Παραδίδεται η σύνδεση της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου με την Ιόνια Οδό

0Σε δύο φάσεις θα γίνει η παράδοση την Πέμπτη. Η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε 1 ώρα και 30 λεπτά, μόλις ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός με την παράδοση των δύο τελευταίων τμημάτων

Του Δημήτρη Μπαλή

Η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, έχει ξεκινήσει.

Αύριο Πέμπτη 1 Ιουνίου και εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, όπου αναμένεται μαζική κίνηση εκδρομέων, θα παραδοθεί σε κυκλοφορία το πρώτο τμήματα του δρόμου, συνολικού μήκους 6,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από το σημείο σύνδεσης με τη Γέφυρα στο Αντίρριο και καταλήγει στην είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας.

Σε αυτά τα χιλιόμετρα περιλαμβάνονται ο Ανισόπεδος Κόμβος Αντιρρίου και η σήραγγα της Μακύνειας, διπλού κλάδου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συνολικού μήκους 500 μέτρων.

Πλέον, με την παράδοση αυτού του τμήματος, έχουμε 102 συνεχή χιλιόμετρα, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ σε όλο του το μήκος. Πέραν της ασφάλειας, το σημαντικό είναι ότι η διαδρομή από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώνεται στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέσω της υφιστάμενης Εθνικής Οδού.

Επίσης, σε κυκλοφορία βρίσκεται και το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από Σελλάδες Άρτας έως Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χλμ.

Αυτή τη στιγμή, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού και του υπό παράδοση αύριο νέου τμήματος, διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν μέσω της Εθνικής Οδού. Η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε 1 ώρα και 30 λεπτά, μόλις ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός με την παράδοση των δύο τελευταίων τμημάτων.

Το ένα τμήμα είναι από Αμφιλοχία έως Σελλάδες Αρτας, μήκους 27 χλμ., το οποίο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου.

Το δεύτερο τμήμα είναι από Πέρδικα Ιωαννίνων έως Ανισόπεδο Κόμβο Εγνατίας, μήκους 16 χλμ., το οποίο θα παραδοθεί τέλος Ιουλίου.

Τώρα, αύριο Πέμπτη η παράδοση θα γίνει σε δυο φάσεις. Αρχικά, θα δοθεί σε κυκλοφορία το ρεύμα με κατεύθυνση προς Αντίρριο προκειμένου να εκτελεσθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες (τροποποίηση σήμανσης, αποκλεισμός προσωρινών εισόδων, διαγραμμίσεις κλπ), ενώ περί το μεσημέρι θα δοθεί σε κυκλοφορία και το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Για κάθε επιπλέον πληροφορία, οι οδηγοί μπορούν να καλούν την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Ιόνιας Οδού στο 2641 306 306.

Καταλήγοντας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ έχουν τοποθετηθεί σχετικές προσωρινές σημάνσεις µε στόχο την ενημέρωσή τους.
Δημοσίευση: Ιουνίου 01, 2017
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παραδίδεται η σύνδεση της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου με την Ιόνια Οδό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator