Όταν η μπάλα πάει συνεχώς στην εξέδρα... κάποια στιγμή δε θα γυρίσει πίσω

0



Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Τη δόξα των ομάδων του champions league φαίνεται πως ζήλεψε το Μέγαρο Μαξίμου και κατέβηκε στο «γήπεδο» της καθημερινότητας , θέλοντας να βάλει γκολ ώστε να περάσει στους ομίλους των κορυφαίων. Γκολ μέσα από ατελείωτες ντρίμπλες με τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

«Λίγες μέρες πριν από τη φετινή Δ.Ε.Θ. η κυβέρνηση προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με τον μόνο τρόπο που ξέρει. Με ψέματα, φτηνές δικαιολογίες και ακόμα φτηνότερους γκεμπελισμούς» έλεγε στο liberal.gr συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας με νόημα ότι ο κ. Τσιπρας αναζητά την περίοδο αυτή διέξοδο από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε μέσα  από σενάρια συνωμοσίας, αξιοθρήνητους αντιπερισπασμούς και συκοφαντίες.

Με τις φράσεις αυτές στην ΝΔ εκτιμούν ότι αποδίδουν την τακτική του πρωθυπουργού και των στενών του συνεργατών. Προς επίρρωσιν μάλιστα της άποψη που έχει δημιουργηθεί στον τρίτο όροφο των κομματικών γραφείων της ΝΔ, η Πειραιώς δίνει και συγκεκριμένα παραδείγματα κυβερνητικής «ντρίμπλας» :

-Στο ζήτημα των πυρκαγιών, η κυβέρνηση απέδωσε την ανεπάρκεια και την ανικανότητα της σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών για να ανασκευάσει το όλο αφήγημα η ίδια, μετά την μαζική κατακραυγή, που συνάντησε.

-Το Μέγαρο Μαξίμου για την οπισθοδρόμηση στα πανεπιστήμια, που επιφέρει ο εκτρωματικός νόμος Γαβρόγλου, επιχείρησε αντιπερισπασμό με λαϊκίστικες τακτικές – και με λάθος συμβολικά μηνύματα – για τις σημαίες στο Δημοτικό, τονίζουν χαρακτηριστικά γαλάζιες πηγές.

-Τη μία μέρα προσκείμενες στο Μαξίμου πηγές μιλάνε για επικείμενο ανασχηματισμό, την άλλη, τα μαζεύουν, επειδή δεν μπορούν να διαταράξουν ισορροπίες.

-Η κυβέρνηση την περίοδο που ξεκίνησαν 1.400 πλειστηριασμοί την ημέρα, που έρχεται η δεύτερη δόση φόρου εισοδήματος, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΝΦΙΑ και προσαυξημένες εισφορές, αναζήτησε διέξοδο σε ζητήματα προ 70 ετών, εκθέτοντας και απομονώνοντας τη χώρα, ανασύροντας διχαστικά μηνύματα, συκοφαντώντας χωρίς στοιχειώδη ευπρέπεια τους αντιπάλους της και δηλητηριάζοντας  το δημόσιο βίο.

Η «γύμνια» του κυβερνητικού πολιτικού λόγου, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδείχτηκε όταν την ώρα που η Νέα Δημοκρατία κατέδειξε τουλάχιστον 13 ψέματα από την περυσινή ομιλία του κ. Τσίπρα στη Δ.Ε.Θ., το Μέγαρο Μαξίμου έμεινε σιωπηλό, χωρίς να δώσει καμία απάντηση.

«Αντίθετα, ασχολούνται με τα νέα ψέματα που θα σερβίρει φέτος, τα οποία μάλιστα – όπως διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου – δε θα αφορούν μόνο την Οικονομία αλλά θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς» σημείωνε δηκτικά στο liberal.gr συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με  στελέχη της Πειραιώς: «Η Κυβέρνηση – σε αγαστή συνεργασία με πολλά Μ.Μ.Ε., τα οποία κατά τα λοιπά δηλώνει ότι την πολεμούν – κάνει τα πάντα ώστε η επικοινωνιακή σκόνη που σηκώνει να καλύπτει την πραγματικότητα που η πολιτική της δημιουργεί. Μόνο που από τις πολλές ντρίμπλες ζαλίζονται και οι ίδιοι. Τη μία μέρα υπεραμύνονται του Σταλινισμού και την άλλη στήνουν σόου για ιδιωτικοποιήσεις (πχ. του Ο.Λ.Θ.) που οι ίδιοι έως πρόσφατα καταψήφιζαν.

Τη μία μέρα παριστάνουν τους “Ρομπέν των φτωχών” την άλλη αυξάνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Όσο και να προσπαθεί η Κυβέρνηση να στείλει τη μπάλα αλλού, ματαιοπονεί.»

Στην Πειραιώς κεντρικός άξονας της ανάλυσης που κάνουν είναι η παραδοχή πως οι πολίτες πλέον πιέζονται πάρα πολύ στην καθημερινότητά τους, την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι η πορεία αυτής της Κυβέρνησης είναι ένα χρονικό αποτυχίας, ψεμάτων και εξαπάτησης, όπως λένε χαρακτηριστικά.
Δημοσίευση: Αυγούστου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Όταν η μπάλα πάει συνεχώς στην εξέδρα... κάποια στιγμή δε θα γυρίσει πίσω"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator