Ο φανατισμός και τα αντισώματα

0Στη μακραίωνη Ιστορία του ο Ελληνισμός έχει υποστεί αλλεπάλληλες δοκιμασίες. Εχει γνωρίσει ήττες και νίκες, κακουχίες και δόξες. Αντεξε όμως και στις πιο δύσκολες στιγμές έχοντας πίστη στα ιδανικά, στις παραδόσεις και τις αξίες του. Αυτά κράτησαν όρθιο τος έθνος μας, αυτά επέτρεψαν στους Ελληνες να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, ακόμη κι όταν όλα γύρω τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά...

Σε εποχές οικονομικής κρίσης όπως η σημερινή τα πράγματα γίνονται -χωρίς αμφιβολία- δυσκολότερα. Οι αντοχές συνήθως υποχωρούν και τα ήθη χαλαρώνουν. Η ανέχεια οδηγεί σε παραμόρφωση και μετάλλαξη των κοινωνικών συμπεριφορών, όπως δείχνουν και διάφορα ιστορικά παραδείγματα.

Αυτή προφανώς νομίζουν ότι είναι και η Κερκόπορτα για να περάσουν τις επιδιώξεις τους όσοι θέλουν να επιβάλουν και να νομιμοποιήσουν και εδώ τα αρρωστημένα και επικίνδυνα πρότυπά τους. Το ένα δεν είναι άσχετο με το άλλο. Ο πολιτικός γάμος των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών έχουν κοινό παρονομαστή με την κατάργηση των παρελάσεων και της πρωινής προσευχής, με τις κληρώσεις για τους σημαιοφόρους και την απαξίωση της αριστείας. Εχουν προηγηθεί άλλωστε ανάλογα κρούσματα, ενώ επαπειλούνται και άλλα...

Η προσπάθεια ισοπέδωσης κάθε σταθερής και υγιούς αξίας επί της οποίας η κοινωνία μας σφυρηλατεί διαχρονικά τις άμυνές της δεν είναι τωρινή. Σήμερα γνωρίζει όμως νέα και επικίνδυνη κλιμάκωση. Ο ιδεολογικός φανατισμός που χαρακτηρίζει τον κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζεται με το πολιτικό άγχος της κυβέρνησης να μεταβάλει την ατζέντα και να επαναδιαμορφώσει το ακροατήριό της, με θέματα πέραν του Μνημονίου, εν όψει των επόμενων εκλογών. Είναι ωστόσο μόνον αυτό;

Σε μια εποχή που στο όνομα της «προόδου» επιχειρούται διεθνώς -με τη χρησιμοποίηση μεθόδων όπως είναι και η μεταναστευτική κρίση- η αλλοίωση και, διάλυση κάθε εθνικής ιδιομορφίας και η υποταγή στα πρότυπα παγκοσμιοποίησης και πολυπολιτισμικότητας του Σόρος και των ομοίων του, χώρες όπως η Ελλάδα μοιάζουν με αδύναμο κρίκο.

Κάνουν όμως, για άλλη μια φορά, λάθος. Οσες επιθέσεις κι αν επιχειρήσουν, η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να αλωθεί και να παραδοθεί. Τα αντισώματά της παραμένουν πολύ ισχυρά.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Αυγούστου 17, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο φανατισμός και τα αντισώματα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator