Β.Νανόπουλος: Επαναφέρει το θέμα εργοστασίου σκουπιδιών ο Δήμος Κορινθίων κόστους 4 εκατομμυρίων € περίπου από το ταμείο του δήμου - ΒΙΝΤΕΟ

0



Στην  συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Κορινθίων της 14.8.17  το θέμα της συζήτησης ήταν οι όροι προκήρυξης διαγωνισμού ύψους  2,2 εκατομμυρίων ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Η  δημιουργία του εργοστασίου  με τα κτιριακά θα πλησιάσει τα 4 εκ €  με χρήματα από το ταμείο του δήμου .Στόχος όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση είναι να γίνεται κομποστοποίηση και ΚΔΑΥ  για το οποίο δεν  υπάρχει σχετική αδειοδότηση.

Η θέση της Συμμαχίας Πολιτών στη συνεδρίαση ήταν η πάγια διατυπωμένη , δηλαδή  διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση των προδιαλεγμένων  οργανικών αποβλήτων . Για τη συγκεκριμένη δαπάνη λέμε ναι στην κομποστοποίηση η οποία έχει τη σχετική άδεια που λήγει τον Δεκέμβριο 2017 και θα ανανεωθεί και όχι στο ΚΔΑΥ που θα επεξεργάζεται σύμμικτα απόβλητα – μια άλλη λογική που δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δεν έχει σχετική αδειοδότηση.
Επισημάναμε την προϋπόθεση  της  άμεσης διάθεσης του κομπόστ και του υπολείμματος.
Τονίσαμε  την επιλογή είτε την  αποτυχία του δήμου να εξασφαλίσει επιδότηση από την Ευρωπαϊκή ένωση και να εξοικονομήσει τουλάχιστον το 50% της επένδυσης και να αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά εκεί  όπου υπάρχει ανάγκη πχ στην κοινωνική πολιτική που πρόσφατα  έκανε περικοπές στις  δαπάνες.
 Τονίσαμε  επίσης την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στην πρόταση πχ συνέχιση της συνεργασίας με το ιδιωτικό ΚΔΑΥ καθώς και την έλλειψη στοιχείων κόστους λειτουργίας της μονάδας. Σε μια τέτοια επένδυση είναι απαραίτητο και αυτονόητο  να υπάρχουν και να εξετάζονται εναλλακτικές προτάσεις με κοστολογημένα στοιχεία .

Ο δήμος αντί να οργανώσει και βελτιώσει την συλλογή και διαλογή στην πηγή που είναι το πρώτο και κρίσιμο βήμα μιας σωστής διαχείρισης σκουπιδιών , μείωσε τον προϋπολογισμό αγοράς νέων κάδων περίπου στο μισό και ξεκινά από την τελική φάση που είναι το εργοστάσιο επεξεργασίας . Γιατί άραγε ;


Βασίλης Νανόπουλος
επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου  Κορινθίων
Δημοσίευση: Αυγούστου 17, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β.Νανόπουλος: Επαναφέρει το θέμα εργοστασίου σκουπιδιών ο Δήμος Κορινθίων κόστους 4 εκατομμυρίων € περίπου από το ταμείο του δήμου - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator