Η αριστερή μηχανή του κιμά δουλεύει ασταμάτητα 24 ώρες

0



PatricioHurtado / pixabay.com 

Αναδημοσίευση από: liberal.gr

Του Νικόλαου Χ. Οικονομόπουλου*

Δημοσίευμα εφημερίδας αναφέρει ότι στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης στην Κομοτηνή, απομακρύνθηκαν τα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων, ενώ από πέρυσι έχουν εξαφανιστεί και οι αφίσες.

Είδηση που μάλλον πέρασε χωρίς να την προσέξει κανείς.

Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες «Left Nevers» φοιτητές που δεν είχαν ακούσει σχεδόν τίποτα για την αριστερά και ποτέ δε είχαν διανοηθεί να υιοθετήσουν έννοιες και συμπεριφορές που παραπέμπουν στην μεταπολιτευτική περίοδο, έχουν περάσει και περνούν την πόρτα των Πανεπιστημίων.

Παρ’όλα αυτά όμως, μόλις πέρναγαν την πόρτα των ιδρυμάτων, τους υποδέχονταν επιθετικά δεκάδες εκπρόσωποι αριστερών κυρίως φοιτητικών παρατάξεων, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη έκφρασης τους που φυσικά είχε αδιαμόρφωτα μεταρρυθμιστικά-ριζοσπαστικά στοιχεία και ενώ θα μπορούσαν οι φοιτητές στην πορεία να τα διοχετεύσουν στην δημιουργία και την απογείωση της δεξιοτήτων τους όπως γίνεται σε κάθε Δυτική χώρα, τους οδηγούσαν στην άρνηση και στην στάση ζωής με όρους παρελθόντος, προσπαθώντας να τους εντάξουν στην δική τους παράταξη και τρόπο ζωής.

Το αποτέλεσμα ήταν η πλήρης επικράτηση όλων αυτών των αριστερών φοιτητικών ομάδων, που λόγω της επιθετικότητας κυριάρχησαν και κυριαρχούν στον Πανεπιστημιακό χώρο, ηγεμονεύοντας τόσο στα μυαλά και στις συμπεριφορές μεγάλου μέρους των φοιτητών αλλά και στον έλεγχο των κτιριακών εγκαταστάσεων των ιδρυμάτων, ακόμα και σε περιόδους που στις φοιτητικές εκλογές δεν είχαν την πλειοψηφία.

Η κατάληξη ήταν να βλέπουμε αυτή την εξευτελιστική εικόνα των Πανεπιστημίων, να είναι δηλαδή οι χώροι γεμάτοι αριστερές αφίσες, να κυριαρχεί η βρωμιά παντού και όλη αυτή η ασυδοσία να περνάει χωρίς πρόβλημα στην καθημερινότητα της κοινότητας και στην αποδοχή από την πολιτεία και τις αρχές των Πανεπιστημίων.

Δηλαδή μιλάμε για μια ακούραστη αριστερή μηχανή του κιμά που διέλυε και ομογενοποιούσε κάθε μυαλό, δημιουργώντας στην ουσία και διατηρώντας όλη την παθογένεια που μας τυραννάει μεταπολιτευτικά.

Μετά την θητεία στα Πανεπιστήμια, εύκολα ο κάθε φοιτητοπατέρας πέρναγε μετά σε εργατοπατέρας, ο κάθε καταληψίας σε συνδικαλισταρά που διεκδικεί χωρίς τέλος παραβιάζοντας και αγνοώντας κάθε νόμο και ηθική αξία σε όλα τα επίπεδα, έχοντας την πεποίθηση ότι «διεκδικεί κεκτημένα», ενώ ένα μεγάλο κομμάτι περνούσε και στις παρυφές της νομιμότητας (και ίσως παραπέρα), διεκδικώντας και κερδίζοντας την μάχη του πεζοδρομίου, έχοντας παρεμβατικό ρόλο μέσω των «δράσεων» του αλλά και του σχολιασμού που ακολουθούσε μέσα από «ανεξάρτητα δίκτυα».

Η όλη αυτή κατάσταση κορυφώθηκε το 2015 με την εκλογή αυτού του συστήματος και των παραφυάδων του στην εξουσία, με επικεφαλής και Πρωθυπουργό ένα γνήσιο τέκνο της παράνοιας που ζήσαμε και ζούμε στους χώρους των πανεπιστημίων και στα μυαλά των φοιτητών που πέρασαν από την αριστερή ισοπεδωτική μηχανή του κιμά.

Το τέλος όλης αυτής της κρατικιστικής αντίληψης και του πελατειακού κράτους, περνάει σε τεράστιο ποσοστό από τον καθαρισμό των Πανεπιστημίων τόσο στα κτήρια όσο και στον περιορισμό μέχρι εξαφάνισης, των ομάδων που κυριαρχούν σε αυτούς τους χώρους και μαζί της επιρροής που ασκούν στους φοιτητές.

Η αρχή έγινε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, γνωρίζω και άλλες προσπάθειες και περιπτώσεις σε εξέλιξη με τον ίδιο στόχο.

Χωρίς όμως συνολική υποστήριξη και διάρκεια θα χαθεί και αυτή όπως και οι άλλες προσπάθειες και θα έχουμε στο μέλλον να την θυμόμαστε.

* Ο κ. Νικόλαος Χ. Οικονομόπουλος είναι Επιχειρηματίας,Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας με την «Δημιουργία Ξανά».
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η αριστερή μηχανή του κιμά δουλεύει ασταμάτητα 24 ώρες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator