Η πορεία του Αλέξη είναι προδιαγεγραμμένη

0Εκλογές 2015, τότε που με… δημοκρατικές διαδικασίες μπήκαν οι βάσεις για την αριστερή απολυταρχία. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς ψήφισαν οι Έλληνες που πάνω – κάτω το ίδιο έπραξαν και στις επόμενες εκλογές, έξι μήνες αργότερα.

Στις παραγωγικές ηλικίες 18 -50: Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 37,9%, η ΝΔ πήρε 21,7%.

Οι άνω των 50 ετών: Το 37,1% έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ έλαβε το 28,5%.

Φοιτητές και σπουδαστές: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το 30,8% και η ΝΔ το 23,5%.

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Σάρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με 39%, ενώ η ΝΔ πήρε μόλις 20,7% γιατί είχε τολμήσει να μιλήσει για επίορκους που έπρεπε να πάνε σπίτι τους.

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέλκυσε τους μικρομεσαίους σε ποσοστό 36,9% και η ΝΔ έλαβε 24,9%.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες: 29,8% ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, 23,1% ψήφισαν ΝΔ.

Όπως βλέπουμε ο ΣΥΡΙΖΑ σάρωσε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και στην κατανομή με βάση τα επαγγέλματα. Τώρα ρίξτε μια ματιά κι αναρωτηθείτε σε ποιες από τις παραπάνω ομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτος στις επόμενες εκλογές. Υπάρχει περίπτωση να είναι στους νέους όταν η συντριπτική πλειοψηφία στα χρόνια του Τσίπρα έφτασε να παίρνει 300 και 400 ευρώ; Όταν η γενιά των 700 ευρώ του δεξιού Σαμαρά αντικαταστάθηκε από τη γενιά των φτωχών εργαζόμενων νέων του προοδευτικού Τσίπρα;

Στους συνταξιούχους υπάρχει περίπτωση να είναι μπροστά όταν οι περικοπές δεν έχουν προηγούμενο κι όταν ο κόσμος γνωρίζει ότι από το 2019 θα πάρει λιγότερα; Όταν βλέπει ότι επικουρικές τέλος, όταν οι άνω των 60 ετών έχουν εξαθλιωθεί;

Υπάρχει περίπτωση να κερδίσει τους αγρότες που τους έχει τσακίσει στους φόρους όταν τους έταζε… σανό με πετραχήλια;

Μπορεί ο Τσίπρας να κερδίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες μετά το νόμο Κατρούγκαλου, τον ΕΦΚΑ και τις εξοντωτικές εισφορές;

Μπορεί άραγε να κερδίσει ακόμη και τους δημόσιους υπαλλήλους, παρά το γεγονός ότι τους χαϊδεύει συστηματικά όταν κι αυτοί πληρώνουν περισσότερους φόρους;

Και τέλος τους φοιτητές πώς θα τους κερδίσει; Φτιάχνοντάς τους ένα πανεπιστήμιο ακόμη πιο μπάχαλο; Διαλύοντας τα μεταπτυχιακά; Διώχνοντάς τους στο εξωτερικό; Εξευτελίζοντάς τους αφού πίστεψαν οι περισσότεροι ότι ο Τσίπρας φέρνει το καινούργιο;

Το συμπέρασμα είναι απλό. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κερδίσει ο Τσίπρας κάποια από τις παραπάνω ομάδες; Θα πάνε στη ΝΔ; Κανείς δεν το γνωρίζει, άλλωστε, ένα σοβαρό κόμμα εξουσίας πρέπει να εστιάζει στα θέλω, στις ανάγκες του καθενός και να προτείνει λύσεις, να δίνει διεξόδους, να δημιουργεί οράματα.

Αν είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφους αυτό θα το κάνει από τον κομματικό στρατό που φτιάχνει και από τους διάφορους Καρανίκες, Χάρρυ Κλυνν, Φλαμπουράρηδες, Δραγασάκηδες και Πολάκηδες. Από κάτι αποτυχημένους, τελειωμένους Συριζαίους που θα ψηφίζουν Τσίπρα μέχρι να παγώσει η κόλαση, γιατί έτσι ψήφιζαν και Ανδρέα Παπανδρέου.

Η κυβέρνηση δεν τολμά να πάει σε εκλογές διότι ξέρει ότι θα ηττηθεί πανηγυρικά. Θα το τραβήξει όσο πάει, όχι γιατί μπορεί να ελπίζει σε νίκη αλλά γιατί θα θελήσει να γλιτώσει τη συντριβή.

Αλλά και γιατί έτσι θα ξεφύγει από την τιμωρία της που θα είναι αμείλικτη, και πολιτικά και ποινικά. Όσο κι αν επιχειρούν να αλώσουν τη Δικαιοσύνη, όσο κι αν προσπαθούν να φιμώσουν τις ανεξάρτητες φωνές, όσο κι αν θέλουν να ελέγξουν τον Τύπο, η πορεία του Αλέξη είναι προδιαγεγραμμένη.

Μην παίξετε λοιπόν στοίχημα υπέρ του Τσίπρα, ούτε καν για μια διαφορά μικρή με τη ΝΔ. Είναι σίγουρο ότι θα χάσετε τα λεφτά σας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Αυγούστου 03, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η πορεία του Αλέξη είναι προδιαγεγραμμένη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator