«Οργή, ντροπή, απαισιοδοξία», λέξεις - κλειδιά για την αυτοδυναμία

0



Οι τάσεις της MRB για τον Ιούνιο, που έκλεισε και η αξιολόγηση είναι ενδεικτικές του τι συμβαίνει στη χώρα. Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται με διαφορά 11,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφοντας ποσοστό 29,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8%, ενώ ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,4%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 7,4%, ΚΚΕ 6,9%, Ένωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3%, «Το Ποτάμι» με 2,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,0%.

Ούτε στο γεγονός ότι στο ερώτημα «ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;» ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 20,6%, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης το 31,6% και «κανένας από τους δύο» απάντησε το 42,0%.

Είναι λογικό να μην εμπιστεύεται ο κόσμος τους πολιτικούς, παρά το γεγονός ότι έχει κι αυτός μερίδιο ευθύνης με αυτούς που επιλέγει.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι η παγίωση των συναισθημάτων που έχει ο κόσμος. Συναισθήματα που μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις για τα κόμματα και που θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα από τα επιτελεία.

Συγκεκριμένα, η λέξη «οργή» εκφράζει σε ποσοστό 62,3% περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας και ακολουθεί η λέξη «ντροπή» με ποσοστό 56%.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας, το 92,4% απαντά «Πολύ Άσχημα - Αρκετά Άσχημα».

«Οργή, ντροπή, απαισιοδοξία», είναι το εκρηκτικό κοκτέιλ που εμποδίζει τη χώρα να πάει μπροστά. Όταν πάνω από 9 στους 10 δεν πιστεύουν ότι θα πάνε καλά τα πράγματα κι ότι είναι πολύ άσχημα, ασφαλώς πρόκειται για ένα εύρημα που θα πρέπει να ανησυχεί. Όχι τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς είναι πνιγμένος στην αποτυχία του. Αλλά τη ΝΔ η οποία θα πρέπει να αλλάξει την εικόνα αυτή. Ο Κυριάκος και τα στελέχη θα πρέπει να δώσουν νέο όραμα, νέο αφήγημα προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι αξίζει τον κόπο να παλέψουν μαζί για να πάει μπροστά η χώρα.

Έχουμε πει ουκ ολίγες φορές ότι μετά την καταστροφή της Αριστεράς η μόνη ευκαιρία, η μόνη ελπίδα είναι η Νέα Δημοκρατία. Αν αποτύχει κι αυτή τότε η Ελλάδα θα ζήσει πολύ χειρότερες καταστάσεις από τη σημερινή.

Ναι κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη χώρα να αισθάνεται ντροπή και φόβο. Αυτά πρέπει να αλλάξει ο Κυριάκος. Να δώσει ξανά την περηφάνια στους Έλληνες και να πάψουν να φοβούνται.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Οργή, ντροπή, απαισιοδοξία», λέξεις - κλειδιά για την αυτοδυναμία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator