«Αλέξη βγάλε τη φανέλα, δεν την αξίζεις»

0



Στο 4,625% κλειδώνει το επιτόκιο των ομολόγων για την πρώτη έξοδο της χώρας στις αγορές από το 2014. Έπρεπε να περάσει μια διετία πίκρας, αίμα, δάκρυα και ιδρώτας, δύο μνημόνια και κλειστές τράπεζες, χιλιάδες λουκέτα και άνεργοι μόνο και μόνο για να πέσει το επιτόκιο για το ίδιο ομόλογο μόλις 0,30%.

Αυτή είναι η περήφανη έξοδος της αριστεράς στις αγορές. Μια στημένη για επικοινωνιακούς λόγους έκδοση που καλύφθηκε με ποσό πάνω από 6 - 7 δις ευρώ από ήδη έτοιμα funds, είναι κατ’ ουσίαν αποτυχημένη. Διότι αν θα ήθελε κάποιος να μιλήσει για επιτυχίες, αν θα ήθελε να κάνει συγκρίσεις με το ομόλογο του Σαμαρά – Στουρνάρα θα έπρεπε να βάλει άλλα ποσά.

Για παράδειγμα, το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας το 2014 ήταν στο 3,5% όταν το ελληνικό ήταν λίγο κάτω από 5%. Σήμερα η Πορτογαλία που δεν έχασε χρόνο, που δεν είχε Τσίπρα και Βαρουφάκη, που δεν έκανε πολιτική στην πλάτη του ελληνικού λαού, δανείζεται με 1,25% κι εμείς με 4,625% .

Αυτές είναι οι συγκρίσεις που πρέπει να κάνει ο Τσίπρας. Να δει πόσο κόστισε στον ελληνικό λαό αυτή η δραματική καθυστέρηση. Να δει πόσα πληρώσαμε από το 2014 και μετά για να βγούμε στις αγορές.

Αφού αναγνώρισε το λάθος που έκανε τότε, όταν κορόιδευε την κυβέρνηση της ΝΔ για την έξοδο στις αγορές τώρα χορεύει στο ρυθμό που αυτές επιβάλλουν.

Όχι, ο κ. Τσίπρας δεν είναι ικανός να φορά τη φανέλα της Ελλάδας, που φόρεσε σήμερα. Το εθνόσημο δεν τους ταιριάζει γιατί έχει κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα μας. Δεν μπορεί να φορά την τιμημένη σημαία της εθνικής νέων μπάσκετ γιατί ούτε πάσα μπορεί να δώσει, ούτε καλάθι να βάλει, ούτε βεβαίως και να καρφώσει.

Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να κάτσει στον πάγκο. Κάθε φορά που… παίζει μπάλα κοστίζει και στην ομάδα γιατί όλη η ομάδα είναι «χαλασμένη», άχρηστη, άθλια.

Η έξοδος στις αγορές για κάθε χώρα είναι σωστή και μια καλή είδηση. Όχι όμως με τον τρόπο που την έκανε ο Τσίπρας. Διότι απέδειξε ότι έχασε πάνω από δύο χρόνια με τις αριστερές μπαρούφες του.

Τον συμβουλεύουμε λοιπόν: «Αλέξη βγάλε τη φανέλα, δεν την αξίζεις. Άσε που γίνεσαι και γραφικός».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Αλέξη βγάλε τη φανέλα, δεν την αξίζεις»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator