Προς περήφανο πρωθυπουργό: Τα καθεστώτα πέφτουν και πέφτουν με πάταγο

0



«..Ποιος μας γηροκομεί, τη σήμερον ημέρα

ψηστιέρα καρβουνιέρα, μούσα Δεκεμβριανή;

Πολέμησα καιρό σε όλα τα πεδία
και με τυφλή μανία, ξέσκιζα τον εχθρό.

Τώρα με χειρουργεί, μια αλλήθωρη νεολαία
μια τσογλανοπαρέα που κάνει κριτική..»

Πώς μας ήρθε τέτοια ώρα να θυμηθούμε την Παράβαση από τους Αχαρνής του Αριστοφάνη σε στίχους και μουσική του Διονύση Σαββόπουλου; Μας ήρθε βλέποντας κι ακούγοντας όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα εδώ και καιρό, αλλά ιδιαίτερα τον τελευταίο.

Μια τσογλανοπαρέα που κάποτε ξεκίνησε ως μια παρέα σε κάποια τσιπουράδικο ή ρεμπετάδικο των Εξαρχείων για… να αλλάξει τον κόσμο. Στην πορεία βεβαίως συμβιβάστηκε, έγινε κόμμα της βουλής και στη συνέχεια βρήκε παράθυρο και τρούπωσε.

Κι εκεί συνάντησε τον ψεκασμένο και περπάτησε πάνω στα ψηλοτάκουνα της συζύγου που απαξιώνει να πατήσει τα σκουλήκια που κυκλοφορούν.

Αποφάσισαν κι έπαιξαν την τύχη της χώρας στη ρουλέτα, 2,5 χρόνια προτού ο Καμμένος… με δικά του λεφτά πάει στο ακριβότερο ξενοδοχείο του Λονδίνου και παίξει τα 50όλιρα στο καζίνο. Κι αφού πλήρωσε το τίμημα όλος ο ελληνικός λαός, αφού η αυταπάτη ακολούθησε την απάτη ήρθε ο Κουρουμπλής να χορέψει ένα ζεμπέκικο στης Αττικής την ολόμαυρη ράχη, την ίδια στιγμή που ο υπουργός Άμυνας έπαιρνε 12 φορές έναν ισοβίτη για να μιλήσουν για… «γκομενικά». Αλλά στη Βουλή φυγομάχησε και στην κοινωνία βάζει μπροστά τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Τι ντροπή…

Και ακόμη μεγαλύτερη ντροπή. Ένας ολόκληρος πρωθυπουργός να γίνεται δικηγόρος του συνέταιρού του. Ένας ολόκληρος Τσίπρας που όπως είπε «κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις» να σκύβει το κεφάλι στον Καμμένο και να του κάνει εκδούλευση καλύπτοντάς τον;

Είχε χαθεί δύο εβδομάδες και εμφανίστηκε να πει τι; Ότι το να παίζει ρουλέτα ο υπουργός και να ζει χλιδάτη ζωή είναι… προσωπική ζωή. Κι ότι ο Κουρουμπλής είναι συμπαθής σε όλο τον κόσμο.

Και τι άλλο μας είπε: Ότι η οικονομία πετάει, ότι μειώνεται η ανεργία, ότι όλοι οι δείκτες εντυπωσιάζουν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Ψεύτης μέχρι το τέλος...

Αυτή η τσογλανοπαρέα που δεν έφτανε να μας κάνει κριτική, έγινε και εξουσία, θα πέσει κάποια στιγμή, αλλά θα πέσει μαζί. Τσίπρας και Καμμένος έχουν αποφασίσει να καταπιούν τα πάντα, να καλύψουν σκάνδαλα, να πνίξουν ακόμη και όποιες ιδεολογικές καταβολές έχουν. Και το κάνουν γιατί η τσογλανοπαρέα έγινε καθεστώς. Αλλά τα καθεστώτα πέφτουν και πέφτουν με πάταγο. Γι’ αυτό να είναι σίγουροι.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προς περήφανο πρωθυπουργό: Τα καθεστώτα πέφτουν και πέφτουν με πάταγο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator