Στα 55.000 ευρώ μηνιαίως οι υπερωρίες για μετακλητούς και ειδικούς συνεργάτες του Μαξίμου

0



Οι δαπάνες για υπερωρίες και νυκτερινά στο Μαξίμου ανέρχονται σε 55.500 ευρώ μηνιαίως ή 666.000 ευρώ σε ετήσια βάση, όπως αποκαλύπτει σε σημερινό του δημοσίευμα ο “Ελεύθερος Τύπος”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το ποσό αυτό διατίθεται στους μετακλητούς υπαλλήλους του πρωθυπουργικού Μεγάρου αλλά και στους επιστημονικούς συνεργάτες των υπουργών Επικρατείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στη Γραμματεία του πρωθυπουργού οι έξτρα δαπάνες ανέρχονται σε 22.000 ευρώ μηνιαίως ενώ τον Απρίλιο του 2016, όταν είχε ξεσπάσει και πάλι θόρυβος, οι υπερωρίες για τρίμηνη περίοδο ήταν 10.300 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι οι δαπάνες για έξτρα αμοιβές εγκρίνονται στις αρχές του μήνα για όλο τον μήνα, που σημαίνει ότι πληρώνονται ως επιμίσθιο, αφού οι υπερωρίες δεν καταλογίζονται αφού πρώτα καταγραφούν αλλά υπολογίζονται εκ των προτέρων.

Αναλυτικότερα ο χάρτης των υπερωριών και νυκτερινών εργασιών στο Μαξίμου έχει ως εξής:

- Η Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις πρόσθετες αμοιβές. Σύμφωνα με τα έγγραφα πληρωμών που δημοσιεύονται στη Διαύγεια κάθε μήνα πληρώνουμε 11.000 ευρώ σε υπερωρίες και 10.000 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες. Δηλαδή συνολικά η Γραμματεία του Μαξίμου δαπανά 22.000 ευρώ για πρόσθετες αμοιβές μηνιαίως ή 264.000 σε ετήσια βάση. Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2016 είχε ξεσπάσει σάλος μετά την αποκάλυψη για υπερωρίες 10.300 ευρώ στη Γραμματεία του πρωθυπουργού, δηλαδή για ποσό σχεδόν μισό από αυτό που δόθηκε τον Μάιο του 2017 ή τον τρέχοντα μήνα.

- Στο πολιτικό γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου τον Ιούνιο εγκρίθηκε η δαπάνη 2.900 ευρώ για υπερωρίες και 3.200 ευρώ για εργασίες σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες. Σύνολο δηλαδή 6.100 μηνιαίως ή 73.200 ευρώ ετησίως για τους μετακλητούς του κ. Τζανακόπουλου.

- Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη αντίστοιχα εγκρίθηκαν για τον Ιούνιο δαπάνες ύψους 3.800 ευρώ για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και τις νυκτερινές ώρες και ποσό 3.200 για υπερωριακή απασχόληση. Σύνολο δηλαδή 7.000 τον μήνα ή 84.000 ευρώ ετησίως.

- Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη τον Ιούνιο το προσωπικό θα λάβει επιπλέον 8.300 ευρώ (3.700 ευρώ για υπερωρίες και 4.600 ευρώ για εξαιρέσιμα και νυχτερινά).

- Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου τον Ιούνιο αλλά και τον Μάιο εγκρίθηκαν 3.300 ευρώ για νυχτεριά και εργασία τα Σαββατοκύριακα.

- Στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη εγκρίθηκαν το τελευταίο δίμηνο 8.800 ευρώ ανά μήνα (4.600 ευρώ για υπερωρίες και 4.200 ευρώ για εξαιρέσιμα και νυχτερινά).

Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Ιουλίου 02, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στα 55.000 ευρώ μηνιαίως οι υπερωρίες για μετακλητούς και ειδικούς συνεργάτες του Μαξίμου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator