Κάνουμε τεράστια υπομονή χωρίς να περιμένουμε τίποτα

0Το δεύτερο καλοκαίρι που η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιχείρησε να δει που πάει και που βρίσκεται , το καλοκαίρι του 2016, ένας εκ των πρωτοκλασάτων υπουργών έλεγε: «Δεν πέφτουμε διότι μόνο εμείς μπορούμε να περάσουμε χωρίς αντιδράσεις τα μέτρα που περνάμε. Κανείς άλλος πλην του κ. Τσίπρα».

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Αυτό έλεγε περιχαρής στο καφενείο της βουλής περιμένοντας την κυβέρνηση να ψηφίσει ένα ακόμη πακέτο μέτρων.

Πόσο δίκιο είχε ο συγκεκριμένος υπουργός που το έλεγε αυτό; Ήξερε προφανώς ότι οι αντιδράσεις του κόσμου έχουν καμφθεί για πολύ συγκεκριμένους λόγους αλλά και γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν πάει να περάσει τόσα επώδυνα μέτρα όσο ψήφισε ο κ. Τσίπρας δεν θα προλάβαινε , θα έπεφτε η κυβέρνησή του, πάλι για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Επομένως, ο ένας λόγος που υφίσταται ακόμη, είναι ότι μόνο ο σημερινός πρωθυπουργός ψηφίζει και περνάει από τη βουλή τόσο επώδυνα μέτρα, σαν να μην τρέχει τίποτα, χωρίς να κουνιέται φύλλο και ο δεύτερος λόγος ότι μόνο οι σημερινοί βουλευτές της πλειοψηφίας δεν μιλάνε και ψηφίζουν τα πάντα. Όσο για τους πολίτες που καρτερικά υπομένουν τα πάντα, δεν αντιδρούν σαν να έφαγαν λωτό και να μην θυμούνται τίποτα, είναι γιατί πλέον τα έχουν δει όλα.

Αφ´ ενός φοβούνται διότι όσοι εργάζονται σκέφτονται μην χάσουν την δουλειά τους και άρα κάνουν υπομονή χωρίς να κοιτάνε δεξιά ή αριστερά και αφ ετέρου η απογοήτευση τους είναι τόσο μεγάλη από τις χαμένες προσδοκίες που τους καλλιέργησαν τα δύο προηγούμενα χρόνια με μύθους, που πλέον δεν ασχολούνται. Έχουν πάψει να ελπίζουν και λαός που δεν ελπίζει έχει χάσει την αυτοπεποίθηση του, το όραμά την προοπτική του.

Εν τέλει τι τελικά γίνεται σήμερα, πως τα ερμηνεύετε όλα αυτά; Κανείς δεν μιλά παρά μόνο παραμιλά μόνος και καχύποπτα.  Έτσι σκεφτόμαστε και κινούμαστε χωρίς αισιοδοξία δίχως θετική σκέψη έξω από τα όρια πολλές φορές.
Δημοσίευση: Ιουλίου 11, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κάνουμε τεράστια υπομονή χωρίς να περιμένουμε τίποτα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator