Μετωπική σύγκρουση του Τόσκα με τους Πυροσβέστες

0Απίστευτο αλλά αληθινό! Ο Τόσκας κατηγορεί τον κρατικό μηχανισμό του οποίου ηγείται!!!Ψάχνει για άλλοθι ή για ηρωική έξοδο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη;
Η απάντηση των Πυροσβεστών "καίει" τον πολιτικό τους προϊστάμενο

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ως τον «πιο στρεβλό μηχανισμό του Ελληνικού Δημοσίου» χαρακτήρισε το Πυροσβεστικό Σώμα ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας (φωτό) από το βήμα της Βουλής, αμφισβητώντας ακόμη και την επιχειρησιακή επάρκεια των πυροσβεστών.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε για το Πυροσβεστικό Σώμα: «Χρησιμοποιήθηκε για χρόνια περισσότερο σαν κομματικός μηχανισμός, παρά σαν κομμάτι του κρατικού μηχανισμού, που θα έπρεπε να είχε την αποτελεσματικότητα, την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό που έχουν σύγχρονα πυροσβεστικά σώματα».

Εξέφρασε δε τη διαπίστωση ότι «σοβαρή εκπαίδευση δεν είχε γίνει», ενώ μίλησε για «πολλές κατηγορίες εργαζομένων, που έμπαιναν από το παράθυρο, από τις πόρτες, από παντού εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα και όχι με κανονικές διαδικασίες.

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να βρεθούν στον δρόμο. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι στηρίζονται από εμάς στο μέτρο του δυνατού». Ο κ. Τόσκας ανέφερε ακόμη: «Υπήρξαν και υπερβολές. Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις μέρες, όπως ότι κάποιοι δεν είχαν κράνη και άρβυλα. Δείτε τα φιλμάκια και τα βίντεο τα προηγούμενα χρόνια, που οι πυροσβέστες πήγαιναν με κοντομάνικα φανελάκια και t-shirt για να σβήσουν τη φωτιά, και δείτε πώς πηγαίνουν τώρα. Εχουν γίνει πάρα πολλά βήματα και θα γίνουν ακόμη περισσότερα».

ΠΟΕΥΠΣ: Η στρεβλή και επικίνδυνη σκέψη ενός Υπουργού

Και ξαφνικά ο Υπουργός Προστασίας της ασφάλειας των πολιτών της χώρας, χτύπησε πάλι ξεπερνώντας κάθε όριο σεβασμού απέναντί μας, σε μια ακόμα προσπάθεια υπεράσπισης της δικής του ανικανότητας, ανακαλύπτοντας ότι το Π.Σ. αποτελεί την πιο στρεβλή υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου!!!

Ενώ πριν λίγες ημέρες οι πάντες, ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αναγνώρισαν το υψηλό αίσθημα ευθύνης και τον επαγγελματισμό μας, που επιδείχθηκαν κατά τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, ο αρμόδιος Υπουργός των λόγων και των μεγαλόστομων διακηρύξεων, πιστός και απόλυτα εγκλωβισμένος στις γνωστές πολιτικές ιδεοληψίες του χώρου του, αντί να υπερασπιστεί το έργο μας, μέμφεται το πυροσβεστικό προσωπικό για έλλειψη εκπαίδευσης κρίνοντας μας ως βολεμένους, αφού άκουσον, άκουσον, εισήλθαμε λέει από το παράθυρο στο Π.Σ.!!!

Έλεος κύριε Υπουργέ! Έλεος με την προσπάθεια απαξίωσής μας, την οποία επιχειρείτε συνεχώς, ατυχώς όμως εν τέλει! Δεν σας το έχουν πει ότι εκτίθεστε συνεχώς; Ποιούς ακριβώς κατηγορείτε; Αυτούς που έχετε αφήσει στο έλεος του θεού με γυμνά χέρια να παλεύουν με τις φλόγες; Αυτούς που καθημερινά δίνουν και την ζωή τους στο καθήκον με βαρύ τίμημα, αν κάνετε τον κόπο να ανατρέξετε στον μακρύ κατάλογο των θανόντων και τραυματιών τα τελευταία χρόνια; Τι ακριβώς επιδιώκετε με τα λεγόμενά σας; Την πλήρη απαξίωσή μας; Με ποιόν σκοπό και στόχο;

Όλα αυτά θα ήταν ίσως αποδεκτά αν ο κύριος υπουργός είχε αναλάβει χθες, αλλά όπως όλοι ξέρουμε ο κύριος υπουργός κοντεύει τα τρία χρόνια στη θέση του. Μια θέση που του δίνει την ευχέρεια να αλλάξει αλλά και να δρομολογήσει αλλαγές στις δομές του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτά τα τρία χρόνια γιατί δεν έσπασε τα δεσμά του Πυροσβεστικού Σώματος με τον κομματικό μηχανισμό; ‘Η μήπως το έκανε δίνοντας τις συμβάσεις εκεί που τον βόλευε, προάγοντας όποιους ήθελε χωρίς να ακολουθήσει την επετηρίδα, όπως είχε μάθει στον Ελληνικό Στρατό, και όπως ευαγγελιζόταν με την ανάληψη των καθηκόντων του;

⏩ Μήπως πρέπει να θυμηθούμε ποιοι προήχθησαν και με ποια σειρά στην επετηρίδα;
⏩ Μήπως πρέπει να θυμηθούμε γιατί ο προηγούμενος αρχηγός, μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, τα βρόντηξε και έφυγε;
⏩ Μήπως πρέπει να μάθουμε για ποιες στρεβλώσεις μιλάει ο κύριος υπουργός;
Απαντήστε στην κοινή γνώμη που απευθύνεστε λοιπόν:

Σε εσάς δεν ανήκει η ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού των δασικών πυρκαγιών και της επιλογής των προσώπων που θα τον υλοποιήσουν ή αποποιείστε των ευθυνών σας;

Σε εσάς δεν ανήκει η ευθύνη της ολοκληρωμένης και άρτιας προετοιμασίας του μηχανισμού με την έγκαιρη μίσθωση των εναερίων μέσων, την σωστή λειτουργία του στόλου των οχημάτων όπως και την εξασφάλιση των ατομικών μέσων προστασίας του προσωπικού μας;

Σε εσάς δεν ανήκει η ευθύνη της σωστής κατανομής του προσωπικού στις Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια της χώρας; Εσείς δεν προχωρήσατε σε ξεσπίτωμα 500 συναδέλφων μας εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου χωρίς κανέναν σχεδιασμό και στοιχειώδη προετοιμασία;

Αν αποποιείστε τα παραπάνω και τόσα άλλα που έγιναν, τότε όντως φταίμε εμείς!

Αλλά δυστυχώς η κοινωνία γνωρίζει και βλέπει την πραγματικότητα που θέλετε επιμελώς να αποκρύψετε! Μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα! Εσείς σε συνεργασία με την φυσική ηγεσία του Π.Σ. ευθύνεστε για τα προβλήματα και αντί να ψάξουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, ας μην ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους!

Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να ανακαλέσετε τις ατυχέστατες δηλώσεις σας που έχουν εξοργίσει το πυροσβεστικό προσωπικό, ή αλλιώς να δώσετε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις στρεβλώσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, διότι σαν υπουργός κάτι θα έχετε δει, διότι δεν μπορεί ο Πυροσβεστικός υπάλληλος που καθημερινά μάχεται με τις φωτιές και βρίσκεται μακριά από την έδρα του να έχει στο μέτωπό του και την ρετσινιά ότι είναι αναποτελεσματικός και ανεκπαίδευτος. Εκτός και αν οι στρεβλώσεις και η διαπλοκή είναι ανάμεσα στους πυροσβέστες και την φωτιά.

Κύριε Υπουργέ, δίναμε, δίνουμε και θα δίνουμε τις καθημερινές μας μάχες από κάθε μετερίζι που η πατρίδα μας έταξε και εάν εσείς τόσα χρόνια θέλατε, μπορούσατε να βοηθήσετε.

Μπορούσατε να μας δώσετε καλύτερο ατομικό εξοπλισμό, καλύτερα και πιο σύγχρονα μέσα, την ηρεμία να παλέψουμε μόνο με τη φωτιά και όχι με τις πικρόχολες απόψεις των καρεκλοκένταυρων παρατρεχάμενων σας, τις οποίες εν τέλει υιοθετείται και που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδομήσουν τον μηχανισμό που κάθε χρόνο φέρνει αποτελέσματα στη μάχη με τη φωτιά, όπως ο ίδιος δηλώσατε, και όχι απλά να ετοιμάζεστε για κάτι που θα γίνει, εν ευθέτω χρόνο.

Κύριε υπουργέ, μπορούσατε να κάνετε πολλά δεν ξέρουμε όμως αν μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιείτε το Πυροσβεστικό Σώμα για να κάνετε ηρωική έξοδο από το θώκο σας.

Εμείς οι πυροσβέστες σε κάθε περίπτωση δεν θα σας αφήσουμε να γίνετε ένας ακόμα θύτης στην πλάτη μας. Τα έργα μας ενάντια στα λόγια σας απηχούν περισσότερο στα αυτιά και τα μάτια του Ελληνικού λαού αλλά και του Πρωθυπουργού, πιστεύουμε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Με την ουρά στα σκέλια

Όταν, πάντως, οι δηλώσεις του κ. Τόσκα πήραν έκταση ο ίδιος, κατά την προσφιλή τακτική των κυβερνητικών στελεχών, έσπευσε αντί να πει mea culpa, να κατηγορήσει τα ΜΜΕ ότι διαστρέβλωσαν και παρερμήνευσαν τα λόγια του. Φυσικά δεν εξήγησε τι εννοούσε στη Βουλή, αλλά ισχυρίστηκε ότι ούτε απαξίωσε ούτε καταφέρθηκε, φυσικά, κατά του έργου των Πυροσβεστών, αλλά μίλησε για χρόνιες στρεβλώσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα!
Ενδεχομένως ο κ. Τόσκας κατάλαβε πως ο επαγγελματισμός των Πυροσβεστών δεν τίθεται προς αμφισβήτηση. Ίσως θα ήταν καλό για τον ίδιο να κατανοούσε πως ο ερασιτεχνισμός της πολιτικής του ίδιου και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πολύ πιό επικίνδυνος από όλους και από όλα...!
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μετωπική σύγκρουση του Τόσκα με τους Πυροσβέστες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator