Φονική πυρκαγιά στην Ηλεία: Οργή από τους συγγενείς των 36 νεκρών του 2007

0Με εξώδικό τους, οι οικογένειες των θυμάτων, ζητούν τη ματαίωση εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονική φωτιά, που σημειώθηκε το 2007, καταγγέλλοντας τους αρμόδιους για "υποκρισία"

Αντωνία Ξυνού

Την αντίθεσή τους προς την εκδήλωση μνήμης που έχει προγραμματιστεί για τη “μαύρη επέτειο” από τη φονική πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007, εκφράζουν με εξώδικη διαμαρτυρία τους οι συγγενείς των θυμάτων, και ιδιαίτερα ο Γιώργος Παρασκευόπουλος ο οποίος έχασε τη σύζυγό του, τη μητέρα του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του. Κάνουν λόγο για “απαράδεκτη μουσικοτραγουδιστική εκδήλωση” η οποία συνιστά “υποκρισία” και ζητούν τη ματαίωσή της, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε περαιτέρω διαμαρτυρίες.

Με σχετικό εξώδικο, που έχει ως παραλήπτες τόσο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ζαχάρω, των οποίων οι τότε επικεφαλής καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης, όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, εκφράζεται η ξεκάθαρη αντίδραση συγγενών των 36 συνολικά θυμάτων της πυρκαγιάς ως προς την εκδήλωση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την 24η Αυγούστου και θα περιλαμβάνει σχετική φωτογραφική έκθεση και μουσικό πρόγραμμα στον αποκαλούμενο χώρο του “θυσιαστηρίου”.

Συγκεκριμένα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος των οικογενειών, Αντώνης Φούσας, εξηγεί στο έγγραφο τους λόγους για τους οποίους οι συγγενείς δεν επιθυμούν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, επισημαίνοντας αρχικά ότι “οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων δεν είναι δυνατόν να δεχθούν τέτοιους “πανηγυρισμούς” και “τυμπανοκρουσίες” και μάλιστα, από φορείς, που απεδείχθη δικαστικά και αμετάκλητα ότι έχουν τεράστια ευθύνη για το βασανιστικό θάνατο τόσων αθώων εγκαταλελειμμένων τότε ανθρώπων”.

Υπογραμμίζεται ότι κάθε χρόνο στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα οι συγγενείς κάνουν με πρωτοβουλία τους, ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό μνημόσυνο “για να τιμήσουν με πολύ σεμνό και αθόρυβο τρόπο, τους νεκρούς τους” και το ίδιο επιθυμούν να πράξουν και φέτος, προσκαλώντας τους διοργανωτές να ματαιώσουν την εκδήλωση. “Εάν δε παρά παρά την παρούσα δήλωση, οι οργανωτές θα επιμείνουν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, οι συγγενείς των θυμάτων θα είναι παρόντες και θα εκδηλώσουν επί τόπου την αντίθεσή τους” αναφέρεται.

“Συνιστά τουλάχιστον υποκρισία”

Αιτία για τη θέση τους αυτή, όπως καταγράφεται στο εξώδικο, είναι το γεγονός ότι “οι φορείς που θέλουν να οργανώσουν την απαράδεκτη μουσικοτραγουδιστική εκδήλωση, δια των εκπροσώπων τους, όχι μόνο δεν συμπαραστάθηκαν αλλά αντιδίκησαν, πολύ σκληρά και με κάθε τρόπο με τους συγγενείς και μάλιστα χρησιμοποίησαν ει βάρος των νεκρών απαράδεκτα, ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία, τα οποία ασφαλώς η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε ομόφωνα. (…) Οι θέσεις των συγγενών των νεκρών είναι ότι συνιστά τουλάχιστον υποκρισία, οι Φορείς που δικαστικά και αμετάκλητα απεδείχθη ότι είχαν εγκληματικές ποινικές ευθύνες για το θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων, ν’ αντιδικούν μαζί μας και μάλιστα κατά τρόπο ιδιαίτερα σκληρό σε όλα τα δικαστήρια και ακόμη, δια των εκπροσώπων τους, να θεωρούν τα ίδια τα θύματα ως δήθεν υπαίτια ή συνυπαίτια για τον τραγικό θάνατό τους (!!!) και τώρα να έρχονται, με πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, να τους “τιμήσουν”. Αντί να προγραμματίζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καλό και έντιμο θα ήταν να είχαν συμπαρασταθεί στο δύσκολο και μακροχρόνιο δικαστικό τους αγώνα για τη δικαίωση των νεκρών και ακόμη έστω και τώρα, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις σοβαρές και εγκληματικές τότε παραλείψεις τους”.
Δημοσίευση: Αυγούστου 09, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φονική πυρκαγιά στην Ηλεία: Οργή από τους συγγενείς των 36 νεκρών του 2007"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator