Δημήτρης Πιέτρης: Κομματικό ή Businessman για Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κορινθίας;

0Χαίρομαι πραγματικά για την πρόθεση αρκετών ατόμων να ηγηθούν συνδυασμών προκειμένου να αποτελέσουν την επόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Η φιλοσοφία είναι σωστή γιατί το χρήμα και η επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να κοιτούν κομματικές καταβολές, εθνικότητα, φύλο, ηλικία και κοινωνική θέση, αλλά να επικεντρώνονται στην βιωσιμότητα, την κερδοφορία, την ανάπτυξη, την καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό και το άνοιγμα θέσεων εργασίας.

Το παράδοξο είναι ότι τις «καλές εποχές» οι υποψηφιότητες δεν ξεπερνούσαν τις 2-3 και συνήθως εξέφραζαν πολιτικούς χώρους, ενώ με διαλυμένη, αποστραγγισμένη σχεδόν από φρέσκο χρήμα, συρρικνωμένη και εσωστρεφή τοπική αγορά οι υποψήφιοι είναι ήδη αρκετοί.

Μήπως θα ήταν καλύτερα οι συνενώσεις υποψηφίων και οι τελικοί συνδυασμοί να εκπροσωπούν αντίστοιχους πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους στους οποίους πρόσκεινται οι επαγγελματίες – επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση;

Θεωρώ ότι η περιοχή μας είναι μικρή πληθυσμιακά και ένα μεγάλο ποσοστό των εγγεγραμμένων μελών του Επιμελητηρίου (ακολουθώντας δυστυχώς το εκλογικό σώμα) δεν θα έχει διάθεση να προσέλθει στις κάλπες (εκτός και αν δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου).

Η καθημερινή συναλλαγή και επικοινωνία με επαγγελματίες – επιχειρηματίες δείχνει την έλλειψη εμπιστοσύνης στον θεσμό του Επιμελητηρίου (δεν αφορά μόνο το δικό μας) καθιστώντας τον μια δημόσια υπηρεσία είσπραξης τελών, προθάλαμο πολιτικής σταδιοδρομίας, τόπο εκδηλώσεων και δημοσίων σχέσεων για την δημιουργία και μόνο δελτίων τύπων και πάντως όχι τον οίκο της επιχειρηματικότητας και ενός ισχυρού συνδικαλιστικού – κλαδικού lobby επιβολής θέσεων στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Αλήθεια με ποιό κριτήριο θα ψηφίσει ένα μέλος του Επιμελητηρίου υποψηφίους από αρκετούς (όπως εμφανίζονται αυτή την στιγμή) συνδυασμούς ανεξάρτητους ιδεολογικά και πολυσυλλεκτικούς; Θα επιλέξει αλήθεια έναν νέο επαγγελματία, με βιώσιμη και λειτουργική επιχείρηση, χωρίς οφειλές σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, ιδιώτες και υπαλληλικό προσωπικό; Θα επιβραβεύσει μια νοικοκυρεμένη επιχείρηση με κερδοφορία και καινοτομία;

Δυστυχώς η πλειοψηφία των «συναδέλφων» δεν θα επιλέξει με τα ανωτέρω κριτήρια καθώς στις κλειστές τοπικές κοινωνίες (όπως είναι και η Κορινθία) κυριαρχεί ακόμα ο εγωισμός, η ζήλια, ο φθόνος και η μη πραγματοποίηση κυκλικών συναλλαγών μεταξύ μας για να μπορούμε να αλληλοστηριζόμαστε.

Η αφορμή αυτού του άρθρου είναι οι πραγματικά αξιόλογες προθέσεις καθόδου στις εκλογές από επώνυμα πρόσωπα της περιοχής μας, που σκοπό έχουν να φέρουν την αλλαγή, αλλά αυτή θα μπορεί μόνο να επιτευχθεί με την ένωση δυνάμεων.

Η αποχή επενδύσεων, φρέσκου και ξένου χρήματος, εντείνει το φαινόμενο επιχειρηματικού και πολιτικού τοπικού αλληλοσπαραγμού, κρατώντας την Κορινθία χαμηλά στην παραγωγή εισοδήματος, υψηλής ανεργίας και το πιο κύριο για εμένα την αδιαφορία νέων της ηλικίας μου να παραμένουν και να επιχειρήσουν στην περιοχή.

Δημήτρης Πιέτρης
Ιδιοκτήτης Εταιρίας Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης
Πιέτρης & Συνεργάτες
Προσωπικό Blog www.pietris.wordpress.com
Δημοσίευση: Αυγούστου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημήτρης Πιέτρης: Κομματικό ή Businessman για Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κορινθίας;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator