Ποιος μας λέει ότι δεν έγινε μια απίστευτη κερδοσκοπία όταν το «όχι» έγινε «ναι» σε μια μέρα;

0Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Τσίπρας επαναφέρει το ηθικό πλεονέκτημα του ιδίου και της Αριστεράς. Ακόμη και μετά τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, ακόμη και μετά την ωμή παραδοχή του ότι έκανε μεγάλα λάθη, ήταν άπειρος ή δεν είχε αίσθηση, ο πρωθυπουργός λέει και το εξής: «Αν βγεις έξω στο δρόμο και ρωτήσεις γι’ αυτή την κυβέρνηση, πολλοί μπορούν να μας πουν ψεύτες αλλά κανείς δεν θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι ή ανήθικοι ή ότι βάλαμε το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι».

Αυτό πουλάει σε δόσεις ο Τσίπρας, την ηθική του έναντι των υπολοίπων, έναντι των προηγούμενων. Δεν έχει νόημα να αμφισβητήσουμε τι πιστεύει ο κόσμος γι’ αυτόν. Ούτε βεβαίως για το πόση ζημιά έκαναν πέντε λαμόγια και πόση ένας… ηθικός άσχετος που θα πληρώνει η χώρα για πολλά χρόνια.

Θα θέσουμε ένα μείζον ερώτημα που κάποτε θα πρέπει να απαντηθεί: Εκείνες τις δραματικές ημέρες του 2015, όταν από τη μια συζητούσαν τη διαπραγμάτευση κι από την άλλη το σχέδιο Β, μήπως υπήρξαν κάποιοι που κερδοσκόπησαν;

Για σκεφτείτε το καλά. Ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας που βρίσκεται στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών (μπορεί και παγκόσμιων) οικονομικών εξελίξεων, ηχογραφεί τον πρωθυπουργό του. Συζητούν πολύ κρίσιμα θέματα, που ορισμένες φορές ανεβάζουν και κατεβάζουν τα spreads σαν ασανσέρ. Ο ίδιος υπουργός αποκαλύπτει ότι υπέκλεψε και πληροφορίες από τον πρωθυπουργό του. Κοίταξε, διηγείται, τις σημειώσεις του Τσίπρα στις οποίες είδε ότι είχε συμφωνήσει για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2028. Προσέξτε, αυτό έγινε το 2015 και ο Γιάνης αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει για τόσο μεγάλα πλεονάσματα για τα επόμενα… 13 χρόνια.

Είναι μια πληροφορία που κανείς δεν έχει διαψεύσει και αποδεικνύει ότι ο Τσίπρας είχε πράγματι δώσει πολλά περισσότερα από τον… Σαμαρά.

Όμως, το πρόβλημα είναι αλλού. Ο υπουργός κάνει υποκλοπές, έχει κασέτες παντού κι έχει μια σειρά από πληροφορίες ιδιαίτερα… χρήσιμες για τις αγορές και τους επενδυτές που ποντάρουν στην καταστροφή ή τη σωτηρία μιας χώρας. Ποιος μας λέει, λοιπόν, ότι ο Βαρουφάκης ή κάποιος άλλος κυβερνητικός δεν «πούλησε» αυτές τις πληροφορίες και κάποιοι δεν έβγαλαν τρελά λεφτά;

Ποιος μας λέει ότι δεν έγινε μια απίστευτη κερδοσκοπία όταν ο Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, όταν έκλεισαν οι τράπεζες κι ότι το «όχι» έγινε «ναι» σε μια μέρα;

Γενικότερα, αν στην τότε κυβέρνηση είχαν την τάση να… μιλάνε πολύ και να διαρρέουν εθνικά μυστικά δεν έχει διαπραχθεί κανένα αδίκημα; Αν την άνοιξη του 2015 διέρρεαν σε ξένα funds ότι υπάρχει σχέδιο Β για έξοδο από το ευρώ μήπως θα πρέπει να διερευνήσουμε αν βγήκαν λεφτά για κάποιους τότε κι αν άλλοι πήραν τις μίζες τους; Τι έχει να πει ο Καμμένος για τα… CDS εκείνης της εποχής;

Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ο Τσίπρας όταν μας πουλάει ηθική. Διότι ακόμη κι αν δεν έβαλε ο ίδιος το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι, ενδεχομένως να το έκαναν άλλοι και να έβαλαν ολόκληρο το χέρι. Και στο κάτω – κάτω μεγαλύτερη ανηθικότητα είναι να διαπράττεις οικονομικό έγκλημα κατά της χώρας σου από το να παίρνεις και μερικά ψιλά. Αν και κάποιοι συνέπραξαν και στο έγκλημα πήραν και το ψιλικοκό για τότε που δεν θα τους γνωρίζει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιος μας λέει ότι δεν έγινε μια απίστευτη κερδοσκοπία όταν το «όχι» έγινε «ναι» σε μια μέρα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator