Θέλουν αναζωπύρωση του εθνικού διχασμού

0



Της Αλίκης Χατζή

Το βασικό σύμπτωμα παρακμής της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ότι δεν αντέχει την αντίθετη άποψη και τον διάλογο. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια, σπασμωδικά, να διατηρήσει το προνόμιο του διαγγέλματος.

Ο πρωθυπουργός κι οι υπουργοί του εκφέρουν τον ορθό λόγο, τον λόγο της επαναστατικής αποκαλύψεως, τη μοναδική αλήθεια. Άρα, μόνο κρίνουν – δεν κρίνονται. Κάθε επίκριση σε βάρος του κύριου Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως. Πλήθος από ευγενικές και αγωνιστικές κατάρες κατακλύζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον άτυχο πολιτικό που θα τολμήσει να αμφισβητήσει το αποκλειστικό δικαίωμα των «ριζοσπαστών» και εθνικιστών κυβερνητικών στο να μην κρίνονται.

Έτσι, όποιος δεν συμφωνεί με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε και διαπραγματεύεται τη τύχη της χώρας ο κύριος Τσίπρας, είναι προδότης και υποχείριο των «ξένων» και «δυναστών». Όποιο κόμμα ή πολιτικός, ή απλός πολίτης, ακόμα και δημοσιογράφοι, θεωρεί ότι το σχέδιο Βαρουφάκη προετοίμαζε πραξικόπημα για το νόμισμα, είναι «εναντίον του εθνικού συμφέροντος». Όποιοι δεν συντάσσονται πίσω από τις πονηρές τακτικές του πρωθυπουργού που στοχεύουν στην παραμονή του στην εξουσία, κυρίως όσοι δηλώνουν αριστεροί , είναι «γλίτσες του παρελθόντος» και πουλημένοι στην «δεξιά». Οποιοσδήποτε καταγγέλει για απάτη και επικίνδυνους χειρισμούς την «προσφορά» του Τσίπρα στον αδύναμο ελληνικό λαό , είναι με την «διαπλοκή» , τον «φασισμό», τον «ρατσισμό» και απέναντι στην κοινωνία. Πόσο μάλλον αν συμμετέχει ή επικροτεί συναυλίες ή καλλιτέχνες που ασπάζονται το ακραία «δεξιό» σύνθημα … «όλοι μαζί μπορούμε»!

Αυτό ανακοίνωσε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, μέσα από το fb, και φυσικά εν γνώσει του Μαξίμου!

Το θέμα είναι πατριωτικά επώδυνο και πολιτικά απεχθές, είναι δε λάθος να αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη γελοιότητα του κύριου Καρανίκα. Όχι! Αναδεικνύει κατά δραματικό τρόπο την ποιότητα και τους στόχους των μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ και, δυστυχώς, την ανικανότητα του πρωθυπουργού της χώρας να επιλέγει συνεργάτες που να διαθέτουν ποιότητα και ήθος.

Απ’ ό, τι γνωρίζω, αυτά συμβαίνουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, εκεί όπου η αντίθετη άποψη δαιμονοποιείται, διώκεται, φυλακίζεται και σε μερικές περιπτώσεις εκτελείται.

Υπάρχει κάποια αρχή που να απαγορεύει την κριτική προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ; Αν ναι, να μας αποσταλούν τα σχετικά έγγραφα… Να μαθαίνουμε!

Υπάρχει κάποια… Ανώτερη Αρχή που κατοχυρώνει το αλάθητο, το αδιάβλητο και το άμεμπτο του κύριου Τσίπρα και των Υπουργών του; Αυτό δεν αποτελεί κατάφορο πλήγμα, πριν απ’ όλα, κατά της λογικής; Τι είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεν μπορούμε να της ασκήσουμε κριτική; Θρησκεία, εκλεκτό δόγμα, άβατο;

Αυτός ο απροκάλυπτος πόλεμος, που ξεκινά πάλι το Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ ο Καμμένος κι οι Υπουργοί, απέναντι στην αντίθετη, ή άλλη, άποψη και λούζει τους… «αμφισβητίες» και «αντιρρησίες» με ευγένειες του τύπου, «μίασμα, γλίτσες», είναι απαράδεκτος και επικίνδυνος. Πρέπει να σταματήσει! Η κοινωνία έχει κουραστεί από αυτή την απύθμενη ανευθυνότητα, την εγκληματική έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής ευπρέπειας. Ζούμε ένα παραλογισμό, μια τραγωδία τα αποτελέσματα της οποίας πρέπει να απευχόμαστε όλοι να τα ζήσουμε!

Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Ιουλίου 23, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θέλουν αναζωπύρωση του εθνικού διχασμού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator