Βασίλης Νανόπουλος: Όχι στην αποθήκευση - διακίνηση σκραπ στην παραλία Λεχαίου

0
Δελτίο τύπου 21.6.2017

Όχι στην αποθήκευση - διακίνηση σκραπ στην παραλία Λεχαίου

Με αφορμή την έναρξη εργασιών κατασκευής γεφυροπλάστιγγας ζύγισης «Σκράπ» στην παραλία Λεχαίου, η «Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Κορινθίων δηλώνει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη διακίνηση και αποθήκευση «σκράπ» στην περιοχή που έχει πλέον διαμορφωμένο τουριστικό χαρακτήρα αλλά και επισήμως προορίζεται για αυτό τον σκοπό.

Στην παραλία Λεχαίου, υπάρχουν τουριστικά καταλύματα όπως ταβέρνες, μπαρ καφετέριες, κάμπιγκ, μονάδες τουριστικών καταλυμάτων κλπ, που δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης χωρίς την στοιχειώδη και αναγκαία βοήθεια από το δήμο Κορινθίων. Δείτε στις φωτογραφίες την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή την οποία είδαν και όλοι οι τουρίστες το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σκουπίδια παντού.

Δίπλα σε αυτές τις επιχειρήσεις τουρισμού, εστίασης και αναψυχής και συγχρόνως ανάμεσα σε κατοικίες, ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει επιχείρηση ανακύκλωσης «Σκράπ».

Περιμένουμε από τις υπηρεσίες του δήμου Κορινθίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου να πράξουν τα αυτονόητα, αυτά δηλαδή που ορίζουν οι νόμοι αλλά και οι προοπτικές αυτής της όμορφης και αδικημένης περιοχής.

Περιμένουμε επίσης, από τον γνωστό Κορίνθιο δικηγόρο και τον μηχανικό των επενδυτών να εξηγήσουν στους επενδυτές, πριν αυτοί προβούν σε μεγάλα έξοδα, ότι ο χώρος που επέλεξαν δεν προβλέπεται την χρήση που αυτοί επιθυμούν. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν- σίγουρα- άλλοι καταλληλότεροι και φθηνότεροι αλλά κυρίως ενδεικνυόμενοι, από το νόμο και τις αποφάσεις των τοπικών αρχών, χώροι για την ανακύκλωση «Σκράπ».

Το ερώτημα όμως παραμένει. Γιατί επελέγη άραγε ο συγκεκριμένος στη αερογέφυρα Λεχαίου; Ποια λογική φροντίδα ελέγχου καταλληλόλητας του χώρου, άσκησαν οι υπηρεσίες που απευθύνθηκαν οι επενδυτές; Δεν αρκούνται στην δημιουργία άτυπου σκουπιδότοπου στην περιοχή της Περιφερειακής Αγοράς στο Λέχαιο ; Πρέπει να υποβαθμιστεί και άλλο αυτή η περιοχή;

Επίσης, το εάν οι επενδυτές είναι τσιγγάνοι ή Ρομά από την Αττική η από οπουδήποτε αλλού, είτε είναι οποιασδήποτε άλλης καταγωγής, μας είναι παντελώς αδιάφορο. Διότι το πρόβλημα για εμάς και πιστεύουμε για όλους του κατοίκους της περιοχής είναι το αντικείμενο της επένδυσης – επιχείρησης και μόνο αυτό.

Το οποίο δεν είναι συμβατό με την φυσιογνωμία της περιοχής.

Τέλος, επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά, πόσο σημαντικό είναι να υλοποιηθούν από το δήμο Κορινθίων τα σχέδια πόλης και να οργανωθούν οι χώροι υποδοχής των επιχειρήσεων πχ επιχειρηματικό πάρκο. Και η ευθύνη καθυστέρησης αυτής της υλοποίησης βαρύνει και το δήμο, αλλά τις πολλαπλές ζημίες αυτής της καθυστέρησης τις επωμίζονται οι δημότες του δήμου Κορινθίων. Και αυτοί δεν ευθύνονται. Γιατί οι δημότες του δήμου Κορινθίων αξίζουν μια καλύτερη τύχη.

Βασίλης Νανόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών και της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κορινθίων
Δημοσίευση: Ιουνίου 21, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλης Νανόπουλος: Όχι στην αποθήκευση - διακίνηση σκραπ στην παραλία Λεχαίου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator