ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ: "Για το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Δήμο Σικυωνίων φταίνε μεταξύ άλλων και οι ανεύθυνοι υπάλληλοι" !!! - ΒΙΝΤΕΟ

1



Το βίντεο και η φωτογραφία είναι από τη σελίδα στο fb Κάτω Διμηνιό

Η απάντηση του Αντιδημάρχου καθαριότητας του Δήμου Σικυωνίων Βασίλη Δομετίου σε επιστολή διαμαρτυρίας συμπολίτισσάς μας για τα βουνά με τα σκουπίδια στο Κάτω Διμηνιό:

"Αγαπητέ συνδημότη 
Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγνώμη για την άσχημη εικόνα που υπάρχουν αυτές τις ημέρες στην περιοχή σας. 
Δυστυχώς υπάρχουν κάποια εσωτερικά προβλήματα στην υπηρεσία καθαριότητας ( τραυματισμούς, ανεύθυνους υπαλλήλους, όπως επίσης κ πρόβλημα στην εναπόθεση των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ ,μιας ο δικός μας έχει κλείσει εδώ κ δυο χρόνια κ δεν μας έχει δωθεί ακόμα λύση απο κυβέρνηση κ περιφέρεια) .
Αναλαμβάνω κάθε ευθύνη για οτι λέω κ για οποία εικόνα βλέπετε αυτές τις μέρες κ πληρώνουμε κ απο την τσέπη μας αντιδήμαρχοι κ δήμαρχος για να γινεται η Αποκομιδη κ τις αργίες ιδιαίτερα στην παραλία κ στους κεντρικούς δρόμους. 
Θα ήθελα την υπομονή σας κ την ανοχή σας μιας κ προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα με τον δήμαρχο κ την υπόλοιπη δημοτική αρχή. 
Με εκτίμηση 
ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ 
Αντιδήμαρχος Δημου Σικυωνιων"

...και η ανταπάντηση:

"Αξιότιμε κύριε Δομετίου,

Πρώτον ευχαριστώ για την ταχεία απάντησή σας στη διαμαρτυρία μου, την αναγνώριση του μεγάλου προβλήματος και τις φιλότιμες προσπάθειές σας να εργαστείτε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Παρά ταύτα, η απάντησή σας, δεν προσφέρει σε έναν συνεπή και δικαιολογημένα διαμαρτυρόμενο δημότη, κάποια προοπτική ότι το πρόβλημα θα λυθεί, τουλάχιστον σύντομα.

Επανέρχομαι με πιο συγκεκριμένα ερωτήματα, αφού πάλι περιγράψω την κατάσταση που αντιμετώπισα εκείνη την ημέρα:

Υπάρχουν τα απορρίμματα προς αποκομιδή και τα ανακυκλούμενα. Τη συγκεκριμένη μέρα που διαμαρτυρήθηκα, τόσο οι κάδοι με τα απορρίμματα (ακριβώς απέναντι από την πόρτα του Δημοτικού Νηπιαγωγείου) όσο και οι κάδοι με τα ανακυκλούμενα (στην είσοδο της μικρής πλατείας επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου) ήσαν υπερπλήρεις και ξεχείλιζαν από παντού προσφέροντας απαράδεκτη κατάσταση τόσο από άποψη υγιεινής όσο και αισθητικής.

Προσήλθε το μεγάλο φορτηγό της εταιρείας Ανακύκλωσης που, με την μικρή δυσκολία στροφής μπροστά στο Νηπιαγωγείο και παρά τις διαμαρτυρίες μου, απεχώρησε ταχέως και μάλιστα με την όπισθεν (με ενδεχόμενο σοβαρό κίνδυνο σύγκρουσης) και δεν επανήλθε καθόλου μέχρι και σήμερα.

Το φορτηγό για την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων προσήλθε τελικά στις 14/8, μετά από 6 μέρες και πλέον (6 μέρες ήμουν εκεί στο εξοχικό μου). Δυστυχώς, παρά την αποκομιδή, πλήθος σκουπιδιών παρέμειναν γύρω από τους κάδους, βρωμερά και τρισάθλια, δίνοντας μια απεχθή εικόνα για την επιμέλεια των υπηρεσιών καθαριότητας.

Κατόπιν τούτου, δεν μπορώ να αποδεχθώ την απάντησή σας σχετικά με ανεύθυνους υπαλλήλους κλπ.

Δυστυχώς δεν αρκεί αυτό.

Αναμένω απάντησή σας:

Πότε θα εξασφαλίσετε τακτική και επιμελή υπηρεσία καθαριότητας και μάλιστα στις δύσκολες περιόδους του Πάσχα, του Αυγούστου και γενικά των καλοκαιρινών μηνών;

Πότε θα εκπαιδεύσετε τους υπαλλήλους σας για την υποχρέωσή τους να διεκπεραιώνουν την εργασία τους πλήρως, αφήνοντας καθαρό περιβάλλον όταν τελικά κάνουν την αποκομιδή;

Κύριε Δομετίου, κύριε Δήμαρχε και όλοι οι υπεύθυνοι, είστε αιρετοί αξιωματούχοι και οι δημότες και επισκέπτες αναμένουν έργα, κάποια χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και όχι απλά κάποιες δικαιολογίες περί ανευθύνων υπαλλήλων και περί κάλυψης με ίδια έξοδα.

Λυπάμαι, είμαι ιδιοκτήτης του σπιτιού από το 1989 και αγαπώ την Κορινθία και το Διμηνιό.

Τώρα είμαι κάτοικος Ελβετίας και ειλικρινά ντρέπομαι κάθε φορά για τις απαράδεκτες συνθήκες καθαριότητας στους Δημόσιους χώρους γύρω από το σπίτι μου στο Διμηνιό.

Παρακαλώ γνωρίστε μου σχετικά και επιπλέον τι θα μπορούσα, εκτός από το να διαμαρτύρομαι, να πράξω για να βοηθήσω. Σημειώνω πάντως ότι τόσο η υπογράφουσα όπως και πολλοί γείτονες, έχουμε επανειλημμένα καθαρίσει αυτοβούλως ότι υπόλοιπο αφήνουν οι υπηρεσίες σας.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και παρακαλώ για τις απαντήσεις και τις πράξεις σας.

Δρ Βασιλική Ρεβίθη"
Δημοσίευση: Αυγούστου 19, 2017

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ: "Για το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο Δήμο Σικυωνίων φταίνε μεταξύ άλλων και οι ανεύθυνοι υπάλληλοι" !!! - ΒΙΝΤΕΟ"
spkour60@gmail.com είπε...

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο ,αλλά έχοντας στόχο το προβληματισμό θέλω να κάνω την εξείς ερώτηση: Από τότε που έκλεισε ο ΧΥΤΑ Κιάτου που πάνε οι κατά μέσο όρο 900 τόνοι σκουπίδια μηνιαίως;


19 Αυγούστου 2017 στις 2:03 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator