Αν αντέξουμε θα κερδίσουμε (μετά τις γερμανικές εκλογές)

0Η Ελλάδα περιμένει τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου με μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμα και από τους ίδιους τους Γερμανούς...

Υπό μια έννοια, η Ελλάδα περιμένει τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου με μεγαλύτερο ενδιαφέρον – τρόπος του λέγειν – και από τους ίδιους τους Γερμανούς. Γιατί θα είναι το ορόσημο, χρονικό και όχι μόνο, από το οποίο θα εξαρτηθούν πολλά από τα ζητήματα που την απασχολούν.

Κατ' αρχήν, μετά τις κάλπες στο Βερολίνο, θα μπει σε μια ευθεία το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Είναι κάτι στο οποίο επιμένει μονότονα ο Τειρεσίας, ήδη από τα τέλη Απριλίου, όταν οι περισσότεροι είχαν αναγάγει το Eurogroup της 22ας Μαΐου ως στρατηγικό. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν, όπως δεν ήταν κι αυτό της 15ης Ιουνίου, για έναν απλό και πλέον προφανή, για όλους λόγο: Κανείς στη Γερμανία δεν θα δεχόταν να συζητήσει οτιδήποτε για Ελλάδα, με τις κάλπες μπροστά του.

Ούτε Χρηστιανοδημοκράτης, ούτε Σοσιαλδημοκράτης, ούτε οτιδήποτε. Η χώρα μας και ό,τι έχει να κάνει με αυτή, ήταν και παραμένει εξαιρετικά «τοξική» στη Γερμανία και συνεπώς για λόγους πολιτικού κόστους δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει οτιδήποτε.

Κατά δεύτερον, μετά τις κάλπες και μόνο τότε, υπάρχει όντως πιθανότητα να φύγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα. Εως τότε, έστω και τυπικά, θα παραμένει. Για έναν και μοναδικό λόγο: Η γερμανική κοινή γνώμη θα εξακολουθεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι θα μοιράζεται με το Ταμείο το κόστος της ελληνικής διάσωσης. Το πιθανότερο είναι ότι αμέσως μετά, το ΔΝΤ θα αποχωρήσει και τυπικά από την Ελλάδα.

Κατά τρίτον, μετά τις γερμανικές κάλπες υπάρχει και ένα πολύ μικρό ενδεχόμενο να απαλλαγούμε όλοι μαζί από τον νυν Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφαγκ Σόιμπλε. Ακόμα και αν το κόμμα της κ. Αγκελα Μέρκελ κερδίσει τις εκλογές.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συνηγορούν υπέρ αυτής της εξέλιξης. Ο σημαντικότερος; Η Μέρκελ αντιλαμβάνεται ότι μετά την άνοδο Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, η Ευρώπη δεν έχει να ελπίζει στην πέραν του Ατλαντικού, άνευ όρων, βοήθεια. Αρα, θα πρέπει να στηριχθεί στα πόδια της και στις δυνάμεις της ενωμένη. Με την Βρετανία προς αποχώρηση, μετά το Brexit, περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν. Οπότε, η καγκελαρία θα θελήσει να μαλακώσει κάπως. Κι αυτό, θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Σε όλα τα παραπάνω, πάντως, θα πρέπει να προσθέσουμε και κάτι ακόμα: Θα γίνουν, αλλά θα χρειασθεί καιρός. Το θέμα είναι να ...αντέξουμε.

Τειρεσίας
Πηγή Voria
Δημοσίευση: Ιουνίου 29, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αν αντέξουμε θα κερδίσουμε (μετά τις γερμανικές εκλογές)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator