Έχασαν το μέτρο και τον έλεγχο

0



Το φαινόμενο δεν είναι σημερινό και δεν είναι πρωτόγνωρο. Πολλές φορές και κατά το παρελθόν βουλευτές και στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων κατέληγαν «βασιλικότεροι του βασιλέως» προκειμένου να δικαιολογήσουν επιλογές και αποφάσεις αναντίστοιχες με τις προεκλογικές δεσμεύσεις...

Η τακτική αυτή ακολουθείται και κατά την τελευταία διετία. Η αλήθεια είναι ότι η αρχή έγινε με τη στροφή 180 μοιρών του καλοκαιριού του 2015, οπότε ακυρώθηκαν όλες οι υποσχέσεις για «σκίσιμο του Μνημονίου» και τα συναφή. Ακολούθησαν πάντως οι δεύτερες εκλογές, που πρόσφεραν τουλάχιστον το άλλοθι στους νικητές τους να ισχυρίζονται ότι το εκλογικό σώμα νομιμοποίησε την επώδυνη μετατόπιση.

Από το σημείο αυτό όμως έως τη σημερινή εικόνα η διαφορά είναι τεράστια. Η εμφάνιση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι «εκτελούν» εν ψυχρώ την πραγματικότητα, είναι κάτι περισσότερο από απαράδεκτη. Είναι εξοργιστική, προσβλητική. Οποιο κι αν είναι επί παραδείγματι το ειδικό πολιτικό βάρος της λαλίστατης βουλευτού Ελένης Αυλωνίτου, όταν δηλώνει ότι «δεν έχουν περικοπεί οι συντάξεις» και «δεν γίνονται κατασχέσεις», χρεώνεται τις ανοησίες αυτές η ίδια η κυβέρνηση...

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ολοένα και λιγότεροι, από τη συμπολίτευση, δέχονται να εκτεθούν δημοσίως υπερασπιζόμενοι τα κυβερνητικά πεπραγμένα. Αυτό απελευθερώνει χώρο στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, τον οποίο σπεύδουν να καλύψουν εκείνοι που με απίστευτη πολιτική ελαφρότητα είναι πρόθυμοι να δικαιολογήσουν τα πάντα, να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο και να δώσουν εξετάσεις κομματικής υπακοής και νομιμοφροσύνης. Χωρίς σεμνότητα προκαλούν, χωρίς αιδώ εκτροχιάζονται.

Ατυχώς γι' αυτούς, όμως, τα γεγονότα δεν διαστρέφονται, διότι και οι συντάξεις έχουν περικοπεί, και κατασχέσεις γίνονται, όπως και πολλά άλλα. Είναι όλα αυτά που βιώνει καθημερινά ο Ελληνας πολίτης, ανεξάρτητα από τις αιτίες που τα έχουν προκαλέσει και από τις προθέσεις των κυβερνώντων.

Αν το «στιλ Αυλωνίτου» αποτελεί επικοινωνιακή συνταγή, είναι βλακώδης. Αν όχι, τότε σημαίνει ότι έχει χαθεί, εκτός από το μέτρο, και ο έλεγχος. Καθώς μάλιστα αρχίζει η νέα, πολύ δύσκολη, πολιτική περίοδος, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα κριθεί και από τον βαθμό σοβαρότητας των στελεχών που την εκπροσωπούν. Αν μη τι άλλο, η αυτογνωσία είναι προϋπόθεση για να γλιτώνουν τα αυτογκόλ.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έχασαν το μέτρο και τον έλεγχο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator