Μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας

0



Οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες, τουλάχιστον οι σοβαρότεροι εξ αυτών, ποντάρουν στη δημιουργία συναισθημάτων σε μάζες που θέλουν να κατευθύνουν προς την πλευρά της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων εθνικών συμφερόντων. Οι λαοί παράγουν πολλή ενέργεια όταν είναι συναισθηματικά φορτισμένοι και έτσι ευνοούν την ευόδωση των σχεδιασμών εκάστου κράτους.

Ομως, οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να παρασύρεται από το θυμικό - στο οποίο περιλαμβάνεται και ο φόβος. Ο εξωλογικά παράτολμος είναι εξίσου επικίνδυνος για τις δημόσιες υποθέσεις με τον δειλό, τον φοβικό.

Στην ελληνική πολιτική τάξη, κυρίως λόγω της Μικρασιατικής Καταστροφής, η φοβική αντιμετώπιση των πραγμάτων θεωρείται «σώφρων», ενώ η άρνηση συμβιβασμού με κάτι που δεν ωφελεί το έθνος αντιμετωπίζεται περίπου σαν αυτοκτονικός παραλογισμός! Αυτό συμβαίνει και με την υπόθεση των Σκοπίων.

Δυστυχώς, θεωρείται περίπου φυσιολογικό να συμβιβάζεται η πατρίδα μας με την ιδέα ότι πρέπει να ικανοποιήσει τις εξωφρενικές απαιτήσεις ενός υπό διάλυση κρατιδίου, όπως τα Σκόπια! Αυτή η στάση δεν στηρίζεται στη λογική, στη συγκυρία και στον συσχετισμό δυνάμεων αλλά σε μια «πολιτικά ορθή» αντιμετώπιση των διεκδικήσεων των εχθρών της Ελλάδας.

Η ψυχρή λογική επιβάλλει να αναθεωρήσει η Ελλάδα την απόφαση (που ελήφθη σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τα εθνικά θέματά μας) για αποδοχή σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Τα Σκόπια είναι έτοιμα να καταρρεύσουν λόγω των αντιθέσεων των εθνοτικών ομάδων που τα απαρτίζουν, ενώ η χώρα μας και η Κύπρος είναι γεωπολιτικά αναβαθμισμένες για μια σειρά από λόγους - μεταξύ των οποίων και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων τους. Οπότε, αν θέλουν να έχουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα, θα πρέπει να κάνουν τα αυτονόητα: να λησμονήσουν τους γελοίους μεγαλοϊδεατισμούς τους, να βρουν όνομα δίχως τον όρο «Μακεδονία»και να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού με την πατρίδα μας.

Εμείς, με τη σειρά μας, αν δεν αξιοποιήσουμε το μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγεται για τη χώρα μας, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιουλίου 22, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator