Τι δείχνει η «Μητέρα των δημοσκοπήσεων»! Η τεράστια διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η «σφαγή» για 3η θέση

0Τα τρία ενδεχόμενα που μπορούν να εξασφαλίσουν στη Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές παρατίθενται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», παρουσιάζοντας το «poll of polls», ήτοι τη «μητέρα των δημοσκοπήσεων».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, για να κερδίσει η ΝΔ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση την αυτοδυναμία θα πρέπει: είτε να κερδίσει τους περισσότερους από τους παραμένοντες αναποφάσιστους, είτε αρκετοί από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μην πάνε καθόλου στις κάλπες (οπότε λόγω μικρότερου εκλογικού σώματος το ποσοστό της ΝΔ θα αυξηθεί), είτε να επανασυγκινήσει τους ψηφοφόρους της.

Η τελευταία παρατήρηση δεν γίνεται τυχαία. Παραδόξως, λίγοι έχουν αναδείξει και ακόμη λιγότεροι έχουν αναζητήσει τους λόγους που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 η ΝΔ έλαβε 200.000 λιγότερες ψήφους σε σχέση με αυτές που είχε πάρει τον Ιανουάριο του 2015. Αν η ΝΔ κατορθώσει να την εμπιστευθούν ξανά έστω και αυτοί οι 200.000 παλιότεροι ψηφοφόροι της, τότε από μόνοι τους αρκούν για να επιτύχει τον στόχο της.

Στις 13,2 μονάδες η διαφορά στη «Μητέρα των δημοσκοπήσεων»- «Μάχη» για την 3η θέση

Παράλληλα, η ίδια εφημερίδα δημοσίευσε ευρήματα από το «poll of polls», ή όπως έχει μεταφραστεί στα ελληνικά «Μητέρα των δημοσκοπήσεων», όπου αποτυπώνεται η διαφορά 13,2 μονάδων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως καταγράφεται λοιπόν στη «Μητέρα των δημοσκοπήσεων», που αποτελεί τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων της MRB, της Kapa Research, της Metron Analysis και της ΠΑΜΑΚ (οι τελευταίες έρευνές τους έγιναν μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και συγκρίνονται με τις αντίστοιχες που δημοσίευσαν στις αρχές του 2017 και στις αρχές του 2016):

Η ΝΔ καταγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία (27,3% στις αρχές του 2016, 30,7% στις αρχές του 2017 και 31,6% σήμερα), ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκή πτώση (από 23,1% το 2016, 18,5% στις αρχές του 2017 και 18,4% σήμερα). Η διαφορά των δύο κομμάτων εκτιμάται δηλαδή στο 13,2% σήμερα (από 4,2% στις αρχές του 2016 και 12,2% στις αρχές του 2017).

Ακολουθεί πτωτικά η ΧΑ με 7,6%, ενώ επιβεβαιώνεται η άνοδος του ΚΚΕ (7,4%) και της ΔΗΣΥ (7,2%), ενώ οριακά μπαίνει στη Βουλή η Ένωση Κεντρώων (3%).

Αντιθέτως, εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ (2,6%), το Ποτάμι (2,1%) και η Πλεύση Ελευθερίας (1,8%), με τους αναποφάσιστους να υπολογίζονται μεσοσταθμικά σε 12%. Στοιχείο που επιτρέπει βέβαια στη ΝΔ να ελπίζει στην αυτοδυναμία. Πόσο μάλλον αν η Βουλή δεν είναι ξανά επτακομματική, αλλά έχει λιγότερα κόμματα, γεγονός που θα της επιτρέψει να φτάσει στις 151 έδρες ακόμη και με 36-37%.
Δημοσίευση: Ιουλίου 11, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι δείχνει η «Μητέρα των δημοσκοπήσεων»! Η τεράστια διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η «σφαγή» για 3η θέση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator