Τι είναι η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι Αριστερά;

0



Τι είναι οι κάμποι, τ’ άγρια βουνά; Τι είναι η πατρίδα μας; Αυτά τα ερωτήματα κάναμε παιδιά αλλά τώρα έχουμε κι ένα ακόμη; Τι είναι η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι Αριστερά;

Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο γνωστός θεατράνθρωπος Σταμάτης Φασουλής και αποφάσισε να απαντήσει. Ο Φασουλής ο οποίος δεν ήταν σαν κάποιους άλλους κοψοχέρηδες καλλιτέχνες. Τους είχε πάρει από νωρίς χαμπάρι. Λέει λοιπόν ο σκηνοθέτης:

«Όλοι πιστέψαμε κάποτε ότι Αριστερά σημαίνει πρόοδος. Τώρα λένε ότι ο Τσίπρας πρόδωσε την Αριστερά. Όχι. Αυτή είναι η Αριστερά. Δεν την πρόδωσε. Ο Τσίπρας είναι αριστερός και κάνει ό,τι έκανε η Αριστερά χρόνια, να γίνει καθεστώς. Να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο Δημόσιο. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από αυτό. Αριστερότατος είναι».

Πόσο δίκαιο έχει σε κάθε του λέξη. Χιλιάδες Έλληνες γαλουχήθηκαν με την ιδέα ότι Αριστερά σημαίνει πρόοδος. Ότι είναι Δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, εργασία, ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Είχε καταφέρει η αριστερή ιδεολογία να κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία, με τη βοήθεια βεβαίως των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού. Αυτών που στρατεύτηκαν στο χώρο της Αριστεράς και μπόρεσαν να διαμορφώσουν μια διαστρεβλωτική άποψη για το τι τελικά είναι Αριστερά στην Ελλάδα. Και τα κατάφεραν μια χαρά. Είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που κορδώνεται σα γύφτικο σκεπάρνι γιατί έχει… αριστερή κυβέρνηση.

Έχει δίκιο ο Φασουλής. Είναι πολύ αριστερός ο Τσίπρας και δεν πρόδωσε ποτέ κανέναν. Διότι η Αριστερά το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει καθεστώς, να διορίσει, να δημιουργήσει μια κομματική νομενκλατούρα αντίστοιχη με εκείνη στη Σοβιετική Ένωση μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Και τα κατάφερε μια χαρά. Διορίζει στο Δημόσιο, υπόσχεται προσλήψεις, κατασυκοφαντεί την ιδιωτική πρωτοβουλία. Κι επειδή ελληνικό δημόσιο είναι κάτι… επαναστατικό, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, αυτό σημαίνει και όλα τα χούγια που έχει. Τεμπελιά, ανικανότητα, ωχαδερφισμός, παντελής έλλειψη αξιολόγησης, ρουσφέτι, αναξιοκρατία. Η Αριστερά υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο όλα όσα έμαθε από την πασοκαρία την οποία και αντικατέστησε.

Όμως, η Αριστερά αποδείχθηκε ότι είναι και πολλά περισσότερα από αυτά που λέει ο Φασουλής. Είναι ανάλγητη, είναι αμείλικτη, είναι κυνική. Πατάνε επί πτωμάτων, συνεργάζονται με ψεκασμένους, στήνουν παρακρατικούς μηχανισμούς, κάνουν deal με οικονομικό υπόβαθρο, έχουν σχέσεις με τρομοκράτες ή κοινούς ποινικούς εγκληματίες. Αυτή είναι η Αριστερά σήμερα και πολύ πιθανόν να ήταν έτσι για πάντα. Ή τουλάχιστον ο killer Τσίπρας κατάφερε να μεταμορφώσει προς το χειρότερο το χώρο που κληρονόμησε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 06, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι είναι η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι Αριστερά;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator