Δεν εμπιστεύονται τη Βουλή 9 στους 10 Έλληνες

0



Οκτώ στους δέκα γυρίζουν την πλάτη και στην Ε.Ε., σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

Στα τάρταρα βρίσκεται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων απέναντι στην κυβέρνηση, στη Βουλή, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με σχεδόν τους μισούς πολίτες της χώρας μας να δηλώνουν μάλιστα ότι δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι, όπως προκύπτει από αποκαλυπτική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου!
Παράλληλα, όπως ήταν αναμενόμενο, οι Ελληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι σχετικά με το μέλλον τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε την άνοιξη και δημοσιοποιήθηκε χθες, μόλις 11% των Ελλήνων εμπιστεύεται την κυβέρνηση, 13% τη Βουλή και 22% την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι χειρισμοί των ευρωπαϊκών οργάνων και κυβερνήσεων απέναντι στη χώρα μας από την αρχή της κρίσης έχουν καταφέρει καίριο πλήγμα στη σχέση των Ελλήνων με την Ε.Ε., γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι μόλις 52% των Ελλήνων δήλωσε στο Ευρωβαρόμετρο ότι αισθάνονται Ευρωπαίοι πολίτες, ενώ το 48% απάντησε το αντίθετο. Η κατάσταση της οικονομίας χαρακτηρίζεται από το 98% των ερωτηθέντων εντελώς κακή (το ποσοστό είναι δε αυξημένο κατά μία μονάδα σε σχέση με το φθινόπωρο του 2016) και 6 στους 10 Ελληνες βλέπουν να έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες τους επόμενους 12 μήνες, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Μόλις 7% των Ελλήνων (έναντι 26% στην Ε.Ε.) θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη τους επόμενους 12 μήνες στη χώρα, ενώ «μία από τα ίδια» εκτιμά ότι θα ζήσει τον προσεχή χρόνο το 30% των πολιτών.

Ολα αυτά καταγράφονται στην Ελλάδα την ώρα που, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η εμπιστοσύνη προς την Ε.Ε. φτάνει στο 42%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2010, και η υποστήριξη προς το ευρώ ανέρχεται στο 73%, σημειώνοντας επίσης το υψηλότερο ποσοστό από το 2004!
Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου ανέδειξε ως σημαντικότερα προβλήματα στην Ελλάδα, βάσει των απαντήσεων των πολιτών, την ανεργία (51% των ερωτηθέντων) και την οικονομική κατάσταση (45%). Πολύ χαμηλότερα ακολουθούν το χρέος (26%), η φορολογία (16%), η μετανάστευση και το κόστος ζωής (12%), η κατάσταση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (11%) και οι συντάξεις (10%).

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Αυγούστου 11, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεν εμπιστεύονται τη Βουλή 9 στους 10 Έλληνες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator