Κάτι… γερασμένα παλικάρια στο ελληνικό Δημόσιο

0Από 565.671 υπαλλήλους στελεχώνεται το ελληνικό Δημόσιο, εκ των οποίων οι 195.575 είναι διοικητικοί υπάλληλοι, 352.969 γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, ένστολοι και κληρικοί, 78.506 στρατιωτικοί, ενώ 67.784 στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, το 70% των υπαλλήλων είναι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, ιατροί και νοσηλευτές, ενώ το 30% επί του συνολικού αριθμού απασχολούνται σε φορείς του υπουργείου Παιδείας. Αναφορικά με τα ηλικιακά χαρακτηριστικά των απασχολούμενων ο μέσος όρος των δημοσίων υπαλλήλων είναι μάλλον… υψηλός καθώς αγγίζει τα 45,3 έτη έναντι 43,1 έτη που ήταν τα τελευταία έτη, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία μελέτης που πραγματοποίησαν τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και παρουσίασε η «Καθημερινή».

Κοντολογίς, το προσωπικό του ελληνικού Δημοσίου «γερνάει», κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης οφείλεται στις μειωμένες προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των μνημονιακών περιορισμών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο και τα στοιχεία που αφορούν το εκπαιδευτικό επίπεδο των εργαζομένων. Έτσι από τους πάνω από μισό εκατομμύριο υπαλλήλους, ένα ποσοστό 39,79% (225.086) έχουν πανεπιστημιακοί εκπαίδευση, ενώ 145.048 είναι ειδικών θέσεων, που σημαίνει ότι αποφοίτησαν από ειδικές σχολές (25,64%). Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», αντίστοιχη μελέτη είχε εκπονήσει το υπουργείο για την περίοδο 2012-2015. Σε εκείνη τη μελέτη, το 39,86% των υπαλλήλων ήταν επίσης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ενώ το 25,64% ειδικών θέσεων.

Τέλος, όσον αφορά τον αριθμό των υπαλλήλων, αυτός βαίνει συστηματικά μειούμενος τα τελευταία χρόνια. Στα τέλη του 2016 ο αριθμός τους ήταν 565.671 έναντι 566.913 στα τέλη του 2015.

Πηγή "Η Άποψη"
Δημοσίευση: Ιουνίου 18, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κάτι… γερασμένα παλικάρια στο ελληνικό Δημόσιο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator