

Η «Συμμαχία Πολιτών» λοιπόν δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι ενάντια σε κάθε είδους προχειρότητες και απαιτεί ένα κτίριο καλαίσθητο, λειτουργικό, πραγματικό πόλο έλξης που η παρουσία του και η λειτουργία του θα συμπαρασύρει ανοδικά και τα υπόλοιπα καταστήματα του ευρύτερου εμπορικού κέντρου.



Βασίλης Νανόπουλος
επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών
και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 06, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: " Βασίλης Νανόπουλος: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator