Η αλά ΣΥΡΙΖΑ έξοδος στις αγορές...

0



Τι κι αν επιφανείς ευρωπαίοι παράγοντες, συρρέουν στην Ελλάδα στηρίζοντας την κυβέρνηση Τσίπρα (χτες ο επίτροπος Oettinger, την επόμενη εβδομάδα ο Moscovici). Τι κι αν οι πολίτες παραζαλισμένοι από τα εκκαθαριστικά της εφορίας, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πως θα τα πληρώσουν. Τι κι αν έχουν ψηφιστεί από τώρα για το 2019 και το 2020 μέτρα πολλών δισ. ευρώ. Στην κυβέρνηση αναζητούν ακόμα πως θα τους ωφελήσει πολιτικά η έκδοση ενός ομολόγου.

Σε πλήρη αναντιστοιχία με ό,τι συμβαίνει γύρω τους, συμπεριφέρονται σαν ηγέτες υπερδύναμης που κάνουν σαν να σκέφτονται πότε θα πατήσουν το κουμπί.

Με τους τεχνοκράτες του Μαξίμου στα κάτω τους (όσοι υπάρχουν), στην κυβέρνηση επικρατούν οι επικοινωνιολόγοι οι οποίοι θέλουν να χτίσουν από την πρώτη έξοδο στις αγορές από αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, ένα «αφήγημα» για πάσα χρήση.

Παραδόξως, για κυβέρνηση 30 και πλέον μηνών, αδυνατούν να αντιληφθούν την ευκαιρία που έχουν μπροστά τους. Οι διεθνείς αγορές βρίσκονται στα καλύτερα τους. Οι πολίτες υπομένουν με πρωτοφανή μακαριότητα τα τεκταινόμενα. Οι ευρωπαίοι προσπαθούν να σπρώξουν με κάθε τρόπο την Ελλάδα εκτός μνημονίων, ενώ λόγω της συγκυρίας εν αναμονή των γερμανικών εκλογών, δείχνουν ιώβειο υπομονή.

Όλο αυτό το κλίμα η κυβέρνηση το θεωρεί δεδομένο. Ακροβατώντας όπως συνηθίζει ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει  προφανής λόγος, περιμένει για μια ακόμα φορά να εκμεταλλευτεί μελλοντικές εξωγενείς εξελίξεις. Ρισκάρει. Περιμένει να ακούσει κάποιο καλό νέο από το ΔΝΤ ή την ΕΚΤ την Πέμπτη, την Standard and Pooor’s την Παρασκευή, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο να χαθεί η ευκαιρία.

Με τον ίδιο τρόπο που περίμενε, αρχικά την τοποθέτηση του νέου προέδρου στις ΗΠΑ και τις εκλογές σε Ολλανδία και Γαλλία προκειμένου να «αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί» στην Ευρώπη, περιμένει και τις εξελίξεις αυτής της εβδομάδας.

Για την ώρα οι αγορές δεν έχουν τοποθετηθεί αρνητικά στην χτεσινή εξέλιξη. Το 10ετές συνεχίζει να υποχωρεί, καθώς υπάρχει η αυξημένη προσδοκία για μεγάλα κέρδη όταν θα βγει στον αέρα η έκδοση.

Μην έχει όμως κανείς διαφορετική εντύπωση, ότι στην παραμικρή αναποδιά διεθνώς, το παράθυρο ευκαιρίας θα κλείσει, μαζί η αλά ΣΥΡΙΖΑ έξοδος στις αγορές...

Ν. Φιλιππίδης
Δημοσίευση: Ιουλίου 20, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η αλά ΣΥΡΙΖΑ έξοδος στις αγορές..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator