Άχρηστοι και επικίνδυνοι!

0



Οι άνθρωποι είναι εντελώς άχρηστοι!

Πέρα από κάθε σύγκριση με ο,τιδήποτε συνέβη στο παρελθόν, αυτοί που κυβερνούν σήμερα είναι άχρηστοι και επικίνδυνοι.

Και ανεπίδεκτοι…

--Είναι άχρηστοι, γιατί το μικρό πετρελαιοφόρο πλοίο που βούλιαξε έξω από τη Σαλαμίνα, ήταν εντελώς σάπιο. Και με πιστοποιητικά «πλευστότητας» που είχαν λήξει.

--Είναι άχρηστοι, γιατί από τη στιγμή του ναυαγίου και τις διαρροής, μέχρι να πάρουν χαμπάρι και να κινηθούν πέρασαν δύο-τρία 24ωρα! Για κάτι που το είχαν πληροφορηθεί αμέσως! Η ποσότητα μαζούτ που μετάφερε το πλοίο ήταν μικρή: 2,6 χιλιάδες τόνοι. Η ποσότητα που διέρρευσε υποτίθεται ήταν ελάχιστη: 300 τόνοι.

Για να καταλάβετε, τέτοια ποσότητα σε κλειστή, ήρεμη θάλασσα καλύπτει αρχικά – τις πρώτες ώρες – μόλις μερικά στρέμματα. Που μπορούσαν να είχαν «περιφραχθεί» σε ελάχιστο χρόνο…

Αν είχε υπάρξει έγκαιρη κινητοποίηση, αυτό θα είχε περιοριστεί τοπικά και θα είχε καθαρίσει αμέσως! Πριν προλάβει να κάνει καταστροφή…

Πράγμα που, όμως, ΔΕΝ έγινε. Γιατί; Γιατί είναι άχρηστοι! (και βέβαια υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό: πώς έγινε τέτοια καταστροφή από τόσο μικρή ποσότητα; Προφανώς υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε. Προφανώς δεν μας λένε όλη την αλήθεια…).

--Είναι άχρηστοι ακόμα, γιατί στο σημείο που έγινε το αρχικό ναυάγιο, μπορούσε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση. Εκεί δίπλα υπάρχουν τρία μεγάλα διυλιστήρια, δύο ναυπηγεία και ο ναύσταθμος της χώρας!

Δηλαδή εκεί ακριβώς βρίσκονται – κι είναι αμέσως «διαθέσιμα» - όλα τα «τεχνικά μέσα» και ο εξοπλισμός για να αντιμετωπιστούν από την αρχή τέτοια συμβάντα. Πριν προλάβουν να διαχυθούν παντού.

Δεν έγινε το ατύχημα σε κάποια απόμακρη θαλάσσια περιοχή, στη μέση του πουθενά, σε συνθήκες σφοδρής θαλασσοταραχής, μακριά από εγκαταστάσεις άμεσης επέμβασης και καθαρισμού.

Έγινε σε μια κλειστή θάλασσα, στο επίκεντρο ακριβώς όλων των μέσων έγκαιρης επέμβασης και άμεσου καθαρισμού. Και μέσα σε «μπουνάτσα»…

Κι όμως, δεν κινήθηκε κανείς. Δεν πήραν χαμπάρι. Δεν αντέδρασαν.

Άχρηστοι, με περικεφαλαία…

Και τους πήρε και τρείς μέρες να ζητήσουν βοήθεια από τις Ευρωπαϊκές αρχές! Την οποία «βοήθεια» κανονικά δεν θα έπρεπε να την είχαν ανάγκη.

Διάολε, είμαστε η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο! Κι έγινε ατύχημα μπροστά στο κατώφλι του «σπιτιού» μας…

--Είναι επικίνδυνοι και άχρηστοι ακόμα, διότι κι όταν τους «ξέφυγε» το πράγμα και πήραν χαμπάρι τι συνέβαινε, αντί να το «μαζέψουν», άρχισαν να λένε κολοσσιαίες …μακακίες.

Ότι εντάξει μωρέ, σε 20 μέρες θα έχει καθαρίσει η θάλασσα! (όταν το μαζούτ είχε μαγαρίσει όλες τις ακτές από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Βούλα!).

Ότι εντάξει μωρέ, και τώρα μπορείτε να πάτε να κάνετε μπάνιο!

Ότι εντάξει, δεν έγινε και τίποτε - πως κάνετε έτσι πια;

Ότι για ό,τι έγινε «δεν φταίει η κυβέρνηση», φταίει το «πετρελαϊκό λόμπυ», φταίνε οι «καριόληδες οι εφοπλιστές», φταίει ο «άτιμος ο καπιταλισμός», φταίει η «κακούργα η κενωνία» – πάντως η κυβέρνησης Τσίπρα δεν φταίει σε τίποτε!

Κι έτσι αντί να «μαζέψουν» το μαζούτ, έστω κι αργά, φούντωσαν την οργή του κόσμου. Τέτοιο «τσίρκουλο», δεν έχει ξανα-ματα-γίνει! Εντάξει, το ελληνικό δημόσιο δεν φημίζεται για τα… «γρήγορα ανακλαστικά» του. Κι ο Τύπος πολλές φορές μεγαλοποιεί τα πράγματα, και σπέρνει τον πανικό, άσε που δεν λέει μια καλή κουβέντα όταν οι αρχές κινητοποιούνται εγκαίρως και κάνουν άψογα το καθήκον τους. Γιατί υπάρχουν και υπήρξαν στο παρελθόν και τέτοιες περιπτώσεις.

Και πολλές μάλιστα…

Υπήρξαν στο παρελθόν περιπτώσεις, μετά από μεγάλους σεισμούς, ή πυρκαγιές, ή πλημμύρες, ή ναυτικά ατυχήματα, ή θεομηνίες γενικότερα, όπου το κράτος αντέδρασε σωστά. Και περιόρισε τις ζημιές αποτελεσματικά.

Μη τα μαυρίζουμε όλα…

Αλλά εδώ βλέπουμε τον τελευταίο χρόνο, το κράτος να εμφανίζει εικόνα διάλυσης, που δεν έχει καμία σύγκριση με ό,τι γινόταν παλαιότερα!

Να έχουν ατονήσει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, να λείπουν (λόγω παλαίωσης ή μη συντήρησης) «σωστικά μέσα» και πάνω απ’ όλα: Να μην υπάρχει ετοιμότητα αντίδρασης!

Το είδαμε τις προηγούμενες εβδομάδες στις πυρκαγιές: των Κυθήρων και του Καλάμου. Το είδαμε ακόμα περισσότερο τώρα, στην πετρελαιοκηλίδα της Σαλαμίνας. Που θα μπορούσε να είχε περάσει στα ψιλά, αν την είχαν αντιληφθεί έγκαιρα. Και τελικά δημιούργησε τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει συμβεί ποτέ στο Σαρωνικό (μετά τα βόθρο-λύματα του Λεκανοπεδίου, που μας πήρε δύο δεκαετίες να τα αντιμετωπίσουμε).

Εδώ κάτι συμβαίνει. Παρέλαβαν ένα κρατικό μηχανισμό, που έτσι κι αλλιώς ήταν προβληματικός για δεκαετίες, αλλά στοιχειωδώς λειτουργούσε. Και μέσα σε δυόμιση χρόνια – αυξάνοντας, μάλιστα, το προσωπικό με πελατειακές προσλήψεις – τον… διέλυσαν πλήρως!Τον παρέλυσαν εντελώς. Τον σάπισαν κυριολεκτικά!

Οι άνθρωποι είναι άχρηστοι και επικίνδυνοι!

Και μαζί τους, οι «οικολογικές συνιστώσες» τους αποδείχθηκαν - πέρα από άσχετοι και ανίκανοι και - εντελώς υποκριτές!

Μας είχαν «ζαλίσει τον έρωτα» χρόνια τώρα:

--Για τους κορμοράνους που κινδυνεύουν από τα αιολικά πάρκα.

--Για τους κοκοβγιούς που ενοχλούνται, κάθε φορά που πάει να γίνει κάποια θαλάσσια επένδυση.

--Για τις… λιβελούλες και τις κάμπιες και τα… πλασμώδια του Laveran, που παθαίνουν κατάθλιψη κάθε φορά που περνάει οδικός άξονας κοντά στο παρακείμενο έλος τους.

--Για τις - τοξικότατες – οχιές, που πρέπει «να επανέλθουν με το ζόρι» στα νησιά μας και για τους λύκους που πρέπει «να επανέλθουν οπωσδήποτε» στα βουνά μας κοντά σε χωριά κτηνοτρόφων!

Για κάθε εξωτικό είδος θαλάσσιας χελώνας και φώκιας, για την αλλήθωρη πυγολαμπίδα, και τον εμπριμέ βάτραχο για τον bisexual ιππόκαμπο και την «τραβεστί» τσιπούρα που «κινδυνεύουν» σε κάποια περιοχή της χώρας.

Και πρέπει «οπωσδήποτε να τα σώσουμε». Κι ο μόνος τρόπος να τα «σώσουμε» είναι να διώξουμε ό,τι τα παρενοχλεί! Κατά προτίμηση τις ανθρώπινες δραστηριότητες και κυρίως τα επενδυτικά έργα.

Μας είχαν ταράξει επί χρόνια με όλες αυτές τις γραφικότητες, που μας τις εμφάνιζαν ως «Οικολογία», τρομάρα τους…

Και τώρα που ήλθε η πραγματική οικολογική καταστροφή πούν’ τοι όλοι αυτοί;

Άφαντοι!

Βουβοί τώρα, οι «λαλίστατοι» κατά τα άλλα…

Απόμακροι, οι «όπου γάμος και γιορτή η Βασίλω πρώτη»…

Εξαφανισμένοι από το πραγματικό πρόβλημα την ώρα ανάγκης, οι «πανταχού παρόντες» σε φιέστες «οικολογίας», συνήθως με το αζημίωτο και την «ευγενή χορηγία» δεκάδων «περίεργων» ΜΚΟ.

Αλήθεια, οι «περιβαλλοντικές» ΜΚΟ γιατί δεν έβγαλαν «κιχ» αυτή τη φορά; Αλλά που να «αδειάσουν» κι αυτές οι έρμες; Τόσο καιρό ασχολούνταν με το… «οικολογικό έγκλημα» στις Σκουριές. Όπου κατάγγελλαν «το κυάνιο», ενώ ΔΕΝ χρησιμοποιείται κυάνιο! Όπου προσπαθούσαν να κλείσουν μια μεταλλευτική εταιρία που είχε πάρει όλες τις άδειες, κι όλα τα πιστοποιητικά οικολογικής συμβατότητας από ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές.

Ξεσχίζονταν στον ακτιβισμό, για να «τελειώσουν» μιαν επένδυση που είχε κερδίσει δικαστικά όλες τις προσφυγές εναντίον της σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. Και δεν πολέμησαν μόνο την επένδυση στις Σκουριές…

Πολεμούν κάθε επένδυση!

Πολεμούν αιολικά πάρκα, μαρίνες, αναβαθμίσεις μαρίνων, ναυπηγοεπισκευαστικές εγκαταστάσεις, ιχθυοκαλλιέργειες, διανοίξεις χειμάρρων, αποξηραντικά έργα, υδροηλεκτρικά φράγματα, κτηνοτροφικές μονάδες. Τα πάντα!

Ό,τι κινείται, κι ό,τι εκσυγχρονίζει τον τόπο κι ό,τι φέρνει εισόδημα και θέσεις εργασίας, το πολεμούν!

Οπότε πως να «αδειάσουν» να ασχοληθούν με το πραγματικό οικολογικό πρόβλημα όταν υπάρξει;

Πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει το περιβάλλον! Δεν δίνουν «δεκάρα τσακιστή» για την Οικολογία. «Συμβόλαια» εκτελούν!

Να μην αφήσουν καμία επένδυση να προχωρήσει.

--Τα παίρνουν από ανταγωνιστές; Εντός ή εκτός Ελλάδας;

--Είναι απλά τοπικά μαφιόζικα κυκλώματα που μπλοκάρουν τα πάντα κι ύστερα περιμένουν «μπαξίσι» για να κάνουν τα «στραβά μάτια» και να το «επιτρέψουν»;

--«Ροκανίζουν» ευρωπαϊκά κονδύλια για την… «κοινωνία των Πολιτών»;

--Εκμεταλλεύονται απλώς, την αφέλεια ανενημέρωτων κατοίκων ή τα υγιή φυσιολατρικά ανακλαστικά τοπικών κοινωνιών.

Κατά πάσα πιθανότητα, όλα αυτά μαζί…

Αλλά για την Οικολογία δεν δίνουν μία! Γι’ αυτό κι όταν προέκυψε το πρόβλημα ήταν άφαντοι!

Προσοχή! Κάθε έργο και κάθε παρέμβαση δεν είναι υπεράνω κριτικής. Μη φτάσουμε στο άλλο άκρο…

Υπάρχουν έργα που, πράγματι, κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό! Κι αυτά πρέπει να εμποδιστούν…

Υπάρχουν κάποιες «επεμβάσεις» που είναι εξαιρετικά επιζήμιες. Κι αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά…

Αλλά κάποιες... Όχι όλες!

Κάποια έργα, πρέπει να αποφευχθούν, πράγματι…

Όχι όλα τα έργα να ματαιωθούν!

Εδώ υπάρχει φάμπρικα «ακτιβισμού», υπάρχουν κυκλώματα, υπάρχει «αλισβερίσι». Δεν υπάρχει «Οικολογία» και «ενδιαφέρον για το περιβάλλον».

Και απόδειξη:

Όταν στη Σαλαμίνα προέκυψε πρόβλημα όλοι αυτοί εξαφανίστηκαν! Κι όταν υπήρξαν αληθινά εγκληματικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον, όπως οι χωματερές του παρελθόντος, οι περισσότεροι επαγγελματίες οικολόγοι» ήταν απόντες!

Και όλες οι «περιβαλλοντικές ΜΚΟ» ήταν τότε άφαντες…

Κι όσοι έθεσαν κατά καιρούς δημόσια την ανάγκη για «θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων» στην Ελλάδα – δηλαδή να καίμε τα σκουπίδια μας, αντί να τα θάβουμε, όπως ήδη κάνουν οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη - δηλαδή όταν τέθηκε το σπουδαιότερο οικολογικό πρόβλημα της χώρας, οι «επαγγελματίες οικολόγοι» είτε δεν πήραν θέση, είτε βρέθηκαν απέναντι!

Οι άνθρωποι «τα παίρνουν» για να σταματάνε όλες τις επενδύσεις, δεν έχουν καμία σχέση με την Οικολογία και καμία αληθινή ευαισθησία για το περιβάλλον.

Δεν είναι τυχαίο που ο πρώτος (πραγματικός) Οικολόγος στην Ελλάδα, ο μακαρίτης πια Νίκος Μάργαρης τους θεωρούσε: άσχετους, επικίνδυνους και… «οικο-χόνδριους» (κατά το υποχόνδριους).

Ε δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που «τακίμιασαν» οι κατά φαντασίαν «οικολόγοι» μας με την «αριστερά και την Πρόοδο» του ΣΥΡΙΖΑ…

Οι άχρηστοι, οι ανεύθυνοι και οι επικίνδυνοι ασκούν πάντα μιαν ακατανίκητη έλξη μεταξύ τους. Και μια «θανάσιμη γοητεία» στους (υπόλοιπους) ηλίθιους, που πάντα υπάρχουν στην κοινωνία.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άχρηστοι και επικίνδυνοι!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator