Πρωθυπουργός... σε αποδρομή

0



Κάθε φορά που πρέπει να ανεβάσουμε ένα θέμα για τον Τσίπρα, να τον κρίνουμε για όσα λέει ή πράττει συμβαίνει το εξής: Τα θέματα δεν έχουν επισκεψιμότητα. Δεν διαβάζει ο κόσμος γιατί ξέρει πως αυτά που είπε ο πρωθυπουργός είναι για γέλια. Ξέρει ότι τα έχει ξανακούσει, ότι δεν του προσφέρουν τίποτε, ότι είναι μια ακόμη επιχείρηση εξαπάτησής του. Αποστρέφει το βλέμμα του γιατί σιχαίνεται να βλέπει σε παράταξη τους ψεύτες.

Όμως, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε μια ακόμη παρέμβαση – παρωδία. Ένας πρωθυπουργός κουρασμένος, προβληματισμένος να προσπαθεί να δείξει ψυχραιμία και κυρίως να αποσείσει τις ευθύνες που έχει για την κατάσταση της χώρας. Ένας Τσίπρας που τη λέξη «αυτοκριτική» την αγνοεί παντελώς, ένας αρχηγός κράτους που χτίζει ξανά ένα ακόμη success story γιατί απλά δεν ξέρει τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Μας υποσχέθηκε ότι σε ένα χρόνο θα βγούμε από το μνημόνιο. Έδωσε διαταγές στους υπουργούς να κλείσουν την αξιολόγηση έως το Νοέμβριο, μας είπε ότι βρισκόμαστε σε θετικό momentum. Ενώ για την πετρελαιοκηλίδα που πλημμύρισε την Αττική είπε ότι φταίνε οι δημοσιογράφοι που θέλουν να βάλουν εξάστηλους τίτλους.

Αν ξεκινήσουμε από το τελευταίο καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο σε αποδρομή. Για έναν πρωθυπουργό που έχει χάσει τη μπάλα. Αντί να πετάξει με τις κλωτσιές τον Κουρουμπλή και τον Σαντορινιό, αντί να πάει ο ίδιος στο παραλιακό μέτωπο και να δει τι έγινε, τα ρίχνει στα μέσα ενημέρωσης. Ο άνθρωπος που παίζει με τη δημόσια υγεία, που μια εβδομάδα τώρα δεν κατάλαβε το μέγεθος της ζημιάς βγάζει τις ευθύνες από πάνω του. Και βεβαίως κουβέντα για το πώς το σάπιο πλοίο έπαιρνε προσωρινές άδειες για να εκτελεί δρομολόγιο.

Όσο για την οικονομία τι να πει κανείς. Πέρυσι τέτοια εποχή έλεγε ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι το τέλος του έτους. Πέρασαν οκτώ μήνες για να κλείσει, με νέα μέτρα και με τρομακτικό κόστος. Σιγά μην κλείσει το Νοέμβριο ή αν γίνει αυτό θα έχουμε νέα σκληρά μέτρα με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου.

Όσο για το αφήγημά του περί τέλους των μνημονίων έχει… δίκιο. Αφού ο ίδιος δεν θα είναι στην κυβέρνηση, αλλά θα έχει προετοιμάσει τη χώρα για ένα ακόμη μνημόνιο. Ο κ. Τσίπρας και το παρεάκι που συνεδρίασε σήμερα απλά αυτό που κάνει είναι να οδηγεί την Ελλάδα σε ένα ακόμη πρόγραμμα αλλά προηγουμένως θα δραπετεύσει, όπως κάνουν τα ποντίκια από το πλοίο που βουλιάζει.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 21, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρωθυπουργός... σε αποδρομή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator