ΠΡΩΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10½ ΧΡΟΝΙΑ

0ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Λουτράκι 05 |Σεπτεμβρίου 2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Χαιρετίζουμε την κυβερνητική βούληση για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου, που εκφράστηκε δια στόματος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Δέδε, αν και ο ίδιος αναρμόδιος για τον τομέα σταθερής τροχιάς.

Ελπίζουμε αυτή την φορά να μετουσιωθούν σε έργο και όχι να παραμείνουν λόγια, διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις αξιωματούχων τόσο από κυβερνητικό, όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο, καθ’ ότι είναι η πρώτη φορά μετά από 10,5 χρόνια εμπαιγμών και υπαναχωρήσεων, η εξαγγελία να πραγματοποιείται από χείλη κυβερνητικού προσώπου.

Η συγκεκριμένη ώρα δεν είναι για πανηγυρισμούς και παχιά λόγια, αλλά ευελπιστείται ο κυβερνητικός σχηματισμός στην Κορινθία να συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και να πιέζει προς την μετουσιώση της προχθεσινής εξαγγελίας σε πράξη, για ένα έργο που αποτελεί διαχρονικό πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και όλων των φορέων, αφού όλοι αντιλαμβάνονται ότι θα επιφέρει την πολυπόθητη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη στην ιστορική μας Λουτρόπολη και θα την βγάλει από τους ατραπούς του αναχρονισμού και της υστέρησης!

Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επαναβεβαιώνουν την γνώση της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου, πως η οριστική μελέτη του έργου που εκπονήθηκε από τον ΟΣΕ κι επικαιροποιήθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ, είναι εναρμονισμένη στην επικείμενη επέκταση της Β΄ φάσης του ΓΠΣ Λουτρακίου προς το Λιβαδάκι, απολαμβάνοντας της σύμφωνης γνώμης της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λουτρακίου, ενώ πρόσφατα σε γραπτή επιστολή του το παραδέχτηκε και ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, ότι είναι άμεσα εφαρμόσιμη!

Σε αυτήν την κατεύθυνση λοιπόν, δεν είναι μόνο η επιστολή του Γιώργου Γκιώνη που τον οδήγησε να συμπεριλάβει την έλευση του Προαστιακού στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης του, το οποίο τελικά υπερψήφισαν χιλιάδες δημότες και τον εξέλεξαν ως δήμαρχο, αλλά και η περιφέρεια Πελοποννήσου που ζητούσε την χρηματοδότησή του!

Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω έχουν υπογράψει και οι δύο αντιδήμαρχοι Πολεοδομίας -Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λουτρακίου που ανήκουν στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, Κωνσταντίνος Παντελαίου και Αθανάσιος Γεωργίου.

Από την πλευρά της η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων δεν επαναπαύεται, παρακολουθεί στενά και επικοινωνεί συνεχώς με τους αρμόδιους φορείς για την προώθηση των φάσεων του έργου, μέχρι να δούμε να πραγματοποιείται το πρώτο δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Αθήνα - οδός Αιγαίου Λουτράκι!
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 06, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΡΩΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10½ ΧΡΟΝΙΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator