ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΝΕΟΥ: ΑΔΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΕΝΕΟΥ

0Όπως είναι γνωστό με το Ν3582/2010 τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ με το οποίο καταργήθηκε ο καποδιστριακός δήμος φενεού και συστήθηκε ο δήμος Συκιωνίων με έδρα το Κιάτο και απόσταση 100 και πλέον χιλιόμετρα από το τελευταίο χωριό του φενεού. Να σημειωθεί ότι η πρόταση του ινστιτούτου τοπικής αυτοδιοίκησης αρμόδιου επιστημονικού συμβουλευτικού οργάνου της ΚΕΔΚΕ για την δημιουργία ορεινού Καλλικρατικού δήμου, δυστυχώς για διάφορες σκοπιμότητες γνωστές σε όλους (γνωστός πολιτικός του ΠΑΣΟΚ) συστήθηκε ως ορεινός δήμος και μάλιστα αυτόνομος ο Δήμος Νεμέας και ο Δήμος φενεού και Στυμφαλίας ως κατ εξοχήν ορεινές περιοχές … κατέβηκαν παραλία…. Για την διόρθωση αυτής της αδικίας από το 2011 έγιναν πολλές ενέργειες /παραστάσεις και υποβλήθηκαν χιλιάδες υπογραφές των κατοίκων μας αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Εξ αρχής είχε φανεί πως το σύστημα του Καλλικράτη χαρακτηριζόταν από ένα μειονέκτημα-μεταξύ πολλών άλλων- που υποσκέλιζε τα όποια πλεονεκτήματα για πιο αποτελεσματικό κεντρικό έλεγχο. Το μειονέκτημα έγκειται, στο ότι οι πολίτες απομακρύνονται από το χώρο λήψης αποφάσεων για ζητήματα που τους αφορούν άμεσα. Επομένως, το διοικητικό αυτό μέτρο, αντί να συντείνει προς την πραγματική αποκέντρωση της εξουσίας και της διοίκησης, εκκολάπτει τις προϋποθέσεις για περισσότερο συγκεντρωτισμό τους.

Το να αρθεί λοιπόν η αδικία εις βάρος του φενεού και της Στυμφαλίας και το να δημιουργηθεί ένας νέος ορεινός δήμος που θα εξαλείφει όσο είναι δυνατόν τα μειονεκτήματα του Καλλικράτη αποτελεί αναντίρρητα επιθυμία κάθε φενεάτη που αγαπάει τον τόπο του.

Επειδή τελευταία από το υπουργείο Εσωτερικών έχει καταρτιστεί νομοσχέδιο για αλλαγές του Καλλικράτη και από τον υπουργό κ. Σκουρλέτη έχουν αναφερθεί και μικρής έκτασης τροποποιήσεις στο χωροταξικό, θεωρείτε αναγκαία η σύσταση ομάδας συντονισμού αποτελούμενη από πρώην Δημάρχους, Προέδρους, Δημοτικούς συμβούλους , Συλλόγους και Δημότες, ώστε να αναληφθούν όλες οι ενέργειες/προσπάθειες για την διόρθωση της κατάφωρης αυτής αδικίας και να λειτουργήσει εποικοδομητικά η τοπική αυτοδιοίκηση στην περιοχή μας και να αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή που έχει πληγεί βάναυσα και κατά τρόπο απαράδεκτο και παράνομο.

Για την συντονιστική ομάδα
Δημοσίευση: Ιουλίου 06, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΝΕΟΥ: ΑΔΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΕΝΕΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator