Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για την Κύπρο: Η ισλαμική Τουρκία τίναξε τα πάντα στον αέρα

0



Ο Πρόεδρος Νίκος Ααναστασιάδης, ο κ. Νίκος Κοτζιάς και η κ. Μογκερίνι στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Crans Montana της Ελβετίας, στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
3:08 ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Σύμφωνα με διπλωματικη πηγή:
Δεν υπήρξε αποτέλεσμα λόγω της εμμονής της Τουρκίας σε διατήρηση των εγγυήσεων και στην παραμονή των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων. Για τις εγγυήσεις και το επεμβατικό δικαίωμα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ επανεξέταση σε 15 χρόνια και στο θέμα των κατοχικών στρατευμάτων συμφωνημένη μείωση.
Στο εδαφικό αποδέχθηκαν με χίλια ζόρια επιστροφή μόνο μέρους της Μόρφου. Απαιτούσαν επίσης πρωτογενές δίκαιο και ισότιμη μεταχείριση των Τούρκων πολιτών στην Κύπρο.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας απάντησαν αρνητικά. Το δείπνο τελείωσε και το πρωί οι αντιπροσωπείες αναχωρούν από το Κραν Μοντάνα.

Εμπλοκή: Απορρίπτουμε κάθε σκέψη για επεμβατικά δικαιώματα είπε ο Κοτζιάς στον Τσαβούσογλου
ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ (ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ, ΟΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ, ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΚΟΤΖΙΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ.

Δεν βγήκε καπνός ακόμα από το Κραν Μοντάνα: Συνεχίζεται το δείπνο, ψέμα ότι έφυγε ο Αναστασιάδης
Οι προσπάθειες για συμφωνημένο ανακοινωθέν συνεχίζονται στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, όπως συνεχίζεται επίσης το δείπνο των συμμετεχόντων στην Διάσκεψη για την Κύπρο.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχει κανονικά στο δείπνο, άρα είναι αποκύημα φαντασίας των Τούρκων δημοσιογράφων ότι αποχώρησε.
Το δείπνο ξεκίνησε με καθυστέρηση αφού προηγουμένως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σημειώνουμε ότι στις 7 το πρωί αναχωρούν από το Κραν Μοντάνα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ και η τουρκική αντιπροσωπεία. Το πρόγραμμα αναχώρησης είναι γνωστό στους δημοσιογράφους από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης. Οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί είναι ψέμα και προπαγάνδα της τουρκικής κρατικής μηχανής.
Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για την Κύπρο: Η ισλαμική Τουρκία τίναξε τα πάντα στον αέρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator