Οι στατιστικές, οι προδότες και άλλες πίπες

0


«Λεφτά υπάρχουν» είπε και πήρε 44%. Κανείς δεν ζήτησε περαιτέρω εξηγήσεις. Κανένας δεν αναρωτήθηκε, γιατί ο Καραμανλής παρέδωσε ουσιαστικά την εξουσία τρία χρόνια νωρίτερα από το καθορισμένο, χωρίς να υπάρχει καμία λαϊκή, ή άλλη πολιτική πίεση. Ο ένας είπε «πρέπει να ληφθούν μέτρα» και ο άλλος είπε «Λεφτά υπάρχουν, εάν χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή, την σπατάλη, την αδιαφάνεια κ.λ.π.». Θεωρητικά θα μπορούσε να τα κάνει αυτά και να μην καταφύγει στο ΔΝΤ και στα μνημόνια, αλλά στην πράξη (και με όλες τις κυβερνήσεις) βλέπουμε ότι η μόνη φοροδιαφυγή, που μπορεί να χτυπηθεί, είναι αυτή του καφετζή και του πλανόδιου… Γιατί; Γιατί το μεγάλο κεφάλαιο δεν πληρώνει φόρους νομότυπα. [Ενίοτε βέβαια και εντελώς παράνομα, εκμεταλλευόμενο την χαοτική δημόσια διοίκηση και το περιβάλλον συνενοχής, στο οποίο οι ανώτεροι διαπλέκονται και διαφθείρονται και οι κατώτεροι βολεύονται με προνομιακούς μισθούς και θέσεις ξεκούραστης εργασίας, αλλά η μεγάλη φοροαποφυγή είναι «νόμιμη».]

Αρα, αν κάποιος είχε πράγματι την βούληση, να χτυπήσει την φοροδιαφυγή, την σπατάλη κ.λ.π. θα μας παρουσίαζε προεκλογικά τον τρόπο, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ με τους οποίους θα το κάνει και όχι να μας λέει πίπες περί «εντιμότητας», «πολιτικής βούλησης» και μπαρμπούτσαλα.

Ο λαός όμως λατρεύει τα μπαρμπούτσαλα και έδωσε το χρίσμα στον Γεώργιο Β΄. Το ίδιο έκανε και πριν, το ίδιο κάνει και τώρα· χρίζει, όποιον ξεφουρνίσει τα πιο μεγάλα μπαρμπούτσαλα. Ετσι, ο λαός επαναπαύεται και επαφίεται στις αοριστολογίες και τις αερολογίες και μετά ζητάει τα ρέστα από τους κοπρίτες, γιατί τον γέλασαν!!!!!!!!!!!!!!

Μετά από τόσα χρόνια κρίσης, ακόμα δεν υπάρχει στον ορίζοντα του πολιτικού μας κόσμου κανένα σοβαρό σχέδιο εξόδου από αυτήν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μετάθεση ευθυνών και η εξεύρεση αποδιοπομπαίου τράγου…

Βέβαια οι άνθρωποι γνωρίζουν καλά τα σουσούμια του λαού και τα εκμεταλλεύονται στο έπακρον, για να ελίσσονται και να παρασιτοβιούν. Που να σκοτίζουμε τώρα τα μυαλά μας με σχέδια και νόμους· το θέμα είναι να ρίξουμε κάποιους στην πυρά να τελειώνουμε. Ισως έτσι να εξευμενιστούν και οι θεοί και να πνεύσει ούριος άνεμος στην οικονομία μας. Αμα δεν πιάσει κι αυτό, θα κάνουμε λιτανείες, τρισάγια, ξεματιάσματα, εξορκισμούς, να φωτιστούν οι «διαπραγματευτές» μας…

Ναι μωρέ· τα πράγματα πηγαίνανε μια χαρά και ήρθε αυτός ο μπούλης, ο ουγγροαμερικάνος και μαγείρεψε τα στοιχεία, για να μας βάλλει στο ΔΝΤ και να πάρει μίζα αυτή η τσούχτρα η μάνα του. Δηλαδή τι έγινε για 300 δις χρέος και 30 δις έλλειμμα; Κρα έκαναν οι αγορές για να μας δανείσουν, γιατί ο Ελληνας είναι κιμπάρης και ξοδεύει, για να αγοράζει τα προϊόντα τους!!!!!!!!!!!

Δεν τους περνάει καν από το μυαλό, τι θα γινόταν, αν πράγματι μας ξαναδάνειζαν οι αγορές. Σε 2 χρόνια θα είχαμε φτάσει τα 400 δις. Πάλι θα μας δάνειζαν; Ποτέ δεν θα μας έλεγαν «τέρμα»; Ή μήπως θα «αξιοποιούσαμε» τον χρόνο, που θα κερδίζαμε, για να «εξορθολογήσουμε» την οικονομία μας;

Ζω έτσι από περιέργεια, να δω που θα μας οδηγήσει αυτός ο ομαδικός αυνανισμός. Υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα είναι η μεγάλη πλειοψηφεία, που ακόμα πιστεύουν, ότι μπορούσε να συνεχιστεί το καταναλωτικό πανηγύρι και μάλιστα παίζοντας μαζικά τις γραφειοκρατικές κουμπάρες… Ότι τάχα θα μπορούσε, με αυτά τα μυαλά, να περιοριστεί το έλλειμμα, να νοικοκυρευτεί το κράτος και να γίνει διαχειρίσημο το χρέος και μάλιστα χωρίς ζόρια και θίξιμο κεκτημένων. Αναμασάνε διαρκώς την συνταγή της πάταξης της διαφθοράς και της μεγάλης φοροδιαφυγής, παρά το ότι και όλοι όσοι κατέλαβαν την εξουσία και πριν και μετά την έναρξη της κρίσης, αυτά ακριβώς είχαν υποσχεθεί προεκλογικά και ΟΛΟΙ κατέληξαν να κυνηγάνε καστανάδες και περιπτεράδες (που δεν έχουν άλλη διέξοδο από την φοροδιαφυγή εξαιτίας των φορομπηχτικών νόμων).

Δύο πράγματα έχουν παραμείνει αστείρευτα σε αυτήν την ρημαγμένη χώρα. Οι υποψήφιοι μεσσίες και τα υποψήφια θύματα. Τόσοι και τόσοι είπανε τα ίδια παραμύθια και πάλι ο λαός είναι έτοιμος να τα ξαναμασήσει από μία «νέα» ομάδα εξουσίας, η οποία συχνά ηγείται σε ένα κόμμα, που καταψήφισε πριν λίγα χρόνια!!!!!!!!!!!! Τάχα αυτοί είναι οι έντιμοι, οι ικανοί και έχουν την πολιτική βούληση, να κάνουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις… Το γιατί δεν μας περιγράφουν επακριβώς τις «μεταρρυθμίσεις» τους προεκλογικά, κανέναν δεν υποψιάζει. Ανέσυραν το ίδιο ακριβώς παραμύθι με το Ζάππειο 1 (φορολογική νομοθεσία των 100 σελίδων) και το πουλάνε στα ζώα, χωρίς να εισπράξουν ούτε μία γιαούρτη.

Πέρασαν 5-6 μήνες μέχρι τις εκλογές από το Ζάππειο 1 (από τους 3 που είχε υποσχεθεί) και ο Σαμαράς δεν είχε έτοιμη ούτε μία σελίδα της «μεγάλης μεταρρύθμισης». Εμεινε άλλα 2,5 χρόνια στην εξουσία, πρόσθεσε άλλους δέκα τόμους φορολογικής νομοθεσίας, αλλά πάλι δεν μας παρουσίασε ούτε μία σελίδα από τις 100. Τώρα ο Μητσοτάκης (υπουργός τότε του Σαμαρά) μας υπόσχεται ακριβώς το ίδιο και πάλι όμως χωρίς να μας παρουσιάζει ούτε μία από τις 100 μαγικές σελίδες!!!!!!!!!!!!! Το γιατί θα το δουν τα ζώα μετά τις εκλογές, που θα αρχίσουν πάλι τις κλάψες, τις οιμωγές και τις κατάρες.

Μήπως τότε θα βάλλουν μυαλό και θα μάθουν να απαιτούν προκαταβολικά καθαρές εξηγήσεις; Δεν το νομίζω πλέον. Πάλι κάποιος επαγγελματίας λαοπλάνος θα τους τουμπάρει με συνθήματα και αοριστίες. Και οι σημερινοί ρεμπεσκέδες έτσι ακριβώς δεν κέρδισαν την εξουσία; Γι αυτό λέω, ότι ζω από περιέργεια. Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν, για να ολοκληρωθεί η τραγωδία. Ολο λέμε, ότι πιάσαμε πάτο, ελπίζοντας, ότι έτσι θα ξορκίσουμε το κακό και αυτόματα θα αρχίσουμε, να ανεβαίνουμε (ή τουλάχιστον δεν θα συνεχίσουμε να κατεβαίνουμε) αλλά η πραγματικότητα διαρκώς μας προσγειώνει, γιατί ο πάτος δεν είναι εκεί που αρχίζεις να φωνάζεις «αμάν πιά· νισάφι», αλλά εκεί που παίρνεις την απόφαση να κολυμπήσεις· να παλέψεις με τις δικές σου δυνάμεις, χωρίς να παρακαλάς κανέναν.

Αν βαριόμαστε ακόμα και να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, απασχολώντας το διαρκώς με ανοησίες, θα παραμένουμε εσαεί τα ιδανικά υποζύγια των επιτήδειων, περιμένοντας απλά να δούμε ποιο θα είναι το τέλος μας.

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Ιουλίου 22, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι στατιστικές, οι προδότες και άλλες πίπες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator