Θέμα δεδηλωμένης για τον Πάνο Καμμένο εξαιτίας της ονομασίας των Σκοπίων έθεσε ο Μητσοτάκης

0Θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση με αφορμή τις θέσεις του Πάνου Καμμένου για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έθεσε πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή αναφορά του Βασίλη Λεβέντη για το θέμα της ΠΓΔΜ, υπενθύμισε ότι επίσημη και επικυρωμένη θέση από την ελληνική αντιπροσωπεία υπάρχει και είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, όπως αποτυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και μετά τις διαπραγματεύσεις στο Βουκουρέστι.

Απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο του είπε πως ως βουλευτής της ΝΔ το 2007 είχε συνταχθεί με την θέση της τότε κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία: «Έχετε δικαίωμα να αλλάξετε γνώμη αλλά δεν γίνεται σε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής άλλη άποψη να έχει ο υπουργός εξωτερικών και άλλη ο υπουργός Αμυνας. Προκαλείται μείζον θέμα. Υπάρχει ακόμη και θέμα δεδηλωμένης καθώς «δεν μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίζεται με διαφορετικές θέσεις σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα». Απευθυνόμενος δε στον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «δεν μπορείτε κύριε Τσίπρα να έχετε υπουργό Αμυνας έναν υπουργό που αμφισβητεί την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης σε ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής».

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε ο Πάνος Καμμένος λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει ψηφίσει ποτέ τη θέση της σύνθετης ονομασίας γιατί δεν ήρθε στη Βουλή κάτι τέτοιο και πρόσθεσε: «Πρώτη φορά ακούω ότι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ είναι σχέδια νόμου. Ουδέποτε έχω ψηφίσει αλλαγή της θέσεως αυτής, το 2008 είναι ανακοίνωση δεν είναι νόμος. Πρόβλημα υπαρξιακό πρέπει να έχετε εσείς γιατί όταν έριξε την κυβέρνηση ο Σαμαράς ένα γήπεδο φώναζε νάτος νάτος ο προδότης. Εμείς ούτε διαφωνίες είχαμε όπως η αδερφή σου με τον Καραμανλή για το σχέδιο Ανάν ούτε για το ΝΑΤΟ. Να ‘στε σίγουροι ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα τα βρει μια χαρά».

Στη συνέχεια ζήτησε το λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς: «Εμείς θέλαμε να κάνουμε συζήτηση για το κυπριακό και να υπάρχει μεγαλύτερη ομοφωνία ώστε ο πρέσβης της Κύπρου να μεταφέρει το κλίμα. Για τις δηλώσεις του 2008 έχω να απαντήσω. Υπάρχει μια ανάρτηση στο ΥΠΕΞ από το 2007, έχω αποφασίσει να μην το πειράξω, αν την πείραζα και την άλλαζα θα θεωρούνταν ότι έχουμε μια νέα διαφορετική πολιτική γραμμή. Εχω κάνει έκκληση στα κόμματα να μου δώσουν τις απόψεις τους για το ονοματολογικό».

Το λόγο ζήτησε για ακόμη μια φορά η Αλέκα Παπαρήγα για να εξηγήσει την στάση του ΚΚΕ στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του 1992: «Για το θέμα των Σκοπίων είχαμε ένα συνολικό πακέτο διαφωνιών ωστόσο δεχόμασταν πως δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και μειονότητα. Όμως με βάση εκείνη την απόφαση πρέπει να παραδεχτούμε πως η θέση των κομμάτων μέσα στο χρόνο άλλαξε και αναδιαμορφώθηκε». Είναι λοιπόν απαράδεκτο πρόσθεσε η κυρία Παπαρήγα ο Πάνος Καμμένος να επικαλείται συνέχεια την απόφαση του 92. Μάλιστα η κυρία Παπαρήγα σημείωσε «είμαι σε θέση να σας πω πως πάρθηκε η εκείνη η απόφαση. Και εκείνοι που συμφώνησαν στη μη χρήση του ονόματος αναγνώριζαν την γεωγραφικότητα του όρου αλλά υπό το βάρος των συλλαλητηρίων που γίνονταν τότε δεν μπορούσαν να το πουν δημόσια. Να σταματήσει λοιπόν το βιολί της σύσκεψης του 1992».eleftherostypos.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 12, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θέμα δεδηλωμένης για τον Πάνο Καμμένο εξαιτίας της ονομασίας των Σκοπίων έθεσε ο Μητσοτάκης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator