Όταν η δημοσιογραφία αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της… απρέπειας

0Ολετήρας ο Γιώργος Παπανδρέου

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Πολλοί δημοσιογράφοι, σε όλο τον πλανήτη προσπαθούν κάποια στιγμή της καριέρας τους να διεισδύσουν στα “άδυτα” των μυστικών υπηρεσιών για να μάθουν τα μυστικά των κατασκόπων και των πρακτόρων και έτσι, να αποκαλύψουν τυχόν ατασθαλίες και παρανομίες τους, που βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα! Ακόμη δε, όταν γίνεται διασπάθιση του δημοσίου χρήματος!

Τον τελευταίο καιρό μια μεγάλη έρευνά μου για την Ε.Υ.Π., την έχω δημοσιεύσει σε πολλά άρθρα μου στην Ελεύθερη Ώρα! Η οποία σκοπό έχει να βοηθήσει στο να διορθώσει η ελληνική Πολιτεία τα κακώς κείμενα σε αυτή την ταλαίπωρη υπηρεσία και τίποτα παραπάνω!

Έτσι, ψάχνοντας βρήκα πολλά! Αποκάλυψα λίγα, πολύ λίγα από όλα όσα βρήκα γιατί δεν έπρεπε να ξεπεραστούν τα επιτρεπτά διεθνώς όρια, καθ΄ ότι ενδεχομένως να έβλαπτα επιχειρησιακές δράσεις της υπηρεσίας! Το ίδιο σας διαβεβαιώνω έχουν κάνει πολλοί, οι περισσότεροι εθνικά σκεπτόμενοι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο!

Βαξεβάνης εναντίον Αγγελάκη…

Δυστυχώς όμως, εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν δημοσιογράφοι που αυτοπλασσάρονται και ως “έγκριτοι”, που δεν ακολουθούν αυτή την διεθνώς παραδεκτή πρακτική των συναδέλφων τους. Και αυτό γιατί εδώ, σε αυτή την χώρα επικρατεί η ασυδοσία και η ατιμωρησία ανεξαρτήτως, ποιο κόμμα κυβερνά!

Έτσι, θα μου επιτραπεί να κάνω μια αναφορά στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος “παίζοντας” πολλά χρόνια το παιχνίδι της εσωτερική διαμάχης που ξέσπασε στην Ε.Υ.Π., αρχικά μεταξύ των προσκείμενων στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνδικαλιστών και μετά μεταξύ μεγαλο-στελεχών της υπηρεσίας και της διοίκησής της, επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου (έχουμε εκτενώς αναπτύξει)! Πιστεύουμε λοιπόν, ότι ξεκίνησε να αποκαλύπτει άκρως απόρρητα στοιχεία για εργαζόμενους της υπηρεσίας που βρέθηκαν στο στόχαστρο της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου! Χωρίς, όπως αποκάλυψαν αργότερα οι τότε εργοδότες του στην Κυριακάτικη εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», να διασταυρώνει επαρκώς τις πληροφορίες που του “διοχέτευαν” από την υπηρεσία.

Αναφέρομαι φυσικά στην περίπτωση του πρώην προϊσταμένου των απόρρητων κεκαλυμμένων επιχειρήσεων της διεύθυνσης κατασκοπίας της Ε.Υ.Π. στο εξωτερικό (covert espionage operations), του γνωστού μεγαλοστελέχους και αρχισυνδικαλιστή της Ε.Υ.Π. κ. Κώστα Αγγελάκη. Στην ουσία, το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι το ποιος γνώριζε γι΄ αυτές τις υποθέσεις και τις διοχέτευσε στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο για τον οποίο σε μήνυση εναντίον του, ο τότε εργοδότης του (εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», όπως προανέφερα) αναφέρει χαρακτηριστικά: «… Όταν είχε πρώτο-κυκλοφορήσει το “Π.Θ” ο κ. Βαξεβάνης ήρθε και ζήτησε δουλειά, έδωσε ένα ρεπορτάζ για τα “άδυτα” της ΕΥΠ και λίγες ώρες μετά κυριολεκτικά κλαίγοντας και εκλιπαρώντας ζήτησε να αποσυρθεί γιατί θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα από τις “πηγές του στην ΕΥΠ”...»!

Διαρροή απορρήτων εθνικών στοιχείων…

Αλλά και σε άλλα δημοσιεύματα της ίδιας εφημερίδας αναφέρονται και άλλα στοιχεία για τη σχέση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου με στελέχη της Ε.Υ.Π. και για τα οποία, εγώ τουλάχιστον, δεν έχω ακούσει ούτε έχω διαβάσει πουθενά να διεξάγεται κάποια έρευνα παρά τιε επώνυμες καταγγελίες υπαλλήλων της Ε.Υ.Π., όπως της μακαρίτισσας Ευγενίας Λεβογιάννη και τις οποίες έχουμε στη διάθεσή μας!
Πάντως από την έρευνά μου, προκύπτει ότι αυτά τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Κώστας Βαξεβάνης στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” στις 9/5/2010 τα ήξεραν ελάχιστοι άνθρωποι στην Ε.Υ.Π. και νομίζω, οι τρεις, της τότε διοίκησης της υπηρεσίας κ.κ. Κώστας Μπίκας (διοικητής), Φώτης Παπαγεωργίου και Χρύσανθος Τσαντρίζος (υποδιοικητές) και τα τέσσερα μέλη της επιτροπής που ορίστηκε από τον κ. Μπίκα (Μ. Μπέκα, Μ. Λιούμης, Ε. Γιαβάσης, Π. Παναγιωτίδης)! Έγγραφα που καταγράφηκαν και που είχε κλειδωμένα στους δικούς του φωριαμούς ο κ. Αγγελάκης, που κατ΄ αυτούς κακώς τα κατείχε και έπρεπε να τα παραδώσει όταν αίφνης, παύτηκε των καθηκόντων του (υπόθεση που εκκρεμεί ακόμα στη δικαιοσύνη και που έχουμε εκτενώς αναφερθεί καθότι την παρακολουθούμε στενά)!
Δεν θα σχολιάσουμε τα όσα πολλά ανακριβή αναφέρει σε εκείνο το δημοσίευμά του ο Κώστας Βαξεβάνης αλλά θα σταθούμε μόνο ότι, μεταξύ αυτών αποκάλυψε και κάποια πραγματικά γεγονότα που εκείνη την περίοδο όφειλαν να τα γνωρίζουν μόνο οι προαναφερόμενοι που είχανε στη διάθεσή τους εκείνα τα στοιχεία που βρέθηκαν στους φωριαμούς!

Βαξεβάνης και Σπατιώτης…

Αξιοπερίεργο πάντως είναι επίσης, το γεγονός ότι ο Κώστας Βαξεβάνης εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του χαμηλόβαθμου στελέχους και Συριζαίου (σήμερα) συνδικαλιστική της Ε.Υ.Π. κ. Θ. Σπατιώτη τον περασμένο Μάρτιο, ενώ το ίδιο έπραξε και ο κ. Σπατιώτης σε υπόθεση που είναι κατηγορούμενος ο Κώστας Βαξεβάνης. Γεγονότα, που πάντως πρέπει να αποτελούν παγκόσμια ελληνική πρωτιά!
Ο κ. Σπατιώτης εκείνη την περίοδο (2009 - 2012) ήταν το “μακρύ χέρι” της ΠΑΣΟΚικής διοίκησης - και όχι μόνο - στο υπόλοιπο προσωπικό της υπηρεσίας!
Τα όσα “αποκάλυψε” τότε ο Κώστας Βαξεβάνης – σύμφωνα με την έρευνά μας - είχαν σαν αποτέλεσμα τη διάλυση του μοναδικού δικτύου συλλογής πληροφοριών που διέθετε τότε η υπηρεσία στην πΓΔΜ με ταυτόχρονη δράση και σε άλλες χώρες - στόχους της Ε.Υ.Π. μεταξύ άλλων και στην Τουρκία!

Στα δικαστήρια η κόντρα Βαξεβάνη – Αγγελάκη…

Μεταξύ των δύο (Κ. Αγγελάκη και Κ. Βαξεβάνη) ξεκίνησε μια μνημειώδης κόντρα με άλληλο-μηνύσεις και αλληλοκατηγορίες για πράγματα φοβερά και τρομερά! Έχουν αναφερθεί επί τούτων, πολλά και διάφορα στον Τύπο και στο διαδίκτυο με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου κ. Ιωάννη Κουντούρη που δίνουν μια άλλη – τρομακτική - διάσταση στην όλη υπόθεση!

Βέβαια, η συνέχεια της κόντρας τους θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου κι εκεί, ενδεχομένως, να “θαυμάσουμε” σε όλο της το μεγαλείο την αποκάλυψη εθνικών απορρήτων, επειδή κανείς Διοικητής της υπηρεσίας, κανείς Υπουργός - πολιτικός της προϊστάμενος, κανείς Πρωθυπουργός και κανείς Δικαστικός λειτουργός, δεν έχει το θάρρος και την τόλμη να σταματήσει αυτόν τον ξεπεσμό της ελληνικής Πολιτείας και της μυστικής της υπηρεσίας που αποτελεί την καρδιά ενός κράτους και να πει: φτάνει πια, ως εδώ και μη παρέκει, αυτή η φαρσοκωμωδία που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τη διοίκηση της υπηρεσίας την περίοδο 2009 - 2012 για λόγους, που επίσης εκτενώς έχουμε αναπτύξει κατά το πρόσφατο παρελθόν!

Φτάσαμε πλέον, στο σημείο να χρησιμοποιούνται άνθρωποι του υποκόσμου και του κοινού εγκλήματος προκειμένου να εξοντωθούν οι αντίπαλοί τους πού το μόνο που κάνουν είναι να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή τους από όσα άδικα και ανακριβή γράφονται εναντίον τους;;

Επικίνδυνα παιχνίδια με την ασφάλεια της Πατρίδος…

Ο κ. Κώστας Βαξεβάνης όμως, πήρε φόρα και δεν σταμάτησε μόνο στον Κώστα Αγγελάκη και στις υποθέσεις που αυτός χειριζόταν στο εξωτερικό αποκαλύπτοντας και εκθέτοντας σε πλείστους όσους κινδύνους συνεργάτες του Κώστα Αγγελάκη και της υπηρεσίας στο εξωτερικό, σε χώρες στόχους της Ε.Υ.Π. αλλά προσπαθώντας να βοηθήσει τον φίλο του και αντίπαλο του Κώστα Αγγελάκη συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ – σήμερα - στην υπηρεσία (φανατικού υποστηρικτή παλαιόθεν του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Μιχάλη Καρχιμάκη και του Γεωργίου Παπανδρέου), υπόδικου για την υπόθεση “Πυθία”, κ. Θεόδωρου Σπατιώτη, ξεκίνησε να αποκαλύπτει άκρως απόρρητες δράσεις της Ε.Υ.Π. στο εξωτερικό όπως την έκθεση στη δημοσιότητα των στοιχείων του μυστικού οργάνου που είχε στείλει η Ε.Υ.Π. στο Προξενείο μας στην Σμύρνη της Τουρκίας επί διοικήσεως κ. Θ. Δραβίλλα, την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Αντώνη Σαμαρά!

Μια ματιά στο τεύχος 39 - μηνός Νοεμβρίου του 2013 - του περιοδικού του “HOT DOC”" και στο άρθρο με τίτλο “Γκάφα Δραβίλλα - ΕΥΠ, η κρυφή κατάσκοπος στην Τουρκία είναι φανερή στο Ιντερνέτ”, αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος, την ζημιά που προκάλεσε ο “έγκριτος” δημοσιογράφος και οι “πηγές” του στην Ε.Υ.Π.!

Γιατί, πράγματι η αστυνόμος που είχε στείλει η υπηρεσία μπορεί να ήταν γνωστή στους κύκλους της ΕΛΑΣ, αλλά πού ήξεραν οι Τούρκοι, ότι ήταν το όργανο της Ε.Υ.Π. στη Σμύρνη και όχι μια από τους αστυνομικούς της φρουράς του Προξενείου μας ή κάποια απλή υπάλληλος του Προξενείου;
Το έγραφε μήπως στο πηλίκιό της - αν το φόραγε - στην Τουρκία;
Είναι λυπηρό, ότι ο κ. Κώστας Βαξεβάνης ήταν αυτός που αποκάλυψε την πραγματική της ιδιότητα! Μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τον φίλο του Θ. Σπατιώτη;
Πού μόλις είχε εκδώσει μια ανακοίνωση καταγγέλλοντας τον κ. Δραβίλλα για το γεγονός, ότι έστειλε κάποιον ένστολο σε θέση του εξωτερικού, πουλώντας προφανώς εργατοπατερισμό παλαιάς κοπής στους συναδέλφους του, όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις επί διοικήσεως κ. Μπίκα - ο οποίος άλλαξε και την Πάγια Διαταγή περί τοποθετήσεως οργάνων της υπηρεσίας στο εξωτερικό επαναφέροντας στο προσκήνιο μετά από μια δεκαετία “μονοπωλίου” των θέσεων αυτών από το μόνιμο πολιτικό προσωπικό - δεν είχε βγάλει τσιμουδιά;

Ο ολετήρας Γιώργος Παπανδρέου…

Βλέπετε, εκείνοι οι ένστολοι ήταν ΠΑΣΟΚ, ενώ οι του Δραβίλλα ήταν οι κακοί δεξιοί! Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής Βαξεβάνη, ήταν να ανακληθεί άμεσα το όργανο της ΕΥΠ στην Ελλάδα, γιατί ήδη οι Τούρκοι έδειξαν άγριες διαθέσεις με απρόβλεπτα για την ίδια αποτελέσματα!
Έτσι, έμεινε κενή - για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα - η θέση αυτή, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, κινδυνεύοντας και όσοι Τούρκοι πολίτες είχαν ήδη έρθει σε επαφή με το όργανο της Ε.Υ.Π.

Άλλωστε, ήταν ήδη νωπά στη μνήμη των ανθρώπων της Ε.Υ.Π., η σύλληψη με τραγικά πάλι αποτελέσματα (φυλακίσεις & θανάτους) των μελών δικτύου πληροφοριών που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της ΝΔ Τουρκίας - επί 25ετία - από παιδαριώδη και τραγικά λάθη των διοικούντων την υπηρεσία επί κυβερνήσεως Παπανδρέου (παραμονή Χριστουγέννων του 2009)!

Είναι δε, απορίας άξιον, ότι απ΄ όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν έχει διεξαχθεί καμία έρευνα, ούτε από την Ε.Υ.Π. ούτε από την Δικαιοσύνη για όλα αυτά παρά τις αναφορές που έχουν υποβάλλει υπάλληλοι της υπηρεσίας (σε επόμενό μου άρθρο θα γίνει εκτενής – με στοιχεία – των ευθυνών της μειοδοτικής διακυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου)!

Μεγάλη ανησυχία στην Κατεχάκη…

…εκφράστηκε από υψηλόβαθμα πρώην στελέχη της Ε.Υ.Π., που μιλήσαμε μαζί τους για να έχουμε την άποψή τους, για τα τεκταινόμενα στον ουρανοξύστη της οδού Κατεχάκη, αλλά και για τα δημοσιογραφικά όργανα που πρόθυμα, με κάθε ευκαιρία, αποκαλύπτουν μυστικές αποστολές της Ε.Υ.Π. στο εξωτερικό, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τόσο στελεχών της υπηρεσίας όσο και συνεργατών τους, κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας αλλά και του Ποινικού μας Κώδικα.

Αυτό το φαινόμενο, μας είπαν τα πρώην αυτά στελέχη, που παρατηρείται στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία από συγκεκριμένη μερίδα δημοσιογραφικών κύκλων είναι φαινόμενο παράνομο, απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τόσο της υπηρεσίας και του προσωπικού της, όσο και συνεργατών της!

Μήπως λοιπόν, αυτοί που προβαίνουν σε αυτές της ενέργειες διαπράττουν τα αδικήματα της Προδοσίας της χώρας, όπως αυτά περιγράφονται στον Ποινικό μας Κώδικα και πιο συγκεκριμένα, αυτά των άρθρων 140, 141, 146 “Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας”, 148 “Κατασκοπεία” αλλά και τα άρθρα 14 & 17 του Νόμου 3649/2008 “Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις”;

* Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Επικοινωνία egerssi@otenet.gr
Πηγή www.egerssi.gr
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όταν η δημοσιογραφία αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της… απρέπειας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator