ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΖΩΝΤΟΒΟΛΩΝ: Πιστοί στην Καβάλα τρώνε ξύλο από «θαυματουργή» εικόνα και το χαίρονται - ΒΙΝΤΕΟ

0



Το διαβάσαμε στο luben.tv και πραγματικά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Μετά τις ιερές παντόφλες και τα κάστανα του Παΐσιου που εκτέθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν σε προσκύνημα, εμφανίστηκε στη ζωή μας και η εικόνα που για ανεξήγητους λόγους δέρνει τους πιστούς. Φανταζόμαστε πως είναι δύσκολο να το αποδεχθείτε, αλλά όπως διαβάζουμε η εικόνα που βρίσκεται στην Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος των Νικητών Καβάλας, την ημέρα της εορτής της χτυπάει κατά το δοκούν τους πιστούς που την αγγίζουν.

Σύμφωνα το ekklisiaonline.gr «σε ώρες απροσδιόριστες και κυρίως κατά την πανήγυρή της, όταν οι χιλιάδες πιστοί την μεταφέρουν με ευλάβεια και σεβασμό κατά τη διάρκεια της λιτανείας της ή την κρατούν στα χέρια τους κατά την ακολουθία του Αγιασμού και της Παρακλήσεως, τότε η εικόνα παρουσιάζει θαυμαστά κινητικά σημεία χτυπάει, όπως λένε οι Χριστιανοί».

Μην τρομάζετε! Απ’ ό,τι μας διαβεβαιώνουν οι γνώστες η εικόνα δεν είναι κακιά. Παρά ταύτα -διαβάζουμε στο ίδιο σάιτ- «δεν είναι εξακριβωμένο για το ποιά είναι η ερμηνεία αυτού του χτυπήματος. Πάντως κατά την άποψη εκπροσώπων της Εκκλησίας μας, αλλά και κατά την κοινή συνείδηση των πιστών, το χτύπημα αυτό δεν έχει μάλλον σχέση ούτε με την αμαρτωλότητα του Χριστιανού, ούτε με την αγιότητά του, αλλά ούτε και με την ψυχική διάθεση αυτού. Ίσως να υποδηλώνει προειδοποίηση κάποιου θείου μηνύματος που οπωσδήποτε όμως, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή, δεν είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε».

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να δούμε ένα βίντεο που γυρίστηκε τον Αύγουστο του 2015 και δείχνει τους πιστούς να «αυτοδέρνονται» με την εικόνα (ή να τους δέρνει εκείνη αν θέλετε) για να καταλάβουμε το μέγεθος του παραλογισμού. Και πίσω τους, άλλους να σταυροκοπιούνται εκστασιασμένοι με το «θαύμα» που συντελείται μπροστά στα μάτια τους. Βοήθειά μας!


Δημοσίευση: Αυγούστου 09, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΖΩΝΤΟΒΟΛΩΝ: Πιστοί στην Καβάλα τρώνε ξύλο από «θαυματουργή» εικόνα και το χαίρονται - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator