ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ - Eνιαία περιοχή, με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση

0ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1.6.2017
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου ΄΄Η ΑΛΚΥΩΝ΄΄, συγχαίρει τους Πολίτες του Κορινθιακού Κόλπου καθώς και τις Δημοτικές Αρχές που συμμετείχαν και θα συμμετέχουν στις δράσεις ΄΄Καθαρίστε την Μεσόγειο΄΄.

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που έχουμε για την αξιοβίωτη προοπτική αυτού του τόπου.

Είναι ανάγκη να αναπτυχθούν πολυποίκιλες δράσεις, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για να μειωθεί δραστικά η διασπορά των στερεών απορριμμάτων που κατακλύζουν τις ακτές της θάλασσάς μας και τους δημόσιους και δημοτικούς χώρους όλων των Δήμων του Κορινθιακού.

Όσο για τα απορρίμματά μας που έχουν καθίσει στο βυθό της θάλασσάς θα υποστούμε τις συνέπειες της αποσύνθεσής τους στην ποιότητα του φαγητού μας (τρώγοντας θαλασσινά) ή κολυμπώντας στις ακτές.

Ένα στοιχείο θα αναφέρουμε μόνο.

Από το σύνολο των απορριμμάτων που δεν εισέρχονται στο δίκτυο διαχείρισης απορριμμάτων των Δήμων και καταλήγουν στην θάλασσα, μέσω των χειμάρρων και των ποταμών, το 90% καταλήγουν στον βυθό της θάλασσας.

Πάνω από το 35% του βυθού του Κορινθιακού Κόλπου είναι καλυμμένο από ανθρώπινα απορρίμματα και έτσι το ερώτημα για πολλοστή φορά τίθεται από τους ΠΟΛΙΤΕΣ του Κορινθιακού:

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ;;

Δεν υπάρχει λογική όταν άλλοι τα μαζεύουν και άλλοι συνάνθρωποί μας να πετούν ανεξέλεγκτα τα κάθε είδους απορρίμματά τους (πχ οι αγρότες τα υπολείμματα και τις συσκευασίες φυτοφαρμάκων στα χωράφια τους, τα ογκώδη υλικά από τις κατασκευές και επισκευές κτιρίων στους χείμαρρους και τα ποτάμια, οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες τα απόβλητά τους διά μέσω αγωγών στα υδατορέματα ή απευθείας στον Κορινθιακό).

Και ποιοι είναι υπεύθυνοι με βάση τους νόμους να κάνουν ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων; ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!

Και εδώ ανοίγεται ένας μεγάλος φάκελος για αποφάσεις για πρακτικό αποτέλεσμα.

Εμείς θέτουμε ένα ερώτημα στις δημοτικές αρχές του Κορινθιακού Κόλπου:

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΘΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ Η ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΤΣΑ) ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ;

Εφαρμόζοντας σύγχρονες πρακτικές με διαλογή στην πηγή (δηλ στο σπίτι, στην βιοτεχνία, στο χωράφι, στα καταστήματα, στις υπηρεσίες κλπ), σιγά σιγά θα αποκτήσουμε όλοι μας μεγαλύτερο επίπεδο ευθύνης και συνείδησης ότι τα απορρίμματά μας θα πρέπει να τα διαχειριζόμαστε όπως και τις υπόλοιπες ατομικές μας ανάγκες.

Γραμματεία ΑΛΚΥΩΝ
Δημοσίευση: Ιουνίου 01, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ - Eνιαία περιοχή, με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator